Striekana izolacia do podkrovia Eko pena

Ahoj, prosim Vas maniekto v podkrovi nastriekanu Ekopenu? Uvazujem nad tym a chcel by som pocut nazor ludi ktrori ju maju Dakujem za odpovede
Odpovedať
@dudom neviem teda ecopena, ale my sme zvolili chytra izolacia, snazili sme sa najst nejake referencie, zial malokto dava lebo je to drahe. Nam vybrala firma co nam stavia nejaku lacnu firmu, podvodnikov, teraz mame na streche sajrat a dotahujeme sa kedy to daju odstranit, potom dame chytruizolaciu...
Odpovedať
Vcera boli u mna to pomerat a cakam na cenu, komunikacia bola zatial na urovni a ma ju aj moj susesed a zatial si pochvaluje
Odpovedať
@dudom vyzera to zaujimavo od roka 2013 fungujuhttp://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=272328&SID=5&P=1, nakolko my mame taky vazny problem s touto strechou uz si davam pozor, my mame cenu 28 Eur za meter stvr. bez DPH, tie cisla, ktore uvadzaju na stranke su divne, riesila som to s technikom, ale to si preverte sami
Odpovedať
@dudom Je to vpodstate PUR alebo PIR pena, a tá sa časom rozpadáva. Pri navlhnutí zmäkne, plesnivie a neizoluje. Máš doma PUR mop?
Odpovedať
@dudom Určite Chytra izolace. Prístup,jednanie,ochota,cena a aplikácia na vysokej úrovni,ktorú by sa mali učiť všetky slovenské firmy.
Odpovedať
@michalkre hlavne mi p. Patik z Chytra izolace prisiel zhodnotit ten sajrat ,co mi nastriekali podvodnici a nafotil chyby a poukazal na tie najhorsie a to len tak zdarma, neslubila som mu objednavku. Proste mi prisiel pomoct. DAKUJEM! Pytala som certifikat, technicke listy, vsetko poslal, vysvetlil a dal vzorku. Namocili sme do kybla kus sajrajtu so vzorkou Icynene a po tyzdni vytiahli, ten sajrajt bol ponoreny a premoceny Icynene bola vlhka, ale nie splasla a napita.
Odpovedať
@roxana280 Aj mne to robil p.Pátik,zástupca firmy ako má byť!!!! a aj aplikátory čo nám striekali boli veľmi ústretoví a šikovní. Dúfam,že aj tá pena splní čo má!!! :-)
Odpovedať
@roxana280 Ten pokus s tou penou som robil aj ja ;-)
Odpovedať
@michalkre najviac ma štve, že si tak dávame pozor na podfukárov a nakoniec nám dodávateľská stavebná firma pustí na stavbu takéto individuá, mám pocit, že horšie sa už ani nedali vyhrabať..a teraz súdny znalec, a stavba nám stojí..kým neodoberú vzorky a nebudú môcť demontovať chytrá izolace a následne napeniť znova. Keby som to vedela vybrala by som stavebnej firme Chytré izolace hneď a dala do zmluvy, čo nervov ma to teraz stojí aj majiteľa stavebnej firmy, ktorá tých podvodníkov objednala, úplne to narušilo naše vzťahy a mne život, poučte sa z mojich chýb,ľudia. P. Pátik má fotky z našej stavby - odstrašujúci prípad.
Odpovedať
@roxana280 Držím palce!!!nech Vám to dobre dopadne. To nie je chyba....stáva sa to každému,"rýchlopodnikatelia" ťažia z toho,že sa stavia a,že človek chce to najlepšie pre seba a rodinu.Na rýchlo to zbúchať zobrať peniaze a zmiznúť....
Odpovedať
@michalkre ďakujem, keď má človek doma astmatika dal by posledné, aby dieťa žilo v zdravom prostredí a potom príde takýto...a človeku je doplaču..
Odpovedať
Mimochodom chytre izolace mozem odporucit, oproti tomu co sme mali na streche, sa to neda porovnat, profesionalny pristup, prijemni, ochotni, precizni pracovnici a p. Patik, ktory to vsetko manazoval...vsetko prebehlo uplne SUPER, odporucam...vyzera to skvele!
