Parozábrana pod sadrokartón pri striekanej izolácii?

Chceme striekanú izoláciu a mnohí nás presviedčajú, že ani pri mäkkej pene nie je potrebná parozábrana (tá strieborná fólia) pod sadrokartón. tak kde je pravda? Lebo čo pozerám diskusie, tak by tam mala byť. dokonca aj predajca nám tvrdí, že netreba, stačí len do kupelky.
Odpovedať
1
2
@aninka666 Záleží, aká je vrstva nad / za izoláciou. Nech Vám dodávateľská firma urobí prepočet kondenzácie a bilanciu vodných pár vo Vašej konštrukcii. Možno naozaj nie je treba. Ďalšia vec: mäkká pena dokáže zabezpečiť vzduchotesnosť domu? Pozrite techn. list a pýtajte merania zo skúšobne. Ak nie, tak treba parozábranu, resp. stierku, ktorá vzduchotesnosť zaručí.
Odpovedať
My mame striekanu izolaciu a ideme davat aj parozabranu.
Odpovedať
Paro zábrana je o tom že: vzniknutá vlhkosť v miestnosti t.j napr: v zime sušenie mokrého prádla, para pri varení, para z konvice, alebo hoci aký zdroj vlhkosti ktorý vie vzniknúť, môže byť nebezpečný kvôli tomu že, para sa zmení na vodu práve v častiach ( dutiny krovu ) Vašej strechy, kde sa časom na 100% vytvoria pliesne a dôjde k znehodnoteniu tepelno izolačných vlastnosti izolantu, alebo dokonca celého krovu. Tomu sa snaží zabrániť (parostop) , alebo paro ZÁBRANNÁ fólia. Para by sa mala odvádzať z miestnosti vetraním. 1000 krát lepšia alternatíva, je požičať si malú hotovosť na kvalitnú parozábranu, Ako kvôli (peniazom) ju tam vôbec nedať. Kukni: Obrázky v strede: http://www.ensavtech.eu/zateplenie/vy... ( nejde o propagáciu technologie, ale len o demonštráciu možných problémov vzniknutých vďaka pare.... ) Teda: Ak sa vám náhodou nechce opravovať strecha už o niekolko málo rokov ta ju tam treba dať. Dik za Váš čas. LEO
Odpovedať
@leo136 tie fotky - ukazky, ake chyby vraj vznikaju pri kotveni vlny ci polystyrenu tanierovymi hmozdinkami ma celkom pobavili :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Riesim podobnu dilemu ci dat parozabranu alebo nie skladba strechy: Skridla Tondach, lata, kontralata, stresna folia(tyvek SUPRO),OSB3 15mm, 35cm PUR pena, sklon strechy 12° v najvyssom mieste vzduchova medzera cca 1m v najnizsom 5cm. otazka je ako a ci potrebna nad SDK konstrukciu dat parozabranu. Haky ani droty na sdk nie su spustene vid foto.
Odpovedať
@kozmo21 nám povedali, že parozábranu len do kupelky a kuchyne. inak nie
Odpovedať
@kozmo21 mozem sa prosim spytať o kolko je to drahsie davať ako izolaciu penu? Na jar ideme aj my stavať a kolega spominal ze je to o dosť viac .My mame naprojektovanu mineralnu vatu.
Odpovedať
@roberttom pozri album. Mna to vyslo na 2550€. 35-38cm. Robil som to mimo sezonu, tak mi dali slusnu zlavu. Mne to striekali na parozabranu a nepochopil som celkom tuto diskusiu, ze ci davat a ci nie parozabranu. URCITE DAVAT.
Odpovedať
@ivantausk kolko vysiel v prepocte m3 a aku to ma lambdu? Predpokladam,z e cena je komplet s aplikaciou.
Odpovedať
@dominik_boksansky cena je komplet. Kolko je to na m3 som nepocital. 9x9x0.36... Lambda je vraj 0.033. skvor ide o to, ze tadial neprefukuje.
Odpovedať
@ivantausk cca 85 eur za m3. Este stale je ta cena dost vysoka. Ked sa bude hybat niekde mierne nad cenou EPS, vtedy to bude vyhodne :).
Odpovedať
@dominik_boksansky hotove za dve hodky. Vyplnilo vsetky spary. Ja som velmi spokojny. ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@aninka666 My ties sme striekali penu a striekali sme ju rovno na parozabranu.A na vrch peny sme davali osb dosky.Ale ta parozabrana tam by podla mna mala byt ved tym nic nepokazis.A davala som ju na cely strop izieb aj kupelku a vsade kde sme striekali.Tak si ju tam daj .
Odpovedať
@ivantausk išlo o to, že striekaš penu na parozábranu. to je jasné. ale vraj ešte na tú penu niekto dáva aj tú striebornú parozábrannú foliu, ktorá sa dáva napr. na sklennú vatu a až potom sadrokarton.
