Rezacka polystyrenu

Ahojte, nema niekto postup pre svojpomocnu "zmajstrovanie" rezacky polystyrenu? Aky zdroj, odporovy drot, pripadne rezacku s nozom? Pripadne ake mate skusenosti. Ta rezacka s nozom vyzera ze viec topi polystyren ako reze...http://www.konrad-svarecky.cz/rezacky-polystyrenu/rezacka-polystyrenu-46.html Strunove pily su jendoducho na konstrukciu ale problem zacina pri zdroji a zapojenie. http://www.svarbazar.cz/phprs/view.ph... http://www.ireceptar.cz/diskuze/zajim... http://inc.wz.cz/2012/04/2012-04-10-O... Ak niekto mate navod aky zdroj a ako zapojit prosim podelte sa. Vdaka.
Odpovedať
1
2
@niless http://dom.bazos.sk/inzerat/54196729/...
Odpovedať
Profilova fotka
skus google https://www.google.sk/search?q=rezack... . Je to hlavne o tom aky zozenies drot a zdroj. A potom uz len vypocty, najlepsie by vsak bolo riesit to s regulatorom.
Odpovedať
@niless odporovy drot podla zdroja a jeho dlzky, aby to vychadzalo na cca 60W, potom to reze akurat.
Odpovedať
@mariand Este rozmyslam nad niecim takymto http://aukro.cz/tavna-rezacka-na-poly... CElkom rozumna cena a mozno to bude aj nieco rezat. CI?
Odpovedať
@niless mne sa osvedčil univerzálny zdroj na ntb, kde som vedel regulovať napätie od 18V do 22V, okolo 3 Amp, rezalo to super, dokonca som cele tabule 0,2x1x2metre rezal týmto na polovicu na 0,1x1x2metre
Odpovedať
Profilova fotka
Moj manzel zostrojil takuto. Rezem s nou aj ja, takze je dobra :) Je dostatocne velka na cele tabule polystyrenu. Rezali sme 5cm XPS aj 20cm sedy. http://www.modrastrecha.sk/blog/rebec...
Odpovedať
@dodik85 @rebecca363 Viete posunut i nejake blizsie info o zapojeni? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Mozem, po konzultacii s manzelom, ja nie som elektrikar :) zistim co sa da...
Odpovedať
@niless ved som ti pisal co potrebujes vediet... pouzi napriklad zdroj z PC. Ved to nie je raketova veda... ohmov zakon I = U / R -> P = U * I -> P = U^2 / R
Odpovedať
@gashtaan cital som viacero clankov vraj zdroj z PC nie je celkom ono + viaceri autorov pisalo o regulacii (niekto pouzil stmievac).
Odpovedať
@niless Tak ako Ti písal dodik85 je to najrýchlešie a aj najlacnejšie. Použi odporový drôt..Hrúbka 0,4-0,7mm a dĺžka akú si zvolíš a podľa toho dáš napätie /V/..Aspoň 3A a viac...Urob si z dreva konštrukciu v tvare U čo môžeš prichytiť na prac.stôl a máš to aj izolované.Aké U to je na Tebe. Na konce pripevníš kontakty s odpor.drôtom..No a máš to hotové. :-( Napojíš zdroj a uvidíš na skúšobnom polystyréne ako Ti to reže...To si musíš sám odskúsať napätie aké tam pustíš...18,20V..alebo viac.
Odpovedať
@niless A ešte ak máš kamaráta včelára tak on má tiež /mal by mať/ niečo podobné,lebo to používa na lepenie plastu na rámiky na drôtovú mriežku umiestnenú na ráme.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@niless tak potom neviem co som robil "zle", ked sa mi so zdrojom z PC rezalo paradne...
Odpovedať
@gashtaan OK a netreba tam prepajat nejake kable vo vnutri zdroja?
Odpovedať
@niless nic take som nerobil. https://www.modrastrecha.sk/blog/gash...
Odpovedať
Profilova fotka
@niless skor by som isiel do drotu, predpokladam vacsiu presnost. a pri drote mozes rezat polystyren aj napriec (zuzovat) a vacsie uhly. Ale finalne rozhodnutie musis urobit ty.
Odpovedať
Ja som na rezacku pouzil PC zdroj, aby to fungovalo poriadne, bolo treba na 5V vetvu dat odpor, ktory stabilizuje 12V vetvu... odporovy dort pripojit na 12V vetvu... do takychto veci sa velmi nevyznam, ale podla navodu co som nasiel niekde na nete to islo a ide bez problemov... dalsia vec je, ze je vhodne jedno rameno napinat, kedze po nahriati sa drot o hodny kus predlzi...
Odpovedať
Profilova fotka
Odpor. drot kanthal 0.5mm, zdroj 24 V striedavych. Na 1 strane drot ukonceny pruzinou kvoli predlzovaniu pri zohriati.
Odpovedať
@gashtaan Páči sa mi Tvoja "píla" na polystyrén...Za málo peňazí veľa muziky...A že si Slovák nevie pomôcť :-) :-)
Odpovedať
@technik007 jedina nevyhoda bola, ze na "pilenie" bolo treba dvoch, ale bola s tym radost robit :)
Odpovedať
@gashtaan Jednou ranou dve muchy.... :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si urobil takuto http://www.modrastrecha.sk/blog/mindi...
Odpovedať
@gashtaan @mindisko @technik007 No vyzera to jednoducho ale zo zdroja trci neskutocne vela kablov, skusim to podla navodu. http://ondra-elektronik.sweb.cz/PC%20...
Odpovedať
@niless len skratuj na tom velkom ATX konektore zeleny s ciernym, aby sa zdroj rozbehol a rezacku pripoj na 12V, t.j. zlty-cierny z niektoreho 4 pinoveho konektora, nic viac tam riesit nemusis.
Odpovedať
@mindisko Máš to urobené profesionálne...Začni sériovo vyrábať.. :-N :-N :-D :-D
Odpovedať
@niless Ako si dopadol??? Dúfam že ešte žiješ???? :-) :-) Podarilo sa Ti to spojazdniť???
Odpovedať
Profilova fotka
uz viem na koho sa obratit ked budem potrebovat rezat polystyren, dufam ze si v poriadku :D :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Aká je spotreba odporového drôtu na originál rezačku 137cm ? Plocha podlahové EPS 120m2. Pýtam preto, lebo mám len 2ks. Tu na fóre niekto písal, že na podlahovku použil 10ks - to je fakt taká nízka životnosť odporového drôtu ?
Odpovedať
@purplesticks ja som na celom dome od podlahy po fasadu pouzil 2. A to prvy praskol lebo som ponahlal a tlacil.
Odpovedať
@purplesticks Čo si pamätám,s jedným drôtom som narezal 250m2v dvoch vrstvách podlahu a ku koncu fasády (zasa dve vrstvy eps, m2 uz neviem) sa prepalil.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?