Sklená vlna KNAUF

Aký je rozdiel okrem lambdy a tep. odporu medzi izoláciou KNAUF Classic 0,32 a KNAUF Unifit 034. Ktorú vlnu použiť medzi krokvy?
Odpovedať
Profilova fotka
@user v cene. Manipuláciou sa maní lambda, laboratórne výsledky nedosiahnete.
Odpovedať
@user predpokladam, ze unifit je pevnejsia vlna, bude lepsie drzat medzi krokvami @jan45 to mate ako so spotrebou auta - laboratorne vysledky nedosiahnete, ale da sa predpokladat, ze auto s papierovou spotrebou 5l/100km bude mat realne nizsiu spotrebu ako to so spotrebou 8l/100km.
Odpovedať
@gashtaan ak to bude ako so spotrebou auta, tak nie je problém, vždy som jazdil za rovnakú alebo nižšiu hodnotu ako udával, ale poznám aj opačný príklad :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ani to nemusí byť tak, záleží od vodiča, ale tu sú rozdiely nie v desiatkach %, ale v tisícinách.Deklaruje sa niečo, čo vtlačením medzi krokvy klesne na polovicu.
Odpovedať
@jan45 v tisicinach ci desatinach, keby ste mali prenasat 100kilove zavazie nepomohlo by vam, keby vam to vycislili v megatonach.
Odpovedať
@user no a podobne to mozes dod*bat aj s tou vlnou, ked jej tam natlacis co to da :) to je potom ako spotreba so zatiahnutou rucnou brzdou.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan žeby nový PS?
Odpovedať
@jan45 nerozumiem...
Odpovedať
@gashtaan Aký to má význam, keď mám krokvu vysokú 18 cm tak použijem vlnu hrubú 18 cm, ale sa v niečom mýlim. Tzn. že vlna nemá také deklarované parametre, tak to radšej dám medzi krokvy EPS :)
Odpovedať
@jan45 Na laboratorne výsledky by som sa velmi v Izomate kde vatu vyrábajú nespoliehal :-)
Odpovedať
@user neviem sice na co konkretne narazas, ale mne islo skor o druhy rozmer - ak mas medzi krokvami 50cm, narezes ju o 1-2cm sirsiu, aby ti medzi krokvami drzala a lahsie sa s tym robilo. No su tu na MS aj taki, co ti kludne poradia natlacit ju tam aj o 10cm sirsiu, ze potom drzi fest, no parametre potom idu naozaj do haja...
Odpovedať
@gashtaan Ak tú vlnu narežiem na šírku o 1 - 2 cm viac tak ako predpisuje výrobca, nebudem ju nasilu natláčať, tak tie parametre zostanú zachované. Chcem len zistiť, či ten KNAUF je dobrá voľba, bude len medzi krokvami a nato pôjde aj tak EPSko, ale chcem to mať na 120 %
Odpovedať
Článok sa načítava...
@user nebolo by dobre tu vlnu aj nejako odvetravat? nerozumiem celkom tomu, ze "nato pojde aj tak EPS".
Odpovedať
@gashtaan nad vlnou bude pod strešnou krytinou vysokodifúzna fólia a na krokvy pod vlnu budem lepiť eps
Odpovedať
Profilova fotka
@user dobre navrhnute 8-)
Odpovedať
@capphilips priznám sa, okopíroval som to od mia, myslím aj hrúbka bude rovnaká :)
Odpovedať
Ako alternatívu som našiel ISOVER UNIROL PROFI. Rozdiely budú asi len v parametroch, kvalitatívne KNAUF/ISOVER sú na rovnakej úrovni?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?