Striekaná izolácia strechy

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či má niekto skúsenosti s penou od firmy PURINOVA konkrétne s Purios F. Ďakujem za každú informáciu.
Odpovedať
1
2
@martina12118 Zdravím ako vidim nikto sa Vám k danej téme nevyjadril. Ako ste dopadli? Zistili ste o tom niečo viac? Tiež mám záujem o túto izoláciu.
Odpovedať
Dobrý deň, nie bohužiaľ žiadne reakcie, odporúčania a ani zlé skúsenosti som na túto izoláciu nedostala a ani som nič nezistila. Ale ja osobne hneď ako to bude možné budem dávať túto izoláciu.
Odpovedať
@martina12118 Zdravím, no je to škoda že o tom nevieme viac. Mne tuto penu ponukla firma Heat in z Bratislavy. Firma má dobré recenzie. Dostala som od nich cenovú ponuku na 150 m2 za 2800 € 20 cm hrúbku čo vychádza cca 18 €/m2. Ešte čakám na ďalšie ponuky a potom sa rozhodnem. Hlavne nechcem aby mi to robili nejaký fušeri. Prajem pekný deň
Odpovedať
Dobrý deň, mne ponúkli za Purios F - hrúbka 20 cm - 14,- €, a Purios ET čo je mäkšia za 13,- € m2. Je to síce poľská firma. Na Facebooku nájdete pod Striekaná Penová Izolácia Budziak.
Odpovedať
18.02.2019 mám termín realizácie. Mám známeho, u ktorého už boli a bol spokojný. Tak uvidíme. Ak máte vy niečo nového tak ešte napíšte. Vraj prácu kontrolujú termokamerou. Tak uvidíme.
Odpovedať
@stano2222 ďakujem za príspevok, budem rada, keď nám potom napíšete aj po realizácii ako to dopadlo.
Odpovedať
@martina12118 môžte prosím vysvetliť prečo ste sa rozhodli pre striekanu izoláciu? 18Eur/m2 pri 20cm hrúbke je dosť veľa. Aký tepelný odpor to bude? Penou v podstate vyplníte len priestor medzi krokvami, ktoré tým pádom budú predstavovať tepelný most. A parozabranu pri týchto mäkkých penach musíte robiť tak či tak. Máte doskovy zaklop na krokvach?
Odpovedať
@miroslav33 Ano, 90€ za kubik je dost. Dobra cena je 70-75. Tepelnym mostom myslite, ze ako premrznu 20cm krokvy z dreva? To vazne? Tak v takom pripade sa to este da poistit zospodu 5cm rostom.
Odpovedať
@kejsix co ma tepelny most s premrzanim? Drevo izoluje cca 5-10x horsie nez ta pena.
Odpovedať
@gashtaan pricina-dosledok
Odpovedať
@kejsix to som nepochopil.
Odpovedať
@gashtaan Som sa zle vyjadril. Ano, drevo horsie. A ci das medzi krokvy vatu alebo penu alebo hocico na tom nic nemeni, preto sa robi rost. Krokva 20cm ale nepremrzne/neprechladi na tolko, aby sa na nej zrazal kondenz, takze aj ked sa rost nespravi, ma to vplyv len na vyssie straty. Ktore vsak vzhladom na plochu nemusi byt zaroven rentabilne osetrovat. Zavisi od zvysku stavby a tepelnoizolacnych pomerov, treba to vnimat komplexne pre konkretny pripad..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kejsix ano, je to o tepelnych stratach... ale mas pravdu v tom, ze ten co si da len 20cm izolacie do strechy sa asi na co najnizsie tepelne straty nehra :)
Odpovedať
@gashtaan Tak nejak. Skratka v principe to nesposobi ziaden prevadzkovy problem. Naklady su vec druha :-)
Odpovedať
@kejsix nepytam sa aby som martinu12118 zhodil, ale aby si uvedomila ze penou to nekonci. Suhlasim ze by to chcelo este rost s mineralnou vatou a urcite parozabranu. Tiez som o pene uvazoval, ale ked som si to vsetko zratal, odradilo ma to..
Odpovedať
@miroslav33 Naco tam pchat vatu? To sa da streknut penou na jeden krat aj s rostom..
Odpovedať
@miroslav33 JA mám na povali krokvy 20 cm a penu mám min.24 cm. Teda krokvy sú prekryté penou, až na tom je konštrukcia, fólia a SDK. Ak chceš penu, nemôžeš rátať. Ak rátaš, nedáš penu. Penu buď chceš a dáš, alebo ju nechceš a nedáš.
