Styrodur na veniec

zdravim stavbari.moja otazka znie nasledovne...idem riesit veniec a chcem sa spytat ci je potrebne dat po jeho obvode styrodur ked budem dodatocne zateplovat alebo netreba?v podstate to aj tak prekryje polystyren tak nechapem jeho opodstatnenie,ale necham si poradit od skusenych...dakujem
Odpovedať
jediny dovod o ktorom ja viem (som laik) je, ze proste robi tepelnu izolaciu ako hocikde inde. Cize ak je dodatocna izolacia steny tak hruba, ze rozdiel v R ci U na stene a na venci je minimalny, tak urcite netreba. V principe ak stavias z izolacnych druhov stien, tak tam bude rozdiel vzdy nejaky. Ked chces riesit detaily, tak daj aj tam. Ale nemusi to urcite byt Styrodur, staci normalne EPS.
Odpovedať
este mi napadlo zarovnanie venca. Beton nemusi vyjst krasne rovny a zle by sa tam potom lepila izolacia. Ked tam uz bude aspon tato tenka vrstva, tak to nalepis aj tam lahko a rovno. Posledna vec je, aby ti pri sirke steny aj staticky vyslo, ze veniec moze byt uzsi o sirku toho Styroduru. To ale urcite mas vyriesene.
Odpovedať
@michal231 pozri toto: http://www.modrastrecha.sk/forum/zate... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Miesto styroduru sa dá požiť fasádny polystyrén a ten je cca m3 tak drahý, ako beton.Inak tam nemusí byť.Nieje to nutné .
Odpovedať
ja si myslim ze sa tam dava preto, lebo betonový veniec neizoluje prechod zimi tak dobre ako samotna stena. preto by som ho tam dal aj ked sa dodatocne bude zateplovat.
Odpovedať
@rapidko alebo tak. Skoda, ze mi to nenapadlo...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?