Striekana izolacna pena na krov

Profilova fotka
Dobry den. Prosim o radu niekoho kto ma skusenosti so striekanou izolacnou penou na zateplenie krovu namiesto izolacnej vaty. Po zhliadnuti a precitani o tejto novej technologii sa mi zda ze je to lepsi a uspornejsi sposob zateplenia strechy aj s dlhsou zivotnostou. Prikladom su videa na youtube ktore si moze kazdy pozriet. https://www.youtube.com/watch?v=Ed8T2... https://www.youtube.com/watch?v=NytHR... https://www.youtube.com/watch?v=7l62b... a vela dalsich videii.
Odpovedať
@vkubko co myslis tym, ze to je uspornejsi sposob? mozno by bolo lepsie nezistovat si informacie o tom z reklamnych videi... samozrejme, ze v nich to bude najlepsie, najlacnejsie a najtrvacnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@vkubko a videl si aj cenu a ten bordel potom ? :D
Odpovedať
Dal som si naceniť jednej firme.. 166m2 hrúbka 18 cm striekanej peny. S cestou ktorá je takmer cez pol slovenska, aj s prácou a čistením po práci mi to ancenili na 2400€. Keď som si rátal podľa cenníkovej ceny Isover 18cm minerálnu vlnu tak by ma to vyšlo nejak 1600€. Ja si dám tú penu. Lúbi sa mi že sa tá pena dostane do každej škuliny, kde sa minerálna vlna nedostane a vytvorí sa tak ucelená izolácia. @vkubko
Odpovedať
@kajo873 čiže kubík za 80 €... kto povedal, že sa vlna nedostane do každého priestoru? máme všade len vlnu a je ozaj všade, kubík tej drahšej, tuhšej vyšiel 30 € (dávali sme si sami, doprava po celej SR v cene), sklená ľahká by stála 20 €/ a prečo práve 18 cm?
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 lenze 18cm nic neriesi :), daj si nacenit 35-40cm.
Odpovedať
@majkoj Nad krokvami bude ďalšia izolácia...
Odpovedať
@majkoj ... o aky bordel myslis? Firma, kt. nam to realizovala okna olepila foliou na podlahe mali plachty. Robili sme to pred omietkami a ten kusok prachu co ostal na Ytongu som 60cm lietadlo oskrabal za cca 20 min. Zo vsetkych stien.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 ok, technicky to riesenie nie je zle, ale ja som za cca 150m2 40cm vaty zaplatil 1900€. Nad tou penou som sice uvazoval, ale potrebnu hrubku nikto nevedel ponuknut. A ten rozdiel v cene som investoval inde. A ked vidim to PR "nechajte dom dychat", niekomu by bolo treba zopakovat fyziku.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 až na to, že neviete, aké vlhké drevo ostane zabudované, a ako bude na uzavretý systém reagovať.
Odpovedať
@kajo873 cennikove ceny za vlnu skoda pozerat, realne su ceny o dost nizsie... kazdopadne 18cm izolacie je velka bieda, ta striekana pena ani nema bohvieaku lambdu. Ako bonus je to horlavy material, co moze byt tiez problem na streche.
Odpovedať
@gashtaan ... o ktorej pene pises? Je to pena, ktora sa da kupit v kazdom hoby markete? Ked nie tak, pridaj zdroj odkial cerpas tieto mudrosti ;-)
Odpovedať
@1palo1 ked som izoloval strechu rok dozadu, tak som si zistoval informacie, vtedy lambda na urovni ~0,033 ani zdaleka neexistovala a trieda horlavosti bola E. Pokial sa nieco za tu dobu zmenilo, tak pardon, ale neverim, ze teraz to uz nie je tak obrovsky predrazene...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45 medzi krokvy sa pouziva len ta "makka" PUR pena, ta je paropriepustna a nenasiakava, navyse poddajna (na rozdiel od "tvrdej", takze nic katastroficke by nemalo hrozit ani pri vlhkom dreve, ani pri pracovani dreva. @1palo1 ta "makka" pur pena ma skutocne lambdu porovnatelnu s lepsimi vlnami a skutocne ma rovnaku kategoriu horlavosti ako eps, t.j. horlave, ale samozhasave. Zdroj? Ferove spolocnosti zabezpecujuce izolaciu s touto penou to otvorene napisu. Pochybne to pisu tak neurcito, ze clovek moze mylne nadobudnut dojem, ze ta makka pena ma vlastnosti tvrdej (ktora ma 2 a viac x lepsie vlastnosti), co nie je pravda. Tvrda varianta PUR peny sa inak bezne pouziva napriklad v zasobnikoch vody. Horlavost v principe nieje problem, pokial sa na podhlad pouzije napr. protipoziarny sdk. Ja osobne tiez zvazujem PUR penu do strechy, prave z dovodu eliminacie chyb, ktore mozu nastat pri dodavatelskom zatepleni krovu vlnou - budem mat obytne podkrovie.
Odpovedať
@1palo1 pozrel som napriklad Icynene http://www.chytraizolacia.sk/upload/1... Horlavost dokonca F, lamba 0,038.
