Tehla 30cm + 18cmEPS vs 16cm grafitovy EPS alebo aký EPS?

Profilova fotka
Verím, že sa tu nájde zopár odborníkov, ktorí mi seriózne poradia.Mame dilemu, čím zatepliť 30cm tehlu pravdepodobne Heluz Family, tak aby bola izolacia dostatočná a rosný bod nebol v murive.Jedna sa o bungalov štvorcový, pravidelný tvar, 130m2 uzitkova, okres Malacky, okná 3-sklo.Kurenie teplovodne podlahové plynové.Aky EPS typ a hrúbka bude podľa vás najvhodnejší, mineralnu vlnu nie.Dakujem.Sama to vypočítať neviem, to priznávam ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
20cm normalny "biely" EPS
Odpovedať
Profilova fotka
my mame 30cm telhu + davame teraz 18cm EPS
Odpovedať
Radsej sirsiu tehlu a menej polystyrenu. V zime ti neprejde dovnutra chlad a bude sa drzat teplo ale aby si nemal v lete az moc chladno vnutri. Velke teplotne rozdiely su neni zdrave a steny tiez potrebuju ohriat
Odpovedať
Profilova fotka
ten grafitovy ma lepsiu lambdu len kvoli hustote takze ci date biely kvalitnejsi alebo grafitovy je to jedno rozhodnite sa podla ceny, a to cislo 18 mi pride divne nalepte tam aspon 20 ku :)
Odpovedať
No to povedz tym co davaju 60cm sedy polystyren. Ja idem davat 20cm a budem mat celkovu hrubku steny 50cm s dobrymi vlastnostami. Nechcem mat tenke oporne mury, aby som sa nebal drazkovat a mal i parapety ;-)
Odpovedať
Fajn, ze mate znalost o potrebe rosneho bodu mimo muriva. Hrubku izolacie prisposobte vypoctom a tiez napr exterierovym zaluziam. Vypocujte si aj ine nazory, ale verte viac racionalnym argumentom, nie laickym uvaham typu @andy8182 @rkorba my sme stavali poschodovy dom z ytongu hr.25cm, izolacia ma 25cm a okna su osadene tak, ze mame vonkajsie aj vnutorne parapety cca 28cm. Drazky na vodu, plyn a elektro neboli problem, odpady sa naplanovali tak, aby s nimi nebol vami uvadzane komplikacie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?