S čím zatepliť kvadru a tehlobloky?

ahojte, prebehol som staršie príspevky ,ale nenašiel som jednoznačnú odpoveď..chcel by som sa opýtať na Váš názor..mám rodinný dom(kúpený-nestaval som ho ja),dom má cca 25rokov.prízemie je postavené z plných kvadrov(ako dnešné yporky) 40cm,a poschodie je murované z tehloblokov 38cm...pod oknami je múr tenší,aby radiatory nevytrčali do miestností...strecha je sedlová,strop je zateplený sklenou vatou,na vtedajšie pomery dobre..nedávno mi robili termovízne snímky,úniky tepla podla očakávania,skúsim to sem pridať..okná a steny sú v pohode,úniky sú len cez betónové preklady a betónovú platňu..a vonkajšia omietka je brizoplast-nie brizolit...už som aj skúšal vypočítať rosný bod,ale nejako sa mi nedarí,tak by som poprosil skúsenejších a šikovnejších o pomoc-či lepiť lepidlom alebo penou,či kotviť či nie,či polystyrén-biely či šedý alebo minerálnu vatu...čím viacej človek číta diskusie,tým má väčší zmatok zo zateplovania...okná mám plastové dvojsklo...podľa môjho uváženia mi z toho vyšlo zatepliť to šedým polystyrénom 10cm..vďaka všetkým za názor..
Odpovedať
@kalimero22 Lepidlo je lacnejšie, kotvenie veľa nestojí. Prečo chceš zatepľovať?
Odpovedať
Ja byť na tvojom mieste, dal by som min. 10cm biely EPS, a či na lepidlo, alebo penu, sa musíš rozhodnúť sám. Pena je o niečo drahšia, ale zase menej pracnejšia.
Odpovedať
zateplovať chcem preto,že na termovízii vidieť tepelné úniky hlavne cez preklady nad oknami ,platňou a pod.. no a aj fasáda je dosť ošúchaná,tak už keď sa to má robiť na celom dome,tak nech to má aj iný efekt...a na prvom poschodi,ktoré je murované z tehloblokov,tak tam vidieť na termovízii každú tehlu a svieti to načerveno celá stena...a to je vlastne južná strana,a izby mi tam plesnejú....neviem sem vložiť snímky,ešte pošpekulujem,len je to v nejakom hlúpom formáte....
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@kalimero22 Ahoj, ak uz izolovat, tak by som pridal. Aspon vravis, ze chces primarne zateplit a fasadu popri, nie opacne. Rychly priklad, uvadzam ceny ake som mal ja, nech sa to dobre rata tak plocha obvodovych murov nech je 200m2. Cena izolantu (plocha x hrubka x cena) pri hrubke 10cm, > 200m2 x 0,1 x 55 = 1100 eur Pur pena (kto ma chut a pracu "zadarmo" tak aj lepidlo, vec vkusu) > vydatnost 1 na 10m2. > 20 x 7 = 140 + vypln medzi eps + rezerva = 200 eur Sietka (vertex, 55m2 / balik) > 4 ks x 30 = 120 eur Lepidlo (nech baumit duocontact, nech 7e za vrece, cca 20 vriec, nech ma opravia fachmani) > 7x 20 = 140 eur Fasadna omietka, silik. (ja som dal za 250m2 cca 1500, takze na 200m2 (basf)) 1200eur Praca (iba fasadna omietka 6ludi) nech 1200,- znova nech ma opravia fachmani. Sietkovanie/glajtovanie - . nech 600,- Lepenie EPS,- - nezaratane, inak kludne 1000eur navyse --------------------------------------------- Cize , cena za zateplovanie > Izolacia > 1100eur pri 10cm EPS gray, 1650,- pri 15cm EPS gray Zvysok > 3500eur Ratal som sedy , biely by bol este lacnejsi. 4600eur vs 5200eur (bez lepenia EPS) - rozdiel 10percent, zateplenie o 50% lepsie. To len na margo toho, ze ked uz zateplovat, tak aj dobre zateplit, nielen dat tenku izolaciu a bat sa rosneho bodu, lebo zjavne hrubka izolacie nieje to, co robi na zateplovani najvacsiu polozku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ahojte, mám na Vás prosbu,niekto zbehlý vo výpočte rosného bodu-neviete mi to prosím narýchlo vypočítať??lebo som sa stým trápil,ale nejako mi to nejde...že či mi bude stačiť ten 10cm šedý eps...vďaka
Odpovedať
@kalimero22 Skús požiadať @blacksr, je to profíčka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?