Skladba izolacie

Jedna sa o HS kedy nie je mozne menit vysku podlazia... Je to klasicky bungalov 100m2 zastavana...okolo 85 m2 uzitkova plocha....okna 3 skla...porfix 25cm Vyska podlazia je 11x25 plus veniec 25 cm...cize 300cm....zateplenie obvodu 15 ( s tym sa pohnut este da) cm vaznikovy krov cize zateplenie zhora skoro nemozne ak neratam super lacnu fukanu izolaciu... Ako by ste riesili zateplenie v takomto dome ak sa bude vykurovat elektrikou ( el.rohoze obyvacka chodba a kupelka izby el.konvektory) aby clovek neprekuril aj gate... Podlaha 10cm 6cm poter 1 cm dlazba plus 16cm medzi krokvy plus 24 pod....plus 5cm medzera medzi sdk a izolaciou na tahanie kablov a svetiel....a ostane neakych 254 cm co nie je bohvieco....alebo?
Odpovedať
A pozabudol som este detail v oblasti kuchynskej linky okno vo vyske 100cm cize ak ratame 85 cm vysoku linku ostane nam 15cm pod nou....nie je to malo v pomere k 40cm izolacie stropu ( 0.035 ursa pravdepodobne ) a 15 cm resp.20 cm izolacie obvodu?
Odpovedať

Odpovedať
@martin0085 mam to presne rovnako - takto mam okno v kuchyni, vosla tam linka z ikey 88+3 pracovna doska v podlahe mam 5+3 EPS mam svetlu vysku 275 + fukanu izolaciu vsade by som dal vykurovacie folie, rekuperaciu, bojler s tepelnym cerpadlom spotreba na kurenie by mala byt prijatelna cca 6 MWh rocne
Odpovedať
Profilova fotka
voľby nie sú správne, treba to spočítať, vykurovanie el. je drahé,treba viac izolácie.
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja si myslim, ze ak bude el.kurenie, tak je tam malo izolacie...ale neviem ako to tam napchate, ked je taka mala vyska =-) My mame 275 svetlu vysku, pod 270 by som nechcela, potom miestnosti vyzeraju ako pre trpaslikov, je to cele stiestnene.... predpokladam, ze plyn nie je dostupny, tak by som isla asi do tepel. cerpadla.
Odpovedať
Mam rovnako izolovany dom, plochu 130 m2. Spotreba na kurenie elektrokotlom je cca 10-11 MWh rocne. Dom 100 m2 spotrebuje cca 7 MWh. 900 Eur. To je vela? Kolko usetri pridanim na stenu z 15 na 20 EPS? Ak pojde smerom k EPD /30-40 Neopor/, bude mat studene podlahy a usetri 400 Eur, t.j 30 mesacne. Investicia navyse cca 2000 Eur. Musi predsadit okna, co sa uz asi neda. Otazka: stoji 30 Eur mesacne za studene podlahy a utrapy s pasivnym standarom? 400 Eur rocne hravo usetrim bojlerom s TC, prikurovanim kachlami alebo klimou. A nemusim mat 30 cm EPS na stene.
Odpovedať
Plyn tam samozrejme je - na ulici - alebo tak neako sa realitný maklér vyjadril ale ťahať ho k domu + kúpa kotla - ťahanie rúrok podlah.atď - 4 000 - 5 000 e oproti 1300 e za elekt.konvektory rohož + bojler ? Istotne nie.... O to či platím za kúrenie 70 resp 90 eur mi nejde - elektrina zatial nemá tendenciu rapídneho zdraženie.... Skor ide o to aby namiesto 70 nebolo 170 tam už by ma to patrične sr... Kedže je to Hrubá stavba na predaj - nedá sa s tým hýbať - no projekt sa sčasti upravovať dá... R podlahy pri 10 cm vychádza na 3 R strop pri 40 cm u 0.035 11,4 R obvodu pri 15 cm 6 pri 20 cm 7,2 Je tá podlaha fakt taká nedostatočná - T.č. je uplne mimo rozpočtu Ach jaj nepotešili ste ma....
Odpovedať
@martin0085 cisla su prijatelne, urcite je dovod byt spokojny. Podlaha ma minimalny vplyv na TS domu, 5+5 EPS staci uplne. Inak tam nevojde linka. Tu na fore maju niektori aj 30 cm, vyhodene peniaze a zvysene hoci len teoreticke riziko sadania poteru. Na steny staci 15-20 EPS, vlna je ovela lepsia. Mozno by stalo zato, priplatit za vodnu podlahovku /mozna neskorosia vymena zdroja tepla/, a urobit aspon rozvody rekuperacie. To stavbu zhodnoti ovela viac, ako meter polystyrenu na stene a polmetra v podlahe. Podla mojich skutocnych cisel na elektromeri by dom nemal spotrebovat na kurenie viac ako 40 kWh denne, 7-8 MWh rocne. Treba este setrit z 900 Eur na polovicu? Pasivne domy maju studene podlahy, s tym sa vsak na MS ludia neradi chvalia tak, ako s cislami na elektromeri po zime. Svetla vyska 256 je malo, hlavne bez rekuperacie. Objem vzduchu v malom dome bude maly. Strop treba dvihnut na 275 a zafukat. Stoji to za tie peniaze. Treba priviezt kabel na klimu s inverterom, v lete sa zide urcite, v zime kuri lacnejsie ako plynom. Investicia 1000 Eur.
