Sivy polyatyren alebo biely

Zdravym strechaci je velky rozdiel medzi 25cm siveho polystyrenu alebo 25cm bieleho polystyrenu ale nemyslim cenu!mam na mysli izolacne vlastnosti.dakujem za odpovede.
Odpovedať
sivy je o cca 20% lepsi
Odpovedať
@martin25 no ked uz ti odpisali co sa kvality tyka, mozes sa s nami podelit ake mas ceny na sivy resp biely 25cm? dik
Odpovedať
Sivy 14e biely 9,8e
Odpovedať
@martin25 no a teraz baaabo rad ked sa tu vela ludi dusuje za sivy, 40% rozdiel v cene, ale iba 20% v kvalite, hmmm
Odpovedať
Profilova fotka
@ultrarecall zatiaľ cenový rozdiel veľmi predbieha rozdiel v kvalite
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 pokial je priestor dat biely uprednostnil by som ten
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko BLBOST!!! Si nevidel merania @Asex? Ja to tvrdim uz davno ze sivy je ekonomicky aj funkcny neymzsel a cisty marketing. Ak chce niekto lepsiu izolaciu, tak najblizsia lepsia je PIR ... Buducu zimu som prislubil ze dodam dokaz. Na stenu nalepim 1m2 sedej izolacie hr 35 cm medzi biely 35 cm. Tvrdim ze termokamerou ho nenajdes!
Odpovedať
Profilova fotka
uprednostnil by som biely
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 ked tak biely 80F. Lepsie sa s nim robi je tvrdsi a malinko lepsi izolant ako 70 F.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 ja osobne som dal biely eps 80F (200mm), pri tychto hrubkach uz vela neusetris na vykurovani. Skor sa treba sustredit na kvalitne vykonane zateplenie.
Odpovedať
@abobo pozri. Vychadzajme z predpokladu, ze urcenie technickych parametrov v skusobnom ustave sa robi rovnako pri bielom a pri sivom. Takze, ci je to prilepsovane alebo nie, tak ten rozdiel bude zachovany. Ktore konkretne meranie od @asex myslis? Aky teplotny rozdiel povrchovej teploty ocakavas v pripade, ze by bol EPSg lepsi o 20% ako EPS? 0,0031-32 versus 0,0038. Rozdiel int ext teploty by bol napriklad 30°C
Odpovedať
@abobo tym sa nechcem priklanat na stranu EPS alebo EPSg. Zalezi od konkretnej ceny, za ktoru si to ludia vedia zohnat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@abobo tešíme sa, už aby si to zrealizoval čo najskôr.
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko skutočnosť je ale taká, že PS sa vyrába šaržovo, a každá várka má odchýlky v kvalite. Takže je celkom možné, že sa niekedy stretnú.
Odpovedať
@jan45 uvedene hodnoty sucinitelov prechodu tepla vo vyhlaseniach o parametroch su deklarovane hodnoty. Su to maximalne hodnoty. Odchylky mozu byt, ale iba smerom dole. Pozor na to. Stretnut by sa mohli, iba keby mal biely EPS 0,031 :-p Inak preco ma nikto neopravil, ze som dal v predoslom prispevku o jednu nulu navyse? =-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko @abobo túto zimu dokončím testy a dám jednoznačnú odpoveď. V každom prípade si treba položiť otázku ako je možné že čím je biely tvrdší tým má lepší tepelný odpor, ale pri sivom to neplatí a pritom sú vyrábané z tej istej základnej suroviny....
Odpovedať
Profilova fotka
@asex to celkom nie je pravda, cim vyssia hustota tym lepsie parametre sice plati pre bezny EPS, lenze je to nelinearne. Dovodom je, ze zacne prevladat zlozka siriaca sa ziarenim v ramci jednotlivych buniek EPS. A prave to potlaca pridany grafit. @janvirostko polozil spravnu otazku, o kolko by pri danych parametroch mala byt vyssia povrchova teplota Neoporu ? A ja by som polozil dalsiu, je to dostatocne velky rozdiel aby to IR kamera rozlisila ?
Odpovedať
tiez by ma zaujimalo ci to kamera IR dokaze rozoznat... tak isto sa tesim na vysledky tiez mam sivy 200vku plan bol 25 biely ale miesto pre nu sa nenaslo trosku sme menili strechu...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj upresnil by som to že o koľko by mal byť NEO chladnejší, nie teplejší. Kamera má citlivosť 0,1 stupňa čo je až moc ak má byť rozdiel v prestupe tepla o 20%. Treba si však pozrieť moje testy čo som tu už zverejnil...
Odpovedať
@asex Pali, tvoja kamera to za beznych podmienok nezmeria. 20% v suciniteli nie je 20% v povrchovej teplote.
Odpovedať
@martin25 ked berieme deklarovane tech. parametre oboch materialov tak 20 cm grafit. EPS sa vyrovna 25 cm bieleho EPS. Tiez riesim tuto dilemu ci dat 25 cm gEPS, alebo 30 cm EPS. Rozhodnem sa podla cenoveho rozdielu, ale pravdu povediac priklanam sa o cosi viac ku bielemu EPS. gEPS vyraba mnozstvo vyrobcov ... dovolim si pochybovat o rovnakych parametroch u vsetkych vyrobcov gEPS.
Odpovedať
@abobo toto co tvrdis a tym testom chces dokazat je podla mna nedokazatelne :-|
Odpovedať
@dominik_boksansky lebo biely nevyraba vela vyrobcov :-D tak isto mozes pochybovat o vlastnostiach bieleho :-p
Odpovedať
@doors454 asi som sa nevyjadril presne. Jasne ze aj biely vyraba vela vyrobcov, ale podla mna sa marketingovo da viac zneuzit gEPS :).
Odpovedať
@dominik_boksansky cely EPS je marketing ked pojde ropa hore pojde aj EPS a nie len sivy ale aj biely
Odpovedať
@doors454 :)
Odpovedať
@abobo "ked tak biely 80F. Lepsie sa s nim robi je tvrdsi a malinko lepsi izolant ako 70 F. " - hmmm, a este aspon podla officialneho cennika napr polyform vychadza lepsi pomer cena vykon ako 70f. takze otazka by mohla byt: tvrdsi biely 80f s ktorym a lepsie robi, alebo sedy 70f ktory je 41% drahsi (68 vs 49 za m3 bez dph) ale iba o 18.5% lepsi izolant.
Odpovedať
Profilova fotka
@ultrarecall netreba sa riadiť cenníkovými cenami.. :) reálne trhové za ktoré vieš zohnať polystyrén sú oveľa nižšie a ten rozdiel je tam potom možno 10%
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko nenameras tam ani prd. :-) Ani pol stupna.
Odpovedať
Profilova fotka
K cene, ja som kupil v stavebninach eps80f za 31e/m3 (cca 2 mesiace dozadu). Vyrobca polyform.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?