Spojenie zakladov domu s terasou - zateplenie

Zaklady domu sme spravili spolu so zakladmi oboch teras vid. obrazok. Prave teraz sa chystame na vybetonovane zaklady polozit dva rady debniacich tvarnic a nasledne vytvorit zakladovu dosku (deku) t.j. zaliat to cele na jedenkrat (dom + 2 x terasa). Rozmyslam nad tym, ze by som medzi dom a terasu vlozil 10 cm styrodur, ktorym by som takto zateplil cely sokel domu t.j. oba rady DT + samotnu deku (15 cm). Pricom cca. 1,5 DT sa neskor zasype zemou. Je potrebne DT-cka terasy nejako kotvit o DT-cka domu cez polystyren aj napriek tomu, ze maju spolocny zaklad? Moze sa terasa nejako "odlepit" od domu? Mozem vlozit polystyren zatial len medzi dom a terasu a zvysok sokla zateplit neskor? Je potrebne polystyren nejko chranit (folia a podobne)? Ide mi o to, ze deku pre terasu a dom chcem spravit naraz a chcel by som eliminovat tepelne mosty. Je moje riesenie prijatelne resp. akoby ste to riesili vy? Dakujem. PS: Planovane zateplenie je fialovou farbou :-)
Odpovedať
Profilova fotka
bohužiaľ, ten základ tiež mohol byť sólo...tú platňu oddeliť určite!
Odpovedať
@lapajko Cize deku mam predelit tym polystyrenom? Cize bude deka domu, polystyren, deka terasy? Spravne?
Odpovedať
no my to budeme robiť solo, teraz máme zaliate základy aj deku, ale bez terasy. medzi dom a terasu dáme perimeter, do hlbky DT .
Odpovedať
Profilova fotka
@sprite001 ˇAno, oddeliť a platňu na terase hneď spádovať 2% spádom aby bola príprava na hydroizoláciu a ušetril sa poter.
Odpovedať
Ked tomu rozumiem tak staci nalepit len perimeter alebo xps a hotovo? Netreba dat aj tekutu hydroizolaciu (sakret). Mozem to urobit tak ze to natriem tym sakretom na to nalepit xps a treba dat aj nopovu foliu? Dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Ahoj, idem riesit podobny problem, ako si to doriesil? Trosku sa bojim to oddelit,lebo pozemok a hlavne terasu budeme mat vo svahu. nemas foto dake?
Odpovedať
@petkoasonicka Zaklad v zemi som spravil spolocny, ale medzi DT-cka domu a terasu som vlozil XPS.
Odpovedať
@metodej84 ahoj mozem vediet ako si poriesil tu terasu?
Odpovedať
@tinkaro Doteraz som dokoncoval vnutro, takze este len teraz sa to chystam robit...
Odpovedať
@metodej84 aha, ak to budes mat daj mi prosim vediet ako nato:-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Čavte, otváram znova túto tému. Predpoklad je, že za cca mesiac začíname výkopové práce a pôvodne som chcel terasu robitť spolu so základovou doskou. Odporúčate ju robiť oddelene? Najprv základ a potom vybetónovať terasu?
Odpovedať
@velakusin pozri si u mna v albume. Robilo sa to naras ale zvlast sli dt cka pod dom a pod terasu oddelilo sa to 5cm XPS
Odpovedať
Článok sa načítava...
tak ty si uz solidne na tom. Terasa bude na celu sirku domu, tj. 9m a bude mat 3,2m zrejme to pojde tak, ze zaklad pre dom sa urobi spolu so stlpmi a terasou a terasa sa neskor vyspaduje pri vrchnej vrstve + sa odizoluje
Odpovedať
@velakusin tak to je o nieco dlhsia od nasej nasa ma 5*3,5 metra. Este na nu pojde poter+neaka finalna uprava
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Troška stará téme ale aktuálne to čaká aj mňa. Presne takéto oddelenie základov domu od základov terasy a garáže :) Základ som vylial spoločne všetko len DT tvárnice už oddelím od seba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?