Sklenna vata alebo fukana?

Ahojte chcela.by som sa spytat co je lepsie do obytneho podkrovia ci vata alebo fukana izolacia? Rada by som vedela co ma lepsie tepelne vlastnosti a ci sa v lete pri fukanej alebo vate neuskvarime pod strechou :-) . Dakujem za kazdu radu a odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi od toho, co si predstavujes pod pojmom fukana izolacia ? Existuje napr. fukana celuloza alebo ako bratia spekouni vravia chytra pena a mozno aj ine izolacie. Kazdopadne fukana celuloza je urcite lepsia ale vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody. Napr. ze ju nepripevnis na strop. A nakoniec aby som dodal, otazka je zle polozena, mala by si specifikovat o aky strop ide, teda strukturu, hrubku atd. atd...
Odpovedať
Profilova fotka
@mamokaa este jedna vec, ked sa obavas leta a horucav vseobecne, nesustred sa na tepelny odpor ale na fazovy posun.
Odpovedať
@mamokaa ak navrhneš nedostatočnú hrúbku izolácie tak sa uvaríš pod ktorýmkoľvek druhom izolácie. Potreba fázového posunu sa dá čiastočne eliminovať hrúbkou izolácie. Fúkané izolácie sú zvyčajne drahšie. Je veľa možností a druhov izolácie a je aj vecou návrhu čo je vhodné použiť. Riešiť to všeobecne je nezmysel. Treba zadefinovať limitujúce podmienky a na to našiť návrh (tak nejak to robia múdri ľudia :-) ). Nasledne spraviť teplotechnický výpočet a dostaneš presne to čo sa pýtaš. Dnes sa robia izolácie o hrúbkach okolo 40cm, čo investične nie je malá položka, tak treba zvážiť či úspora pár euro na návrhu nebude vhodnejšia cesta pre laika na ktorého ťa odhadujem (ak som ťa zle odhadol, tak sa ospravedlňujem).
Odpovedať
Mate pravdu vsetkemu sa prd rozumiem :-) ale chcela som vediet vo je lepsie. Skor sme uvazovali o kanadskej fukanej nehorlavej izolacie lt ide aj na plafony . Chcrli by sme to na sikme steny a plafony
Odpovedať
Profilova fotka
@mamokaa Dobrý deň. Ak máte záujem o kvalitné zateplenie Vášho domčeka, kliknite na náš web, pomôžeme Vám s technickým riešením a výberom tej správnej tepelnej izolácie. U nás získate nielen dobrú cenu, ale aj naše viac ako 20 ročné skúsenosti s fúkanými izolácia a prémiovú 20 ročnú záruku priamo od výrobcu na fúkanú celulózovú teplú izoláciu CLIMATIZER PLUS. Váš špecialista na fúkané izolácie.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som v tomto pripade urcite za fukanu celulozu, pridem mi to ako najprijatelnejsie riesenie
Odpovedať
@mamokaa Fukanie je sposob aplikacie, nepises, aky material. Kazda izolacia ma magicke cislo lambda, ta sa pohybuje okolo 0,040 a cim mensia, tym lepsia izolacia. Fukane su drahsie, ako klasicke rolkovane a to zasadne. Cize ak sa da, treba sa vyhnut.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?