Správne ukladanie izolácie medzi krokvy

Zdravím, medzi krokvy som použil Isover Super Profi 033, chcem sa spýtať ako sa zmenia vlastnosti tejto izolácie ak som ju v niektorých miestach musel natlačiť, tak že nie je voľne uložené, ale stlačená, hlavne v miestach medzi klieštinami. Medzi samotné krokvy som vlnu vkladal cca. o 2 - 3 cm širšiu ako je šírka, snažil som sa aby nebola nikde stlačená. Aké sú najčastejšie chyby pri ukladaní vaty. Pripájam zopár fotografií z realizácie
Odpovedať
@user ja som zacal zateplovat a davam unirol plus lambda 0.036 a taktiez som pridavam 2cm k sirke medzi krokvami...tiez rozmyslam ze co medzi kliestinami...vynechal som do v oblasti kliestin a tam vyrezem kus ktory bude uzsi o sirku kliestin.Mozno to nie je naj riesenie kedze tam bude tym padom viackrat nadpajana izolacia ale stlacat ju nechcem a pojdu este dalsie dve vrstvy ktore tie spoje prekryju
Odpovedať
@rasto7764 Medzi klieštiny som dal rovnakú šírku ako medzi samotné krokvy, prázdne miesta, ktoré vznikli pri zúžení som vyplnil opäť vatou. Ale úprimne, už by som vatu znovu nedával, je to veľmi zlý materiál na aplikáciu :)
Odpovedať
Profilova fotka
domnievam sa, že vaše obavy sú neopodstatnené. Výrobca si kvalitatívne vlastnosti trochu prikrášlil, Vy ich trochu znehodnotíte, projektant pri výpočte vychádza z predpokladaných parametrov, takže nikto nevie, čo je pravda. Izolácia splní svoju funkciu, vyplní priestor a zabráni úniku tepla. rozdiel môže byť v percentách, nie rádový.
Odpovedať
@all Doplňujúca otázka, po zateplení vatou môžem dom začať vykurovať až po použití parozábrany, resp. ak vlnu prekryjem EPSkom, ktorý budem dávať na krokvy a medzi klieštiny?
Odpovedať
@user EPS pod minerál ? To je naprosté zvěrstvo. Nicméně, ebola je horší. :-p :-o
Odpovedať
@praoteccech medzi krokvy isover unirol profi a cez to eps, v com spociva to zverstvo :)
Odpovedať
@user Ahoj . V urputné snaze uplést z ho..a. bič a ještě s ním zapráskat. Tato super laciná řešení nejsou dobrá a Vy to pochopíte až za určitou dobu.
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech no bez nejake vysvetlenia to asi nepochopi, tak ak by sa dalo, ze by sme sa aj my ostatni nieco naucili skor, ako sa popalit na vlastnych chybach? dik za uzitocne info ahoj :-)
Odpovedať
user @praoteccech medzi krokvy isover unirol profi a cez to eps, v com spociva to zverstvo, pozri na albumy mio alebo moridlo oni tam maju kombinaciu eps a mineralnej vaty,praoteccech ??????
Odpovedať
@cyrio Ahoj. Miův dům znám celkem dobře. Pokud dáte minerální izolaci mezi krokve ( je to navíc akustická izolace ) a pod to dáte dalších 40 cm šedého EPS a pod to ještě další izolaci a povrch šikmin bude z OSB desek, tak je to diametrálně odlišné od konstrukce, kde se dá vlna mezi krokve na to EPS a natáhne se lepidlo s perlinkou. To je podle mě to zvěrstvo. Zde upozorňuji, že EPS bude namáhán dilatacemi v konstrukci krovu a je otázka, jak dlouho to bude spolehlivě držet v napojení na stěny a za jak dlouho to popraská. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech musím súhlasiť
Odpovedať
@praoteccech Ak len toto je ten najvacsi problem, tak by som sa toho nebal. V mojom pripade pojde na eps parozabrana a sdk, nejdem epsko omietat😁
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?