Štartovacie lišty na expandovaný polystyrén väčších hrúbok

Davali ste tí co ste zateplovali EPSkom hrubok 20-25-30 atd centimetrov startovacie listy?Trochu je s nimi problem tak preto sa pytam....
Odpovedať
Myslel som tym AL soklovu štartovaciu listu :-)
Odpovedať
@tiger16v uz sa nedava dost dlho, mala by sa uplne zakazat. Uz v principe je to TM ako hrom cez cely obvod domu a navyse uplne zbytocny. Takze osobne pochybujem, ze takych bude viac ako uplna minorita. Ti co su uvedomeli na hrube izolacie, uz snad vedia aj o blbosti tychto list. Moj nazor, celkom dost podporeny skusenymi.
Odpovedať
@buggy ok.Este ma napada ze ako potom dosiahnut peknu a rovnu hranu ked tam ta lista nebude...soklovy XPS mam v rovine ale predsa ta hrana bude nachylna na poskodenie...
Odpovedať
Profilova fotka
Soklovú lištu sa snažím svojim zákazníkom vyhovárať odvtedy čo som ten nezmysel na stavbe prvýkrát videl..Tieto lišty praskajú nedržia smer .Je to totálna zbytočnosť.
Odpovedať
Staci ked sa da na roh klasicka rohova lista plastova so sietkou?
Odpovedať
Profilova fotka
@tiger16v Presne tak.
Odpovedať
@antonmesaros Ok tak teda to spravim tak...dufam ze to bude pevne....
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali listy 20 cm hrubky z MPL.....
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám na mojom dome štartovacie lišty 5cm 12 rokov urobené najlepšie, ako sa len dá všetky do jednej popraskli a zatekajú.Štartovacia lišta je veľmi zlé doslova nevhodné riešenie.Oveľa lepšie je dať plastové lišty zo sieťou.Tie isté čo sa dávajú na rohy.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja budem dávať iba plastovú rohovú lištu. Izoláciu mám hrúbky 250 mm.
Odpovedať
Profilova fotka
štartovaciu lištu len treba doplniť plastovímy okapničkamy so sieťkou, nič nepraská a krásne drží rovinu
Odpovedať
takze tak. Rovinu lepenia izolacie ziskas aj podla soklovej izolacie, alebo idealnejsie podla nejakej docasne pribitej dosky, alebo hocijak inak. Je tu prezentovanych na fore dost sposobov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Startovaciu listu nepouzivajte.. To je debilny napad ;-) Zateplujete EPS a cez neho davate v pohode kus plechu co je vodic tpela..
Odpovedať
Profilova fotka
CITAJTE TU VIAC: http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/m...
Odpovedať
@antonmesaros Dobrý den. Zakládací lišty jsou špatné z hlediska vyrobení slušného tepelného mostu a my přece zateplením chceme vylepšit tepelné vlastnosti stěn. Nicméně i rohové lišty, jak píšete Vy, jsou špatné. Musí to být rohové lišty s okapničkou, stejné jako se dávají nad okna. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@tiger16v @ladajaskva @mio23 @buggy @plamen budeme zateplovat fasadu 25kou sedym eps. z podlahy nam zostalo vela eps 150 S (10+14cm), chceme nim zateplit sokel. 2 alternativy - dame tych 10+14cm na ten sokel alebo iba 14 cm. kolko by ste dali vy? ak iba 14, bude tam dost velky odskok medzi fasadou a zakladmi.. v kazdom pripade to zateplenie bude zacinat na zakladovych pasoch (su sirsie ako DT). je potrebne ten eps na zakladoch este nejako chranit (okrem nopovky) napr. pred hlodavcami? kamarati zateplovali 30eps,aj na zakladoch, davali nopovku a mysi sa im pod to tak ci tak dostali..vdaka
Odpovedať
@yaninca povedal by som, ze aj 14cm je viac, ako stale bezne ludia davaju na fasadu. Ked uz vam ten polystyren ostal a nemate ine vyuzitie, tak asi ma zmysel ho tam pouzit. Nie su s tym spojene temer ziadne naklady, tak je to super. Druha vec je dizajn, ked sa vam velky odskok nepaci, tak je to dalsi dovod, preco ho tam dat. Hlodavcov nezastavi nopovka, ked to chcete riesit ultimativne, tak to chce aspon hustu dratovu siet, plech, alebo aspon vrstvu niecoho pre ne neprijemneho (sklo drt a tak). Moj nazor. Mio a Ladajaskva su uplne ini experti, napisu urcite velmi rozumne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Tak ako dá ochrániť soklový eps pred hlodavcami? Okrem mačky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Nebolo by dobre urobit omietku na sokel z unimaltu?
Odpovedať
@antonmesaros @mio23 Ja sa tiež teraz rozhodujem či dať či nedať soklové lišty. mám suterén zateplený styrodurom takže zakladať znovu rovinu mi príde zbytočné a tiež vkladať medzi izoláciu parádny tepelný most sa mi tiež nelúbil. Svokor ale vraví že aby som dal, argumentuje hlodavcami. Tak teraz neviem čo spraviť ale fakt mi to príde zbytočnosť a skôr kontraproduktívne...
Odpovedať
@tiger16v tiez som dlho rozmyslal co s tou startovacou listou, mame 20cm perimeter a na tom 25cm eps. Nakoniec sme tu listu dali,ale zrezali sme ju,takze sa nedotyka muriva a netvori most. Zaroven vsak chrani spodok pred hlodavcami a ma aj odkvapovu funkciu...pridam foto kde by to mohlo byt vidiet...
Odpovedať
@realistanr Takže si ju tam len strčil a nijak neupevnil?
Odpovedať
Kamarátovi sa do polystyrénu dostali potkani. Ked ležal vo vani počul ich ako vedla neho robia hluk.
Odpovedať
@kajo873 je iba presietkovana a preklebrovana na strane eps..
Odpovedať
@realistanr ale ked neni až k murivu tak mys lahko preklzne aj1cm skarockou. treba urobit do jesene okapove chodniky a zaplnit strkom potom sa už nebudu mat odkial dostat lebo tie potvory zacinaju prave od spodu cez sokel hore.
Odpovedať
Alebo dat na sokel rabicove pletivo namiesto sklotextilnej sietky?...
Odpovedať
@nororo myslíš zajačie pletivo ? https://www.google.sk/imgres?imgurl=h...
Odpovedať
Moze byt,aj ked rabicove je stvorcove pletivo,davalo sa bezne do omietok.Ale ci je to dobry napad,dat ho na sokel ako ochranu proti hlodavcom,neviem.Len hladam riesenie.
Odpovedať
@nororo Hej potom som si to pozrel že to nie je zajačie pletivo. Len kde ho zohnať v menšom množstve. Pretože celý balík mi bude asi zbytočný.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?