Prirodne alternativy - zateplenie pasivneho domu

ahojte, mate niekto zatepleny dom prirodnymi alternativami (fúkaná celulóza, drevovláknité dosky, ľanové a konopné izolácie, slama alebo ovčia vlna)? Velmi sa mi polystyren nepozdava, ked uz tak mineralna vlna, ale zaujalo ma, ze su aj prirodne materialy. Ta ovcia vlna skor nie, ale co ostatne moznosti? Robili ste si niekto prieskum, ci je to vobec cenovo i vlastnostami prijatelne..
Odpovedať
@shmoulinka1 vies pre zaujimavost definovat alebo objasnit "Velmi sa mi polystyren nepozdava"? dik
Odpovedať
@shmoulinka1 vzhľadom na ceny uvedených izolácií veľa praktických skúseností nečakaj, možno tak jedine celuóza, ale tá asi nieje moc "prírodná"
Odpovedať
@shmoulinka1 a preco ovcia vlna nie? Ved ta je z toho co si vymenoval asi najlepsia, len tie ceny a vlastne preto radsej polystyren, lebo dokaze zaizolovat ako ostatne izolanty (okrem ekologickeho rozlozenia sa) len za podstatne nizsiu cenu a priplacat navyse sa nikomu nechce.
Odpovedať
Neberte to v zlom ale podobna situacia je aj s liekmi. V podstate hlceme organicke zluceniny pomiesane s roznymi inymi nechutnostami. A tam sa normalny clovek nespolieha pri vaznejsich veciach na prirodne alternativy (homeopatika ci cajiky), a to preto lebo svojimi vlastnostami predcili umele tie prirodne. Ak ste zatazena na prirodne materialy ci mate zvlastny odpor k polystyrenu tak urcite min. vlna ale je tam par obmedzeni v hrubke, izolacia nesmie sa namocit atd. Ak by ste isli do drevostavby tak mozete uvazovat este so slamovymi balikmi ako alternativou. je toho tu dost na fore.
Odpovedať
@shmoulinka1 dosky nobasilu su povodom z prirodneho cadica. Mam steicozell a ovciu vlnu v strope. Konope je velmi drahe
Odpovedať
@peto99 aj eps je z prirodneho materialu, ropa je vlastne z dreva :-)
Odpovedať
@slavoslav zrejme ide o difuznost materialu, a schopnost absorbovat vlhkost pri nezmenenych izolacnych vlastnostiach,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?