Odpovedať
@roberttom cena po prepocte asi 85€ za m3. rychla aplikacia a paradne utesneny priestor. do buducna by som to robil az ked bude podbitie lebo by to tam krasne cele nafukal. o parozabrane rozmyslam preto lebo pena ma otvorenu bunkovu strukturu a para bude prenikat penou smerom hore a tam narazi na OSB (teoreticky nepriepustna) tam by mohol vznikat kondenz a zostavat v pene neviem ako by som ju tam rozumne upevnil upevnovat ju rovno o hradu ktora je zastriekana by bolo obtiazne robit druhy rost z dreva narocne a dat pod sadrokarton asi zatial najrealnejsie ale neviem ci aj najucinnejsie
Odpovedať
@kozmo21 Nerozumiem čo chceš fukať? Pena sa strieka, keď robiš sadrokarton pod tramovy strop tak ti to nastriekaju pekne z vrchu. Bez parozabrany ani neuvažuj. Nezabudni na kastliky na bodovky a led panely.
Odpovedať
@aninka666 Keď striekaš penu tak tak strop maš už hotovy, tak kde ešte chceš dať ďalšiu foliu.
Odpovedať
@aninka666 Tak by to malo vyzerať. 1. fotka pohľad na parozabranu zo spodu, 2. hotovy strop z vrchu, 3. priebeh striekania, 4. fotka dokončene. Prišli o poldeviatej o tretej odchadzali.
Odpovedať
@ruren len nám to striekali zospodu. preto som sa pýtala na parozabranu na penu zospodu. a potom išiel SDK
Odpovedať
@ruren moja chyba striekalo sa to nie fukalo. a ked si pozries fotky ked dam SDK ja nebudem mat uz pristup do priestoru medzi strechu a karton bude tam iba vzduch v podstate to mam to iste ako @aninka666 s tym ze ja tam mam celozaklop s OSB a nie s dosiek. ale dam parozabranu priamo pod SDK mozno to neni najlepsie ale urcite lepsie ako nic
Odpovedať
@aninka666 Tak to už je pekne dojeba..e. Načo tam maš tu penu, keď nemaš ani tramy obalene? To si mala čo za idiotoch??? q idiotoch?
Odpovedať
@kozmo21 už si urobil jednu chybu, a to že ti to striekali na osb dosky, čo je paronepriepustný material, čo znamená, že ti tam môžu vznikať plesne, ja som to chcel tiež dávať, je to jednoduché, ale nakoniec som si dal narezať tenké dosky a kúpil klincovačku a urobil som to teda z dosiek.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ak sa môžem pripojiť, my sme si tiež dali striekanú izoláciu do podkrovia a to mäkkú penu od nemeckej značky Honter Exy 09. Striekali nám to odspodu na strešnú fóliu, paropriepustnú bramac PRO plus resistant, nad fóliu je drevený rošt o hrúbke cca. 6cm a na tom je naskrutkovaný záklop s osb dosiek (ževraj paronepriepustný spoj - parobrzda), avšak po obvode sú malé špáry, cez ktoré podľa mňa prúdi vzduch, aj vo vzduchovej medzere medzi fóliou a osb doskou na pochôdznej povale... Od spodu je cez klieštiny a krokvy striekaná pena, ako som už písal, z krovu trčia závesy na SDK konštrukciu a pôjde záklop s SDK. Chcem sa teda tiež spýtať na odrazovú hliníkovú paronepriepustnú fóliu. Pena je s otvorenou bunkovou štruktúrou, takže či je potrebné od spodu nad sdk dávať fóliu... Priložím zopár foto
Odpovedať

Odpovedať

Odpovedať
Po aplikácii peny exy 09 od firmy Honter
Odpovedať

Odpovedať
Konštrukcia sdk pod izoláciu, všade čítam názory, že v tomto prípade je zbytočná paronepriepustná fólia, keďže už sme konštrukciu začali, musela by ísť na konštrukciu a medzi sdk, čiže by bola predieravená skrutkami na prichytenie sdk.. Má teda zmysel to tam dávať?
Odpovedať
dobrý večer. máme rovnaký problém. čo s parozabranou ked musí isť na profily sdk?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@ruren ciže ak mam vaznikovy krov a chcem davat striekanú izoláciu, tak je potrebné urobit najprv konstrukciu na SDK dat parozabranu a nakoniec sa strieka izolácia? a potom možem montovať sadrokartón? Ak mam nad SDK vedenu aj rekuperaciu a elektrické kable nevadí to tej izolácii ?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?