Príprava montážnych otvorov na okná - zateplenie

Ahojte. Potreboval by som poradiť ohľadom zateplenia montážneho otvoru pre okná. Idem objednávať tehlu a v projekte mám navrhnutý tak že preklady budú železo betónové izolované 5 cm styrodurom. Ale montážny otvor po stranách a na spodu je z tehál z drážkou a že do drážky sa dá styrodur, neviem koľko cm to je 2 či 3cm. Ale predajca sa ma pýta že či naozaj chcem tie drážkové tehly že tie sú moc drahé, že lepšie to normálne vymurovať tehlou bez drážky ktorá je lacnejšia a celý montážny otvor oblepiť tiež 5 styrodurom. Videl som aj také aj také prevedenie. Viac sa mi pozdáva to riešenie celý otvor oblepiť ale ako to je s osadením okien? Nebude potom problém s osadením a ukotvením okien v tom styrodure? Ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 kludne to sprav aj tak ako ti radi predajca... normalne otvory a vlozit styrodur... okna budu drzat kotvia sa aj tak turboskrutkami az do muriva a skara sa vypeni....
Odpovedať
@richard71 Ďakujem. Bál som sa len toho uchytenia. A teda dám 3 alebo 5 cm styroduru. A nie je problém pri väčších oknách alebo HS portáloch? Lebo mám niektoré okná až po zem a tie sú že vraj sakra ťažké a o HS portáli ani nevravím.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 no pozri to neviem ako je to pri vacsi oknach, fakt je ale ten ze ak by si dal tehly s drazkou v ktorej je styrodur mas situaciu presne taku istu nie? ale myslim ze nebude s tym problem, pripadni si toto prekonzultuj s nejakym dodavatelom okien..
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 S tym poratlom ....je to tak ze ak nebude na dokonalej rovine tak sa ti bude zle a casom este horsie zatvarat. Treba sa s tym dostatocne pohrat aby si ho mal na dokonalej rovine (riesil som to ciarovym laseroma nivelacnou hmotou). ... cim je vacsi tym bude tazsi a tie kotvy co pod to zvyknu davat nie su stale to najvhodnejsie.... aby si predisiel velkmy tepelnym mostom daj tam radsej ytong (o vyske podlahy) avsak tej vacsej pevnosti... nezabudni zohladnit ze okno by malo byt o par cm nizsie ako finalna podlaha (aby si dosiahol bezbarierovy prechod - vyziadaj si stavebnu pripravu).... Ak chces predist tepelnym mostom na beznych oknach ....ktore nie su az take tazke, tak ich mozes dat na kotvy a predsadit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?