Straca IPA dlhodobym skladovanim svoje izolacne schopnosti?

Dobry den, mame par roliek IPY (asfaltovy pas), ktory by sme potencionalne chceli pouzit na izolaciu podlahy v drevenici. Problemom je, ze ma cca 10rokov (mozno aj viac), bola sice ohladuplne skladovana, ale... Ak by uz tato IPA nebola vhodna - aku inu izolaciu odporucate? Ide o drevenicu bez betonovych zakladov a izolacia by isla priamo na hlinu / zem a zasahovala by pod drevene nosne tramy (steny). Na nu by potom podla potreby isiel bud polystyren alebo nieco na baze sklennej vaty a potom drevena dlazka. Dakujem.
Odpovedať
@babatkoling Ipa by sa mala skladovať na stojato, 10 rokov je dost dlha doba, treba skusit roztocit ci nebude popraskana.
Odpovedať
Profilova fotka
@babatkoling treba ju pri roztáčaní mierne nahrievať, ak sa aj roztrhne, prelepí sa. Drevenicu budete aj dvíhať? Dakedy na každej dedine boli také drevené hrubé stojky - skrutky, tie sa podkladali pod konce driev čo trčali pod strechou a raz za pár rokov sa spodné trámy stien vymieňali.
Odpovedať
@jan45 Nebudeme dvihat, drevenica je bohuzial po rekonstrukcii predchadzajucim majitelom zmes dreva, tehiel a betonu :-( Asi by sa len tak zdvihnut nedala... Okrem toho je podpivinicena na obidvoch koncoch - len stred (kuchyna) je stale na hline a schytala to vlhkostou / drevomorkou :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@babatkoling tak aspo podsunúť izoláciu pod drevo, môže to byť aj plech
Odpovedať
Profilova fotka
IPA čiže ťažké asfaltové pásy potrebujú pevný podklad .Ak by sa lepila na pevný podklad a bola vhodne skladovaná tak by nemal byť žiadny problém.
Odpovedať
@antonmesaros Dakujem, znamena to, ze na udupanu hlinu by asi nemali ist? My nemame betonove zaklady :-( Ak nemozu ist na hlinu - co ine mame pouzit?
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem posúdiť do akej miery máte spevnené základy ,ale určite vhodnejšie by bolo použiť pásy z Fatrafolu,Monarplan.Nie som odborník na staré drevenice.Ťažko je mi v tomto radiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@babatkoling anton píše, že majú ísť na pevný podklad, nevidím rozdiel medzi hlinou a betónom. Ale dávajú sa aj na mäkký podklad (obrátená izolácia strechy)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?