Presnosť a rovnosť polystyrénovych tabúľ

Dobrý deň plánujem zatepľovať polystyrénom hrúbky 20cm vedeli by ste mi poradiť od akého výrobcu ho zobrať kto ho má rozmerov najpresnejší a nepoprehynany ako luk ďakujem za rady
Odpovedať
1
2
Vie niekto poradiť
Odpovedať
@hydros Ja som zatepľoval sivým polystyrénom 20 CM. Mal som väčšinu od Polyformu a trochu ISOVER. Polyform sa mi subjektívne zdal lepší, presnejší. Na druhej strane ISOVER bol jasne tmavší. Reálne ale ti to môže byť jedno. Išiel by som podľa ceny.
Odpovedať
@hydros Hlavne by som daval 2x10 s prekrytim spojov. Najviac prehnute je dobre pouzit na dorezy. Brusu sa aj tak neda vyhnut. Ja som bral priamo od vyrobcu pol kamiona styrotrade a bol celkom v pohode.
Odpovedať
Diky za rady asi sa rozhodnem pre fasády biely polystyrén F 80 hrúbky 20cm od výrobcu polyform je pevnejší a tvrdsi-hustejsi
Odpovedať
Profilova fotka
Zo všetkých polystyrénov na Slovensku je bezkonkurenčne najrovnejší a najkvalitnejší austrotherm. Kedysi bol ok aj Polyform z Podolínca ,ale už sa pokazili aj tý. Úplne najhoršia voľba je Isover a Slovizol grafitový. Ak sa rozhodnete pre grafit ,tak určite nekupujte na Slovensku od žiadneho nášho výrobcu. Celkom ok sú Maďarské polystyrény ,inak výroba len z Rakúska.
Odpovedať
A pozná niekto českého výrobcu polystyrénu DCD-ideal ten je ako na tom s presnosťou polystyrénu dik za info
Odpovedať
Profilova fotka
@hydros treba si zavolať k výrobcom a vypýtať rozmerové tolerancie.....čo nezodpovedá to sa dá vymeniť. (Ja som mal šedý od Slovizolu a bol OK.)
Odpovedať
@mesarosanton a čo hovoríte na Baumit?
Odpovedať
Profilova fotka
Pre Baumit vyrábajú slovenský výrobcovia. Stačí si kúpiť 5 cm hrubú tabulu polystyrénu z austrothermu a od iných výrobcov. Aj laik vidí a môže posúdiť obrovský rozdiel v kvalite materiálu. Austrotherm tabule sú tvrdšie pevnejšie na tlak, ohyb ,neobsahujú recyklát ,sú presnejšie ,rovnejšie , nemajú deformačné tlaky, sú tvarovo ďaleko najstabilnejšie .Fasády z tohto polystyrénu nepraskajú a nevytvárajú zmrašťovacie trhliny. Objednať si ho môžete priamo vo výrobe cez net . Od určitej kubatúry vám ho dovezú zadara na stavbu. Nie som ich dealer .Čo sa týka lepidiel najlepšie lepidlo je Duo Contact aj keď nemá certifikát. V žiadnom prípade nekupujte lepidlá od webber Terranova. Je to jeden nedorobený nepodarok. Vytvára tisíce mikrotrhlín.
Odpovedať
@mesarosanton do podlahy som daval isover 150 priamo od vyrobcu a bol presny na milimeter, chybalo mi 2m2 tak som kupil v stavebninach austrotherm 150 a to bol hnoj oproti isoveru, krivy a miery nesedeli, tvrdost bola priblizne rovnaka. To je moja skusenost.
Odpovedať
@originalx kazdi ma svoje skusenosti, ale povacsinou iba z jedneho nakupu. Mesaros domy stavia a videl a skusil toho viac, takze by som sa radsej drzal jeho skusenosti. Tiez som mal isover do podlahy a bol krivy.
Odpovedať
@rkorba bral si zo stavebnin, alebo od vyrobcu?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Moja skusenost s podlahovym ISOVER 50mm bola zla.. tabule boli od 45 do 52mm kadejako, prisiel som na to ked mi nesedeli vysky druhej vrstvy. Riesil som to reklamaciou a aj ju uznali. Zateplovat idem Polyformom, uvidime..
Odpovedať
Ja som dával na dom grafitovy eps od výrobcu BACHL a bol som spokojný. Lepil som penou a tiež sme to celé prebrúsili ale bolo to pomerne rovné aj keď na to svietilo pár dni slnko lebo sme nestíhali ťahať lepidlo tak to nič nerobilo ako všetci hovoria
Odpovedať
@originalx objednane v stavebninach, dovezene z vyroby vyrobcom.
