Rosenie parozabrany

Ked som pri stavbe domu zateploval pultovu strechu, v miestach, kde boli nosniky polozene na pomurnici boli dost clenite detaily, takze som mal pochybnosti o tom, ci sa mi to podari urobit dobre. Problem je, ze nad vlnou je prevetravana medzera a neviem ako zabezpecit, aby sa prievan niekde nedostal aj pod izolaciu. Radsej som teda este nerobil SDK stropy aj ked sa tam uz ideme stahovat, s tym, ze cez zimu dam urobit termosnimky a uvidim ako to vyzera. No nepotrebujem ani termosnimky a viem, ze nieco je zle - nasiel som dve miesta prave v tych komplikovanych miestach, kde sa na parozabrane zraza voda :\ Neviem teraz co dalej... mam sa to pokusit opravit teraz ci nechat to na jar? Tu parozabranu mam proste rozrezat aby som sa tam dostal k izolacii a potom zlepit paskou? Pridavam fotky tych clenitych miest, ktore sa tazko zateplovali.
Odpovedať
Profilova fotka
Robievame to tak že do úzkych ,ťažko prístupných miest kde sa nedá dobre napchť sklenná vata natlačíme polyuretánovú penu.Pokiaľ nemáte zateplenú fasádu tak je možné že premŕzajú vence.Ťažko to posúdiť z dvoch fotto .
Odpovedať
@antonmesaros stavba je z veloxu (beton), takze ziadne vence tam nie su, resp. vsetko je jeden velky veniec :) Fasada uz je hotova aj so zateplenim 25cm EPS. Ja to vidim na problem v tom, ze medzi kusy vlny, ktore som tam ukladal prefukuje co ochladzuje parozabranu a zraza sa na nej vlhkost. Jedno z miest, kde sa zraza voda je prechod kabla na vonkajsie teplotne cidlo cez parozabranu, okolo neho tiez moze prefukovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Môže byť ,lúbi prefukovať aj cez hadice cez ktoré vedú káble.
Odpovedať
nikto neporadi, ako najlepsie opravit parozabranu ked ju budem musiet niekde prerezat? Totiz, pasy parozabrany sa prekladaju "po vode", co uz tazko dosiahnem, keby som len rez prelepil paskou...
Odpovedať
Opravit parozabranu by nemal byt problem, existuje viacero moznosti - od prelepenia specialnou paskou az po nalepenie zaplaty, kde sa ako lepidlo pouzije trvalo flexibilny tmel. Velky vyber ma izotes.sk
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?