Odpovedať
Článok sa načítava...
astmatik potrebuje rekuperaciu s HEPA filtrom, cena za penu je astronomicka
Odpovedať
@peto99 Astmatik potrebuje liečbu.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@kobliha22 no, je to typický marketingový nič nehovoriaci článok. @roxana280 domnievam sa, že porovnávate dve odlišné technológie. to, čo teraz dávate má hrúbku 1meter?
Odpovedať
@jan45 teraz neviem o com??? Vzdy sme mali predsa hrubku izolacie - Pur peny danu, vypocitali nam to pri projekte na tepelne straty..hrubka je 22 cm teda ak vas to zaujima .. s technologiu, ktoru nam pred Chytrou izolacou aplikovala ina firma to nemalo nic spolocne, bola to nekvalitna pena a nekvalitna praca, neviem, kde ste preboha prisiel na hrubku izolacie 1 m????
Odpovedať
Profilova fotka
@roxana280 pena nech je z hocičoho, má izolačnú funkciu, nie je určená na namáčanie a tým sa ani neurčuje jej kvalita, Vy môžete kvalitu posúdiť len vizuálne, že sa pena splasla. To sa dá reklamovať. No a cena 28€ za m2 je cena m2 vlny hr. 1m.
Odpovedať
@jan45 a tá vlna má aj 10x takú životnosť
Odpovedať
@polystyren O montaznej pur pene viem, ze jej zivotnost je velmi dlha, ale ze degraduje UV ziarenim. Schvalne som si preto pozrel zahranicne (kedze viem len po anglicky tak anglicke, resp. americke) odborne ladene clanky (t.j. nie marketingove) ohladom pur peny (resp. icyene, resp. spray foam insulation). Vsade uvadzaju, ze pokial je dodrzany technologicky postup nanasania (kedze sa to mixuje a expanduje na mieste) a pena je adekvatne chranena (v pripade strechy nieje poskodena krytina a hydroizolacia), tak je zivotnost rovnaka ako zivotnost celej stavby. V amerike uz bezne pouzivaju pur penu na kompletne izolovanie montovanych domov, kedze na rozdiel od vln zalezie do kazdej diery (napr. po elektroinstalaciach). Ergo tvrdenie ze vlna ma 10x zivotnost je loz (si predajca vln, ci len bezny paladin bojujuci za svoju jedinu pravdu?) @jan45 To porovnanie nieje uplne korektne, kedze si (predpokladam) pocital cenu cisto za najlacnejsiu vlnu. Pricom v cene pur je vlastne dovoz, instalacia a pur (ta "makka" otvorena) ma predsa len tepelnotechnicke vlastnosti rovne tym najlepsim vlnam - lepsie nie, to uz je len marketing, resp. hovoria o uzatvorenej "tvrdej" pene. Co sa tyka toho marketingu, je pravda, ze je PUR pri rovnakej hrubke o dost drahsia nez vlna, na druhu stranu je pravda, ze vdaka tomu ze pur zalezie vsade, tak nevznikaju chyby ako pri izolovanim vlnou (diery, skary, kde je izolacia vyznamne tensia az ziadna). Tvrdenie, ze 20-22 cm pur peny nahradi 35-40cm vlny vsak povazujem za blbost, dane nepresnosti vlny nemozu sposobovat az take straty. Dalsia pravda je, ze tie najlacnejsie vlny su hustotou a vlastnostami prakticky rovnake ako boli aj v minulosti a teda sa casom pod vlastnou vahou zhustuju (sadaju, klesaju, ..), cize po rokoch (v zmysle trebars 15 ci viac) skutocne moze nastat situacia, ze tie drobne skary mozu mat aj 10cm sirku. Predpokladam vsak, ze tie drahsie (hustejsie) vlny tymto neduhom netrpia, resp. sa prejavuje vyrazne pomalsie (takze sa da povedat ze prakticky zivotnost stavby). Osobne, pre bungalov je pur pena zbytocne draha, ak je podkrovie neobyvane. Pre domcek s obytnym podkrovim to moze byt zaujimava volba (kedze dom s pokrovim ma o dost mensiu plochu strechy), je to vsak o cene. V principe je to rovnaka debata, ako ci pouzit na zateplenie biely polystyren, alebo sedy a pod. P.S. Jedna vec je na vlne milionkrat lepsia - poziarna odolnost. Striekana izolacia ma rovnaku kategoriu ako polystyren, t.j. horlava (pozn.: pri horeni toxicka), ale vdaka retarderom horenia samozhasava. Cize zaklopit pur izolaciu protipoziarnym SDK je podla mna nutnost. Vlna je nehorlava.