Odpovedať
@miroslav33 Dobrý deň, rozhodla som sa pre túto izoláciu z dôvodu, že mi to príde čistejšie a účinnejšie ako vata, moja dojednaná cena za m2 je 14,-€. Na povale máme obyčajné drevené dosky a na to sa bude striekať izolácia v hrúbke 20 až 22 cm. Sučiniteľ tep. vodiv. je 0,035-0,037 .
Odpovedať
chrobák7: konečne niekto , kto napisal rozumne ako to ma naozaj byť. Máš to nastriekane celkom slušne. Ak podkrovie neplánuješ obývať, fólia nie je potrebná. (záleži od skladby strechy) Pre všetkých záujemcov o striekané izolačné peny: Tak ako písal chrobák7, kto chce penu neprepočitáva, bud ju chce a vie prečo alebo ju nechce. Nech si každy zváži čo od izolácie očakáva a koľko do nej chce investovť. Má to aj svoje ale. Izolácia za 2000 bude aj izolovať za 2000, Kvalitná ozolácia za 4000 bude aj tak izolovať. Záleži od peňaženky investora teda majitela strechy. Pri novostavbe za 100-200 tisíc, šetriť 1000-2000 na izolácií a potom vytápať dom sa mi vidí nelogické. Cena energie vždy pojde hore. Pri správnom výbere izolácie hraje viac faktorov. Netreba to podceniť. Tohto roku začíname stavať a určite nebudeme šetriť na tom čo ma bude hriať 20-30 rokov.
Odpovedať
Ráno sa p. Budziak ospravedlnil, že má horúčku, že príde zajtra. Tak uvidíme zajtra. Ja som sa rozhodoval pre striekanú izoláciu pretože chcem ušetriť nejaké miesto určené pre izoláciu, malo by to mať lepšie izolačné vlastnosti oproti vate pri rovnakej hrúbke izolácie. (Chcem aplikovať 24-26cm) rýchlosť práce, za jeden deň to mám z krku. Vyplnenie všetkých aj ťažšie dostupných miest, malá nasiakavosť. Čo sa týka ceny, keby mi izolovala kvalitnou vatou firma cena by bola porovnateľná so striekanou izoláciou. plus kopa odpadu, problém s uskladnením kopy vaty niekde pod strechou, robili by to týzdeň(alebo mesiac veď vieme ako to chodí s niektorými "majstrami")....
Odpovedať
@stano2222 ach jaj, a jezisko by mal v decembri nosit darceky.
Odpovedať
56cm striekanej izolacie na cistu plochu 68m2 za 2000,- eur.. bude stacit ???
Odpovedať
@gashtaan ako? Jezisko uz bol.
Odpovedať
@matus1989 bude musiet ked sa nezmestilo viac :-)
Odpovedať
Profilova fotka
to je tak, keď laici riešia problémy, ktoré nevedia vyriešiť ani odborníci, Len maličkosti " účinnejšia pena "( účinnejšie ako vata, . Sučiniteľ tep. vodiv. je 0,035-0,037) pritom MV je zhodná. Že sú dva druhy peny a ktorú použije ani nevie, že drevená konštrukcia potrebuje prístup vzduchu a ako sa bude chovať v prípade poruchy krytiny , ktorá sa nedá jednoducho zistiť obhliadkou. Je to komplex problémov, penová izolácia má nesporné prednosti, ale pri jednoduchých veľkoobjemových konštrukciách sa tieto výhody strácajú a môžu byť kontraproduktívne.
Odpovedať
@matus1989 parada, aj hrubka aj cena...kto vam to robil ak smiem vediet?
Odpovedať
@marek_norway p.kučera z česka
Odpovedať
@stano2222 Dobrý deň, tak ako ste spokojný s prevedením prác a samotnou izoláciou?
Odpovedať
hlavne pozor na tie marketingové reči že 20cm peny nahradí 40cm vaty.. áno, to je pravda pri tvrdej pene, no nie pri mäkkej ktorú striekajú všetci, lambda 0,035-0,038.. také vlastností má aj vata :-D tiež som bol rozhodnutý že dám penu no nakoniec som to prehodnotil napr.: Súčiniteľ tepelnej vodivosti: λ 0,036 W/mK (makka pena), hrúbka 25cm = R 6,94 Súčiniteľ tepelnej vodivosti: λ 0,039 W/mK (vata knauf), hrúbka 25cm = R 6,35 rozdiel: 0,59 v prospech peny.. čiže rozdiel cca 10%...
Odpovedať
@stefanl mas pravdu, len trochu zavadzas, ked porovnavas lepsiu penu s tou najhorsou vatou :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?