Pristresok pre auto - tepelny most

Dobry den, chcel by som poprosiť o radu. Tuto jar planujem zacat stavbu RD a potreboval by som vyriesit jeden detail. Ide o pripojenie pristresku pre auto k domu, vysledok by mal byt ako jeden celok s domom, spolocna fasada, mozno v inej farbe ... Ide o prepojenie 2 betonovych platni. Momentalne mam 2 alternativy. A: Postavit len jednu dvojicu stlpov a na prepojenie s domom pouzit termokose. Planujeme zateplit 25cm polystyrenom, ako ale poriesit miesto napojenie ked termokos ktory je navrhnuty ma hrubku len 8cm. Je mozne este doplnit polystyren pred termokos aby som mal rovnaku hrubku izolacie ? To co je na obrazku sa mi velmi nepozdava. B: Postavit 2 dvojice stlpov, druha dvojica 25cm od stavby aby som mohol vyplnit medzeru polysterenom. 2 samostane stavby Aletrnativa "A" mi pride draha koli termokosom (potrebujem 7m co by malo byt cca 2000€ len na termokose) ale na druhej strane mam to ako jeden celok previazane s domom. Ake su skusenosti s termokosmi ? Je skutocne riesenie na teplene mosty ? Alternativa "B" by mala byt jednoznacna aj z pohladu teplenych mostov, no ako sa bude spravat v buducnosti akoby samostatna "stavba" nespojena s domom, nemusim sa obavat praskania omietky apod. ? Aleternativa "C" by mohla byt drevena konstrukcia postavena na 4 stlpoch? ale vo finale omietnuta spolu s domom ? Ďakujem za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
@flexobruska ja som za B. stlpy z betonovych tvatnic, oblozit vsetky kamenom. ako strechu, nieco najjednoduchejsie, asi nejaku z drevenych fosni. obijes doskami, alebo OBS. prilepis 2cm polystyrenu a omietas.
Odpovedať
Profilova fotka
Som za B .
Odpovedať
@flexobruska ahoj, samostatna stavba mi pride ako lepsie riesenie. Plan B mam naplanovy aj na nasom dome
Odpovedať
Ak aleternativa B, ako to vidite s tym moznym praskanym v spoji ked to bude casom pracovat. Slo by to nejak minimalizovat uz na zaciatku ? Napriklad, prepojit zaklad pod slpami so zakladovými pasmi domu ?
Odpovedať
@flexobruska Spôsobom B mám realizovanú verandu. Spoločný základ prístavby a domu vidím ako nevyhnutnosť. Bývam už tri roky a zatiaľ žiadne problémy so spojmi. Veľmi dôležité je vyspádovať prístrešok od domu a urobiť dôsledné prekrytie spoja pred vodou.Verandu som robil až po zateplení domu. Ešte musíš zabezpečiť aby zem pod prístreškom v zime nenamŕzala.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?