Odpovedať
Profilova fotka
@cache no, mne to vysvetľovať netreba, ale pena nemôže byť paropriepustná a nenasiakavá. len otvorená (paroprieputná nasiakavá) a zatvorená (nenasiakavá) to ale laik nevie posúdiť. Cena sa odvíja od druhu. no a 2x lepšie vlastnosti?ktoré? Použitie uzatvorenej peny v časti šikmej strechy pod tvrdú krytinu je z tepelnotechnického hľadiska dobré riešenie, ale neviem si predstaviť realizáciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Ahoj no nevidel. zatial sa len informujem a az potom som chcel si davat cenovu ponuku.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 Ahoj. Ja viem ze asi to bude vyssia cena ako za vatu alebo vlnu. Ved to ze sa to vyplni kazda spara a ty sa docieli lepsia izolacia. Ale asi je to len o penaziach. Ak si to daj tak mi mozes napisat? U mna je to aktualne zaciatkom roka. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Ahoj. Mozes mi povedat aku mas vlnu a odkial? ja potrebujem dat min 30cm lebo nad kuchynou a obyvackou mam priznany krov.
Odpovedať
@jan45 Ok, povedzme to takto, oproti klasickej najlacnejsej (ucelne najlacnejsej, lebo sa vzdy cenovo porovnava pur s takou) nehydrofobizovanej sklennej vlne je aj "makka" pur pena prakticky nenasiakava (radovo nizsia nasiakavost). A o tom ako je takato navlhnuta sklenna vlna tepelne neizolacna snad nemusime polemizovat.. Ludia si ju bezne davaju do strechy a vobec neriesia ci niekedy nemoze navlhnut a natrvalo tak stratit svoje izolacne vlastnosti.. Co sa tyka sucinitela tepelnej vodivosti, viem, s Vami je to tazke, vy tusim ani neuznavate ze sivy EPS ma nizsiu lambdu nez biely (ak si spravne pamatam z diskusii), ale orientacne udavane hodnoty lambda pre sklennu vlnu su 0.04 a pre tvrdu (uzatvorenu) penu su 0.02, co je 2x lepsie. To ze je uzavreta PUR pena vseobecne znama ako najlepsie izolujuci material (okrem vakuovych panelov) dufam nechcete spochybnovat. O tom ze sa casto marketingovo prisudzuju vlastnosti tvrdej peny makkej pene som zrovna pisal predtym, ze makka pena je porovnatela s lepsimi vlnami. A ja osobne by som tvrdu pur penu do dreveneho krovu nedaval. Je to drevo, pracuje, skruca sa. Obaval by som sa minimalne trvalych deformacii tej peny (skary), ak nie rovno praskliny.
Odpovedať
@vkubko Spodná vrstva je dosková tuhá vlna Nobasil MPE 40 cm a na tom je ešte 20 cm sklenej vlny Rotaflex. Inde len MPE 40 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@cache vzduch má 0,22, takže pena ho nemôže predčiť, a použitie peny na drevo nie je nebezpečné pre pohyby dreva, ale ak je v dreve zabudovaná vlhkosť a hniloba, pena to uzavrie a dokončí priestorovo.
Odpovedať
@gashtaan ... nooo omyl, pena s triedou E bola uz aj pred 3 rokmi napr. FL 500. Tloušťka vrstvy FL-500 Tepelný odpor R (m2.W/K) Součinitel prostupu tepla U (W/m2.K) 250 mm 6,41 0,16
Odpovedať
@1palo1 ja som ani netvrdil, ze neboli peny s horlavostou triedy E... praveze boli taketo a horsie.
Odpovedať
@1palo1 tie nech pocitam ako pocitam, vychadza mi na tu tvoji penu lamba 0.039, tak neviem o ako mojom omyle pises... pekne si mi to potvrdil, dakujem.
Odpovedať
Co som Ti potvrdil? To ze ma material certifikat na horlavost A neznamena nic? Pred casom bol v TV Narkoza prispevok o tom ze do tla zhorel ND OSB doska a sama vata Trieda A. Lambda - nehovorim o zazraku je porovnatelna s inymi mat. Vyhoda je ze prelepi kazdu skaru a nestraca na objeme.Pri cene tiez nie si celkom objektivny. Nie kazdy je majster kt. to vie urobit a menej je tych kt. to vedia spravne urobit. Pri pene to musi ro bit FY.
Odpovedať
Ako tak čítam tie vaše príspevky všetci by ste najradšej všetko utesnili. Len pre príklad dajte si igelitové vrecko na tvár a poriadne utiahnite a onedlho zistíte ako dobre sa Vám dýcha. :-D
Odpovedať
@blackomt tesnosť je dôležitá
Odpovedať
@blackomt pokial mas peniaze na vysoke ucty za energie nemusis utesnovat nic ;-) , cerstvy vzduch sa da zabezpecit technikou.
Odpovedať
@blackomt ach jaj, mame tu dalsieho dychaca
Odpovedať
Profilova fotka
@1palo1 viera uzdravuje
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?