Sparovka Sprchovom kute popraskana.

Mam taky problem ze byvame v novostavbe cca 2roky a zacala sa nam objavovat na stene od sprchoveho kuta plesen (foto) a ako som nato pozeral som zadal ze pri žlabe v sprchovom kute je popraskana šparovka a je to trosku ocerene od sparovky ten plast z toho žlabu.(foto) Neviem co mam spravit dat tam silikon alebo novu sparovku? Dakujem za radu lebo ma to dost štve.
Odpovedať
Plus lepsie foto
Odpovedať
Tam vobec nemala ist skarovka ale silikon. Vyskriabat, napenetrovat a zasilikonovat, teda ak nebude treba to cele vybrat a presusit.
Odpovedať
@rkorba No a podla toho ako je ten zlab osadeny/utopeny tipujem, ze hydroizolacny nater bolatiez zbytocnost.
Odpovedať
Teraz ked som si to priblizil tak tipujem, ze natieklo do polystyrenu par litrov vody ktora sa bude este dlho tahat po stene :-(
Odpovedať
@rkorba akoze ten zlab dat von alebo ako??a mam tu sparovku vyskrabat a dat tam silikon ci? Aj po obvode toho zlabu alebo len tam kde je to popraskane?
Odpovedať
@lubenoo medzi zlabom a dlazbou ma byt silikon... cize vysekat sparovku von a zasilikonovat po celom obvode...
Odpovedať
Profilova fotka
@lubenoo celé okolo toho žlabu. spoj medzi dlažbou a nerezovým žľabom.
Odpovedať
Tak ja to necham nech to pekne cele uschne a dam prec tu sparovku a dam tam okolo toho zlabu silikon.a mozem dat ten silikon aj medzi dlazbu v tom kute jak je tam prasknuta ta sparovka okolo dlazby??
Odpovedať
@igorkoo dam tam silikon ako je ten sedy plast z toho zlabu tu sparovku dam von a dam tam silikon.pomoze to??
Odpovedať
@lubenoo v kutoch a v styku podlaha-stena ma byt taktiez silikon... ak sa pytas na toto (z fotky neviem urcit co tam mas)
Odpovedať
A keby som pouzil nieco taketo je to blbost?? https://trendills.com/sk/product/tesn... @kejsik hore je viac foto ale mam medzi stenou a podlahou silikon.
Odpovedať
@kejsix mne sa jedna o tie dva bocne dorezy dlazby nalavo aj napravo co su ze ci tam dat sparovku alebo silikon?? lebo natom pravom je ta sparovka ku stene prasknuta ako je na foto.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lubenoo Aha uz vidim. Zaujimave, ze to tam ustrelilo. Bud je sparovka na tenko, alebo si sadol spodok (neviem co mas pod tym). Dal by som tam silikon, uz len kvoli tomu ze sa neoplati kupovat pre taky kusok kyblik sparovky a navyse sa to moze zopakovat.
Odpovedať
@lubenoo keby si mal správne pod dlažbou spravenú hydroizoláciu vôbec by nevadilo (okrem estetického hľadiska), že tá špára praskla a nevlhli by ti steny okolo sprchového kúta. Sám som bol prekvapený koľko vody sa cez to dokáže dostať do okolia, keď sme rozobrali prvý takúto poruchu vykazujúci kút. Ale netráp sa, takto to má skoro polovica kúpelní, ktoré som videl. Jediné správne riešenie je vysekať dlažbu a prvý rad obkladu, preizolovať to a potom obložiť (začni dlažbou okolo žľabu, to ti napovie o kvalite realizácie). Môžeš aj vysekať šparovku, pretmeliť ju ale zvyčajne to nevyzerá pekne a nevydrží to večne, ale je to o čosi lacnejšie, aspoň prvý krát.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?