Preco sa odrazu zatepluje?

Pri stavbe domu som stale pocuval zatepluj nebud blbec nekupuj lambdu 450 ved teraz kazdy zatepluje atd. A potom som sa zamyslel ved niekedy sa nezateplovalo ludia byvali a nikto to neriesil, ano bola ina doba ale stale sa platilo za energie. A odrazu booom vsetko treba zateplovat lebo niekto (EU) nakazal, odrazu vsetci pocitaju, fotia si fotecky termokamerou a podobne. Ze sa to casom vrati, se usetrime co ja viem usetrit par eur mesacne to nema aspon podla mna zmysel. Moj nazor je taky ze moderne materiale si kvalitne a tak isto aj postupy a nema zmysel zateplovat.
Odpovedať
1
2
6
@ero88888888 keď je tvoj názor taký, tak nezatepluj, je to jednoduché
Odpovedať
Profilova fotka
@ero88888888 máš pravdu,všetci čo tlačia na zateplovanie by si mali položiť otázku koľķo mesiacov do roka je pre dom zateplenie potrebné.
Odpovedať
@ero88888888 no tak nezatepluj keď si presvedčený že netreba, sú systémy ktoré vyhovujú dnešným normám aj bez zateplenia. Je to vec názoru a detailov, ktoré bez zateplenia musia byť vyriešené na 100%
Odpovedať
@ero88888888 dnes je moderné stavať z 25-30cm dutej tehly. Nezatepli ju a ži tam. EU neprikazuje zatepľovať. Ale žiada aby sa sa stavali ekonomický úsporné stavby.
Odpovedať
čo si slepý? biznis sa musí točiť, to neni o zateplovaní ,ale aj o balení ,prebalovaní ku---vitkach
Odpovedať
@vrajmantak šak nesom preto sa pýtam aký majú ľudia názor lebo aj premna to je len biznis ...
Odpovedať
Profilova fotka
...a ked stupnu ceny plynu, zavedieme vratky. Plyn raz dôjde, pozri sa na lesy, na smogovu situaciu atd. @ero88888888 nevidis si na koniec nosa. Nikto nikoho nenuti zateplovat, iba stavat usporne, ako pise @tominohorvath
Odpovedať
netatepleny mur sa inak chova -dýcha
Odpovedať
@kaspy ja si nevidím na koniec nosa na to si ako prišiel? A keď dôjde plyn tak zateplenie ti ako pomôže zapália ho aby ti bolo teplo? :-D úsporné sa dá stavať aj bez zateplenia..
Odpovedať
Profilova fotka
@vrajmantak mur nie je zivy, nemoze sa ani "chovat" ani "dychat" Pod mi prosim vysvetli kondenz vo vnutri domu na mojej nezateplenej stavbe...
Odpovedať
Profilova fotka
@ero88888888 no skus sa este raz zamysliet kolko plynu spali 100 zateplenych a 100 nezateplenych domov... Ano spravne ide o usporne stavanie, preto sa zatepluje, podporuju nove technologie (tep.cerp.,drevosplyn kotol, nove kondenzacne ...) Nikto ti nebrani stavat bez zateplenia, ak splnas normu. Ani ta hrozna EU. Ze sa z toho spravil biznis? Vitajte na Slovensku!
Odpovedať
Profilova fotka
Kedysi stá m3 plynu 40 halierov.Kedysi neboli polystyrénové zateplovacie systémy. Ľudia by aj zateplili.Len nebolo čím.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kaspy o úsporu pre koho pre človeka? To sa nikdy nevráti!! Aj keď zateplovaci tvrdia že áno. Úspora plynu, dreva ? Pokiaľ sa minie ropa a plyn už budú alternatívy a drevo je obnoviteľné. Tak co z toho vyplýva? No zase sme na začiatku že je to len biznis tak zatepľovanie, tepelné čerpadlá atď.
Odpovedať
@mesarosanton kedysi stál som 1000 000 korun ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ako to funguje teraz je to neudrzatelne, pozri sa von oknom. Ano bude to stat peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
@ero88888888 polystyren (20 cisel) na moj domcek stoji ca 1500€. To je tak rocna spotreba pri pouziti el. kurenia. Poviem ti...fakt strasny biznis.