Odpovedať
@jan45 stale rovnaka pesnicka na Slovensku cena...nemyslim si, ze porovnavat penu a vlnu je rozumne , to je ako porovnavat hrusky a jablka co sa tyka vlastnosti..ale ak chcete.. v podstate je mi to jedno..ta praca je kvalitne odvedena, mame krasne zateplene aj okolo specialnych lomenych Veluxovych stresnych okien, radost na to pozriet..
Odpovedať
Mne striekala EKO Pena, boli u mňa zástupcovia troch firiem a rozhodol som sa práve pre túto. Maximálna spokojnosť a dosť zavážilo aj to, že striekali môjmu susedovi a mal som možnosť sa priamo toho aj zúčastniť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahoj roxana280.Mohli by ste my odporucit firmu alebo my napisat kontakt na firmu co vam striekali izolaciu na podkrovie ja tiez hladam niaku spolahlivu firmu lebo chcem si dat nastriekat strop na bungalov.Ak to neni tajomstvo tak my napis.ahoj a diky za info.
Odpovedať
@petka456 ak chces kontaktovat pouzivatela, musis kliknut na "Odpovedz" alebo rucne vpisat jeho meno zo zavinacom na zaciatku (ale presne), inak nevie, ze ste mu pisali. Vam teraz napriklad svietilo hore upozornenie, kedze som Vas spomenul A aby svietilo aj @roxana280 - tiez som ju napisal so zavinacom.
Odpovedať
@petka456 chytre izolace, nam robila firma z Moravy, ale aj v Ziline maju pobocku http://chytraizolace.cz/, profesionalita, perfektny servis a pristup k zakaznikovi a perfektne odvedena robota a certifikovana kvalitna pena, co dodat 1000 per. spokojnost, keby sme ich hned kontaktovali, nemuseli sme zhadzovat ten sajrart co nam dodala stavebna firm a a 3 mesiace sa vadit a vyhrazat sudom a stat stavba a tie nervy..tie nervy.. ]-(
Odpovedať
@jan45 a mimochodom, kto povedal, ze ju chceme macat vo vode? Aj ked sme taky test mali moznost urobit Chytre izolace nam dali vzorku peny a namocili sme ju do kybla s vodou a inu penu co nam ponukali od nemenovanej firny, my mame na streche aj pir dosky od Bramac therm a parotesnu zabranu, ktoru nam kontroloval pan z Cechu strecharov ...robotnikov treba kontrolovat...ti narobia viac skody, ked nie su pod dohladom ako stavebne materialy
Odpovedať
@jan45 mala som moznost vidiet ako nasiaka vlna :-| a ako pur pena je to neporovnatelny rozdiel
Odpovedať
Caute.chcem dat striekanu izolaciu,ale mam este otvorenu stavbu teda nemam este ani priecky ani osadene okna teda to mam este otvorene a preto neviem ci mozem dat teras striekanu izolaciu alebo az ked budem mat okna a bude to zatvorene alebo mozem to robit aj ked mam otvorenu stavbu lebo som kdesi citala ze ta str izolacia my z vonku nasiakne vodu.Tak ak vies tak my porat ako to mozem spravit.Diky.A ci to mozem striekat este ked nemam okna.
Odpovedať
@petka456 Mozes
Odpovedať
Takze sa nemusim bat ze my ta uzolacia nasiakne vlhkostou z vonku.Aspon mam vyhodu ze nemusim okna preliepat ich igelitom orobotu menej.Diky za radu.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?