Tekuta hydroizolacia

zdravím, poraďte tekutú hydroizolaciu na sokel DT, takú ktorá nerozleptá XPS...
Odpovedať
Ahoj, napr: http://www.denbraven.sk/denbit-asfalt...
Odpovedať
Profilova fotka
@marosh19 mozem vediet dovod davat HI na sokel z DT? ako bude ta HI branit v prestupe vlhkosti odkial ? a kam?
Odpovedať
@richard71 zateplenie sokla xps...
Odpovedať
@marosh19 dt netreba vobec izolovat proti vlhkosti, ak by ste chceli izolovat nad vodorovnou HI, tak najefektivnejsie riesenie je pouzit 25kg vrecia, ktore sa miesaju s vodou, robia to viaceri vyrobcovia.
Odpovedať
Profilova fotka
@marosh19 HI sa nepouziva na zateplenie...
Odpovedať
@richard71 sak ja ju nepouzivam na zateplenie... vid.: https://static.4nets.sk/photo/35/7970...
Odpovedať
Profilova fotka
@marosh19 no pisal si ze na zateplenie... ale k obrazku.. ak ma byt ta cierno-biela ciara HI tak na DT je zbytocna a zase chyba pod prvym radom muriva..aspon tak to na obrazku vyzera.. podstatne je aby si mal prepojenu vodorvonu HI na zakladovej doske (ta presahuje "von" na nu polozeny prv rad muriva + moze byt vytiahnuta hore na murivo, ale DT je uplne zbytocna... nema funkciu
Odpovedať
Profilova fotka
@marosh19 este ma napadlo , ze aj nopovka je tam zbytocna,ale viem je to moderne u kazdeho to trci :) nemozes pridat viac EPS do podlahy? :)
Odpovedať
@richard71 je to zle nakreslené, hydroizolácia je aj pod prvým radom muriva a je zalomená dolu ...kde ju chcem "napojiť" na tú tekutú hydroizolaciu. Nopovka je vraj "ochrana" XPS..., aj keď mne sa to tam zdá byť zbytočné. IPU nechcem dávať, zle sa to robí, prepaľuje, trhá apod.
Odpovedať
Profilova fotka
@marosh19 aha no uz to trochu dava zmysel... Aj ked napajat asfaltove pasy k tekutej HI sa mi nezda stastne riesenie.. Si si isty ze ten spoj asfalt- tekuta lepenka vydrzi? staci ze sa ti tam casom stane prasklina ( velka pravdepodobnost - dva rozdielne materialy) budes mat "zadelano". Predsa dva dobre napojene asfaltove pasy su konzistentne. Ale stale nechapem potrebu to tahat dolu. Hore ano po uroven XPS ale dole, akoze nic tym nepokazis :) ale zbytocne.. Ako si zober logicky ze z tej "lavej strany" DT nie je ziadna izolacia cize vlhost sa ti dostane aj do DT az k vodorovnej HI na zakladovej doske a tam skonci v lepsom pripade... v horsom ide cez skarku :) XPS nepotrebuje ochranu a hlavne nie v tej hlbke ako to ides davat. XPS je nenasiakave a odolne voci tlaku..
Odpovedať
Ešte čo sa týka XPS polystyrenu kotvenie do DT je nutné, keď bbude zasypaný cca 1/2 so zeminou?
Odpovedať
@marosh19 Tú tekutú HI použi hore na ten styk perimetra a Ytongu 375mm, tým si vybavíš vrch. Spodok - dávať to na DT..., nie je to zrovna lacný špás a tak či tak ti betón v DTčkach bude ťahať vlhkosť zo základového pásu (vzlínavosť) a za druhé - tento "smer" nasiakania máš predsa prerušený ipou na platni... Jedine že by si premýšľal tak, že ak kompletne ponatieraš tie 3 rady DT tekutou HI a tým sa zboku stane "nepriepustná, tak len vlastnou vzlínavosťou ti vlhkosť cez 3 rady DT nepotiahne... Ale zas narážame na tú ipu nad DTčkami, ktorá by tú vlhkosť tak či tak zastavila... Možno neveríš tomuto miestu a chceš to "pozichrovať", neviem, ako to tam máš urobené. Máš tam jednoduché riešenie - neťahaj ten terén až tak vysoko. Osobne by som si nikdy nedal terén na úroveň základovej dosky v tej skladbe, ako to máš ty.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
akakolvek hydroizolacia z tej vonkajsej strany na DT-cka nema vobec ziadny vyznam /je jedno ci pas alebo tekuta/, je to zbytocna robota a aj zbytocne vyhodene peniaze za material ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?