Systémová doska

Systémová doska, áno, alebo nie???
Odpovedať
Profilova fotka
pre montéra je to pohodlnejšie, pre investora náročnejšie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@kukubko Ja systemove dosky davat nebudem a to z jedineho dovodu - cena. Tak ako pise @jan45.
Odpovedať
to som taký bohatý? :-D dnes to kurenar akurat dokončil...
Odpovedať
Investor velke hovno usetri za cas a namahu ktoru mi zobere polyester s klipsami si vypytam presny rozdiel ceny medzi systemovkou a nesystemovou doskou. Jednoznacne robim kurenia len a len so systemovkou Rehau 3+2 A co sa tyka svojho domu tak setrite na inych chujovinach ako je kurenie😊
Odpovedať
@gkrivanek systemova doska nie je kurenie
Odpovedať
jan45 má úplnú pravdu
Odpovedať
Systemova doska nie je kurenie, ale izolacia. Systemova doska znehodnocuje kurenie. Je dobre si najst majstra, ktory zvladne urobit podlahovku aj bez systemovej dosky. A samozrejme bez priplatku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@gkrivanek tak mme robi to velke hovno rozdiel v cenovej ponuke 1190 € co je suma naviac pri pouzity sys. dosky , cena prace zostava ;-)
Odpovedať
mal som podobný názor ako jan45, pár rokov už ale robím podlahovky systémom Bekotec. http://www.najizolacie.sk/index.php?m... Tenkovrstvový poter, ktorému stačí 30°C vstupná teplota, je priamo závislý na systémovej doske, ktorá mu umožňuje vznik mikroprasklín na výstupkoch a dovoľuje vytvoriť veľké plochy bez dilatácií...
Odpovedať
Treba davat kari ked nebude pouzita systemova doska? @jan45 @blacksr
Odpovedať
@danifedor na betónovom strope / platni to neni nutné, na drevenom radšej áno - treba konzultovať so statikom my sme dali aj v prízemí, ale nie som si istá, či je to nutné
Odpovedať
@danifedor Ahoj. Z hlediska vyztužení potěru to nemá žádný význam. On je dostatečně pevný i bez karisítí. Já jsem je sice dával do celého baráku, protože před 25 roky neexistovaly nějaké příchytky, které se zabodnou do EPS. Takže jsme ty trubky podlahového topení převazovali k sítím. U syna jsme použili ty úchytky a ušetřili za karisíte. Čili karisítě nejsou nutné. Snad, kdyby to nařídil statik, ale o tom dost pochybuji.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dik, jedna sa o podlahu bungalovu, kde pojde 200 mm 150s, ak to nie je treba kvoli vystuzi, tak nebudem davat. Myslim ze tie prichytky udrzia rurky na mieste pocas realizacie poteru.
Odpovedať
Viessmann má systémovú dosku ako polystyrénové pásy potiahnute pevnou fóliou, do ktorej sa zabodnú príchytky. Dvom ľuďom, aj s položením potrebnej hrúbky polystyrénu pod systémovú dosku, dilatačných pásov okolo stien a natiahnutím hadov na cca 150 m2 podlahovky, nám trvalo máličko cez pol dňa. Nebyť vyrezávania najnižšie uloženého polystyrénu na káble a ostatné rozvody, bolo by to aj skôr... :-) Doska má predtlačený raster a keď je k tomu dobrý projekt, robota ide raz-dva. Hrúbka dosky sú tuším 3 cm... Majú aj nopovú, ale z tej je veľa odpadu a betón rúrku neobalí tak dobre, ako pri tej plochej s príchytkami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?