Odpovedať
@ero88888888 Ano usporne sa da stavat aj bez zateplenia, ale so zateplenim je to mnohonasobne jednoduchsie a lacnejsie. Cela tato tema je somarina pretoze kazdemu rozumnemu cloveku su ekonomicke prinosy zateplenia jasne.
Odpovedať
@kaspy áno len tvoj domček sa za rok urobí :-D
Odpovedať
@rillwen presne tak niet nad rozumných ľudí ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ero88888888 Za to že ty tomu nerozumieš ešte neznamená že to nefunguje :-D
Odpovedať
@martosko presne tak ;-)
Odpovedať
uf tu sú výroky ako deti v MŠ, dom potrebuje dýchať, čím má pľúca či žiabre zadusil sa tam niekto? biznis áno pre projektanta a výrobcov tehál ,Ytongu, niekedy sa ozaj nezatepľovalo nikoho to netrápilo, kúrilo sa uhlím za babku 11 Kčs/q, drevom takmer zadarmo, ešte v 92 bola elektrina lacnejšia ako uhlie, dom postavil i chudák,ktorý dal dokopy 3 platy, nenávratné pôžičky, náklady na bývanie minimálne, jediná chyba - musel si držať hubu a krok,všetko riadené blbcami od narodenia po smrť, dnes to má priemerne zarábajúci i za polovicu platu, hypotéka na celý život, stúpajúce ceny energií, ale máme záchrancu, vraj všetko zadarmo
Odpovedať
Profilova fotka
Napriklad moji rodicia maju vyse 30rocny dom. Pokial mali stare klasicke drevene okna, nebol problem so zrazanim kondenzu alebo plesnami, lebo dom sa ciastocne sam vetral tymi oknami. Akonahle vymenili za plastove, zacali sa problemy - rosenie okien, plesne v rohoch nad oknami v mieste prekladov (tep. mostov). Min. rok zateplili - sice len 10-kou polystyrenom + nova fasada, ale aj to pomohlo a problemy zmizli. Takze mozno aj toto je ciastocne odpoved na to, preco sa kedysi nezateplovalo a teraz ano.
Odpovedať
Podla mna sa zatepluje ako proti uniku tepla,tak aj proti prehrievaniu domu.ak niekto zvoli material na murivo a strecho,ktore mu zabezpeci dostatocnu izolaciu voci uniku tepla a posun tepelneho knitu bude cca 8hodin a viac,tak je zamozrejme zateplovanie zbytocne.treba len zvazit co je lacnejsie. A na margo toho,ze volakedy sa nezateplovalo... Volakedy nebolo take prudke slnko ako je teraz.A vela inych termoklimatickych zmien.
Odpovedať
@marcel714 volakedy sme behali cele leto len v trenkach a snehu bolo ze nas nebolo vidno...tak neviem.....
Odpovedať
@daralbajda no skus ist v dnesnej dobe von v lete len v trenkach co i len na pol hodku :-)
Odpovedať
@rebecca363 a iní Aj naši pred 30 rokmi postavili. Pod Tatrami. Aj pred 12 rokmi vymenili drevené okná za plastové a - nič. Žiadne plesne, žiadne rosenie okien. Možno to bude tým, že asi postavili dobre už vtedy. Stena - brizolit, hrubá omietka, kostoliansky kváder, 10 cm chemosvitského hodvábu, voštenka, omietka. Spolu niečo okolo 45 cm. A to starý otec pri stavbe zahlásili: "Kto to kedy videl, periny do stien pchať..." Väčšina susedov zateplila. Otec sa najbližích 25 rokov nechystá...
Odpovedať
Profilova fotka
@ero88888888 co stoji taka 450 ytong a co stoji obycajna 30ka stena a 15cm eps/vata ? Ked to tu napises, mozeme debatovat o tom kto komu sadol na lep.
Odpovedať
@majkoj 450 = 3300 eur plus praca, 30ka plus 15 eps plus praca bude rovnako ked nie viac.
Odpovedať
@majkoj co je sadnut na lep? Ze som nedal zateplenie? Myslis ze ste nesadli vy na lep?
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?