Odpovedať
A ak sa možem opýtať niekoho kto už fúkanú izoláciu " inštaloval " koľko to viac menej stojí na m2 resp m2 ? Pretože min.vlna u 0,035 40 cm príde na neakých 10 - 14 eur / m2 čo je na celý dom 1000 - 1500 e a " inštalovať " si to dokážem sám .....fúkanej by som rád tiež docielil R okolo 10 - 11 A dá sa potom neako rozumne vyriešiť odkladanie haraburdia na strope ? Pretože pri 85 m2 v dome nebude kde skladovať farby, a iné veci...
Odpovedať
@martin0085 30 cm hrubky Steicozell stoji 16 Eur/m2 aj s robotou, plus doprava. Nafukaju 35-40cm, potom sadne na 30. Roztec profilov treba 40 cm, folia s premenlivym difuznym odporom Intello, paska Tescon. Do cca 2000 E so vsetkym sa snad zmestis. Kvalita je neporovnatelna, folia vydrzi niekolkonasobne dlhsie ako bezne. Obycajne folie sa rozpadavu po 5 rokoch. Mysi vo vate su casto, vo fukanej izolacii skoro vobec. V lete obrovsky rozdiel. Pozri moj album. Na pochodzne podkrovie treba nadstavit stresne laty na krokvy na pozadovanu vysku izolacie /ja som pridaval 2x5 cm, polozit osetrene dosky /neklincovat/ a nakoniec zafukat. SDK strop musi byt hotovy. Aspon sa nebudes trapit s vatou a budes mat 275 svetlu vysku. Ja nemam peniaze na plyn, plot a zaluzie. Mam iba linku z Ikey a pouzite interierove dvere. Ale niektore veci sa neskor vymenit jednoducho nedaju, take som preto kupil co najlepsie. Ostatne dokupim a povymienam, ked nasetrim.
Odpovedať
@peto99 Nuž pozrel som si a vyzerá to skutočne pekne....len tých 30 cm by sa mi zdálo asi málo...no uvidim ..... ďakujem za išnpiráciu
Odpovedať
mozno by stalo za pokus prepocitat to tak, ze z podlahy by som ubral a pridal do stropu... problem budu asi otvory na okna...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peto99 staviam EPD, ale podlaha sa mi nezdá studená, teplota je rovnako vysoká ako teplota steny/stropu
Odpovedať
@user mas uz podlahy hotove? ked dostavias, napis, aka je dlazba v kupelni v zime ;-)
Odpovedať
@martin0085 nafukat mozes aj meter 8-)
Odpovedať
@peto99 Z akeho dovodu bude mat dlazba inu teplotu ako poter pod dlazbou, to by ma teda zaujimalo
Odpovedať
Profilova fotka
@martin0085 Dobrý deň. Ak máte záujem o kvalitné zateplenie Vášho domčeka, kliknite na www.zatepleniestropu.sk , pomôžeme Vám s technickým riešením a výberom tej správnej izolácie, prípadne nás kontaktujte na mail. Váš špecialista na fúkané izolácie.
Odpovedať
@peto99 No a ešte otázočka ako ste potom riešili bodové svetlá - prišiel som totižto na to že známi ma práve fúkanú izoláciu v drevostavbe ( ale uplne všade čiže aj steny , podlahy - a spominal cenu 17 až 20 e za vrece ) a práve v podkroví nemože dávať bodové svetlá do sadrokartónu pretože by mu fúkaná izolácia ( vraj ) vypadla.....V bungalove je to ešte o to vačší problém - neviem si inak predstavit svietenie ako bodovými Ledkami kedže som na to zvyknutý z bytu a vlastne sa mi to viac páči ako luster u starej mamy :D
Odpovedať
Bodove svetla v SDK nemam, lebo som nechcel robit diery do drahej difuznej folie. Nemyslim si vsak, ze sa tam nedaju namontovat, dokonca aj dodatocne. Fukana izolacia sa da lahko odhrnut, LED nainstalovat a prelepit zhora kuskom folie a paskou. Niekedy ani nie je treba rezat do folie velky otvor, staci ju nadvihnut. Izolaciu potom prihrnut naspat. Dobre prelepit, nebude to prepadavat.
Odpovedať
@fukanaizolacia otazka od martin0085
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň na bodové svetlá je možné zakupiť originál dalo by sa povedať "kvetinač" inštalačnú krabičku do ktorej sa osadia - tak aby bolo možné v prípade potreby sa jednoducho k svetlu dostať zo spodu bez toho aby ste musel odhrnať fúkanu izoláciu. Viď nižsie fotka z realizácie zateplenia stropnej konštrukcie fúkanou izoláciou CLIMATIZER PLUS - ako je možné vidieť čierne kvázi plastové kvetinačé, do ktrých sa bude inštalovať bodové svetlo. To isté sa dá spraviť aj v podkroví.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
dobry den ako sa volaju tie krabičky a kolko cca stoja
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?