Pripevnovanie izolácie

Polystyren sa v minulosti len lepil, teraz sa začal vo veľkom pripevnovat skrutkami. Myslím že cez ne zbytočne vznikajú tepelné mosty. Nestačí polystyren iba prilepiť? Aj na bytových domoch sa iba lepil a teraz sa vo veľkom vŕta.
Odpovedať
@piliere hmmm, to mi nejako uslo, ze sa v minulosti polystyren iba lepil... praveze teraz sa casto len lepi, alebo sa pouzivaju specialne kotvy, ktory tento tepelny most eliminuju. Ja mam EPS kotveny klasickymi kotvami a tie su prekryte EPS zatkami. Na termosnimkoch co som dal robit by si ich nedohladal.
Odpovedať
@piliere Kedysi sa iba lepil a potom vznikali situácie ako na obrázku. Dosky sa už upevňujú kotvami hodne dlho. Dnes sú kotvy plastové, ktoré nevytváranú tepelný most.
Odpovedať
@chrobak7 na tom prvom obrazku to aspon nelepili len na buchty :) Aj ked to buchtovanie funguje dodnes...
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 netreba miesat jablka z hruskami :). Su oblasti kde sa kotvit nemusi a oblasti kde sa kotvit musi, to su obidve na obrazku :-D. A tam kde sa kotvit musi, by som osobne tie kotvy s plastovym trnom teda nedaval. Aj kotvy s kovovym trnom sa robia s prerusenym tepelnym mostom. Ale samozrejme setri tam kde sa nema. Mimochodom na obidvoch obrazkoch zlyhal podklad a nie lepidlo.
Odpovedať
Profilova fotka
Presne ako pise majkoj lepidlo sa odluplo s nesudrznym podkladom a teda lepidlo drzalo dobre, len podklad bol biedny. Na poschodove budovy vyssie ako 3 nadzemne podlazia by som asi kotvenie videl ako nutnost. Predsa len sila vetra a jeho saci ucinok bude s kazdym podlazim rast. Dalsdou vecou je robota a technologicky postup ktory sa na "cudzom" fusuje a kotvy vedie tuto fuserinu kompenzovat...
Odpovedať
co tak pouzit hmozdenky z prerusenym tepelnym mostom su sice drahsie ,alebo pouzit termo zatky.
Odpovedať
Profilova fotka
@piliere pri použití 10 kotiev/m2 vznikne pri ploche fasády 100m2 tepelný most asi 10dm2, pritom okná, ktoré majú asi rovnaké straty sú 200x väčšie a to nikomu nevadí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?