Odpovedať
Profilova fotka
@mesarosanton , tá kvalita je lepšia od Austrotherm aj čo sa týka grafitového polystyrenu? Máte s tým nejaké skúsenosti? Chceme použiť grafitový a tiež sa toho bojím.
Odpovedať
Profilova fotka
@elisss54 Je lepšia aj u Grafitu. Osobne by som grafit na svoj dom nikdy nedal. Radšej hrubší biely. S Grafitom sú od samého začiatku len problémy.
Odpovedať
Profilova fotka
@mesarosanton , to vážne? My ideme na starší dom dávať len 10 cm, preto som chcela ten grafitový, že by to trochu pomohlo. Ale teraz si ma fakt zneistil. Aké su teda celkovo s nim problémy? Lebo mi bolo povedané aj od toho čo nám bude zateplovať, že sa mu nepozdáva...
Odpovedať
Profilova fotka
Šedý polystyrén je nestabilný .Krúti sa zmenšuje svoj objem.Tým praská a vytvára bubliny na fasáde. Potvrdí vám to každý kto s tým niekedy robil.
Odpovedať
Profilova fotka
@hydros ...biely 80F od Polyformu je dobra volba. Ja som ho pouzil cez 200 m3...
Odpovedať
Profilova fotka
staci ked si kupis tabulu austrothermu a isoveru a napriklad zvazis na presnej vahe. Vacsia vaha vyhrava. Tiez mam doma austrotherm, lebo staci sa na tu tabulu pozriet a vidis rozdiel. Vyroba je podla typu bud AT alebo HU. Mne sa sedy EPS nekrutil ani nebublinkoval, ale je pravda ze som pouzil podlahovy lebo je stabilnejsi.
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx , prosim, tes sedy podlahovy ste pouzili na fasadu,?To vam niekto poradil, alebo ako ste na to prišli?
Odpovedať
@elisss54 je to obycajny polystyren, len je hutnejsi cize ma v sebe menej vzduchu a viacej polystyrenu :-)
Odpovedať
@rkorba taktiez mi ostala eps100ka a pouzijem ju na zateplenie zahradneho domceku pri dverach, kde moze s vacsou pravdepodobnostou dojst k poskodeniu steny, nech je ten eps trosku hutnejsi.
Odpovedať
@elisss54 ja som dával 12 sedy minuly rok a nebol žiadny problém. Treba to lepiť buď na penu alebo na lepidlo na to určené a robiť to na jar alebo na jeseň nie cez leto na prudkom slnku a všetko v pohode
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_p , prosím aku značku si dával. Fakt to bolo rovné? Nie tak ako tu píšu, že je to krivé?
Odpovedať
@mesarosanton zateploval som min.rok. Na fasadu som pouzil austrotherm grafit 18cm(nevyraba sa aj v ba z recyklatov?) Na rozne veci som mal doma aj isover tiez grafit rozne hrubky. Podla mna isover bol lepsi. Aj teraz na jar ked som robil upratovanie, ponachadzal som kusky eps po zahrade. Pocasie jednoznacne viac znicilo eps od austeotherm. Niektore kusy od isover vyzerali ako prave odbalene. prosto bez poskodenia. Taktiez v unimobunke mi ostali cele kusy eps od oboch znaciek. Mysi vliezli iba do autrothermu,toho od isoveru sa ani nedotkli :) Tot moja.skusenost zo zivota :) Dal by som radsej vsade isover ak by sa dal vratit cas . Podla mna zavisi aj od varky ktoru clovek kupi. Tj mozno som dostal ozaj zlu varku eps od austrothermu( bratislavsky recyklat?)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som mal uz kopec polystyrenov, ale dost ich bolo len prebalovanych takze vyrobca neznamy, ale skoro vsetko boli sracky :) nie prehnute ale rozmerovo lietali 5mm, na fasadu som kupil od polyformu 80 F 30 cm hrube tabule, a celych 60 m3 boli jedna ko druha, rovne , presne narezane, jedna krasa, tak zamna tolko, dokonca podlahova 100ka bola podstatne redsia ako 80 tka od polyformu bavime sa o bielom eps, sedy je smejd
Odpovedať
Dobrý deň máte niekto skusenosti s fasadnym polystyrénom F100 od firmy DCD -ideal z Českej Republiky myslím hustotu a pevnosť polystyrénovych tabul či sú vlastnosti lepšie ako u Polyformu F 80 záujmami sa o biely polystyrén ďakujem za info
Odpovedať
Vie niekto poradiť prosím
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?