Praskliny na fasáde

Ahojte, po presieťkovaní grafitového EPS Baumitom Starcontact sa na fasáde objavily jemné praskliny. Keďže praskliny sú len na JV a SZ fasáde prisudzujem to slnečnému žiareniu. Je tento jav bežný, alebo je možné nejakým spôsobom fasádu ošetriť.
Odpovedať
grafitovy EPS sa nelepi ani nesietkuje na slnku a ani pri velkych teplotach... nuz takto to potom dopadne ak sa niekto ponahla... praca chvatna malo platna
Odpovedať
@godfather Za tmy sa pracovať nedá :) Ale nie, EPS sa lepil pri teplotách do 20 stupňov, rovnako aj sieťkoval.
Odpovedať
Profilova fotka
Nemali by tam byť praskliny.Bývajú v rohoch okien a dverí ale inak určite nie.
Odpovedať
@user pri teplotach do 20stupnov a potom cely den svietilo slnko na tu stenu... neexistuje aby tam bola prasklina, ani na stene, ani v rohoch okien ci dveri, ak tam uz praskliny mas, znova presietkovat kde asi soudruzi udelali chybu??? vkladali sietku do lepidla alebo len zatiahli sietku lepidlom???
Odpovedať
Sieťka sa vkladala do lepidla, praskliny sú len na stenách, ktoré sú pravidelne vystavené slnečnému žiareniu, na tienených stenách nie sú žiadne praskliny. Pripadá mi to akoby EPS vplyvom slnečného žiarenia dilatoval. Praskliny sú aj v miestach kde je rohová lišta preložená siaeťkov, čiže dvojité sieťkovanie. godfather Máš na mysli celú stenu opäť presieťkovať?
Odpovedať
@godfather cize grafitovy eps lepit na jar alebo jesen a v noci?
Odpovedať
@user neviem to takto posudit pokial to nevidim, cca 30domov urobime rocne a ziadny problem, ci je to nobasil, grafitovy eps alebo obycajny biely eps, ak su cez den vysoke teploty, tak zvykneme robit rano od pol piatej do desiatej maximalne, samotna technologia baumit doporucuje dvakrat presietkovat, hlavne na stenach vystavenych priamemu slnku a obzvlast ak bude tmava fasada... ak ta stena nie je prilis velka, skus to dat presietkovat a uvidis co to spravi... za baumit technologiu zivot polozim a ak sa dodrzi spravny postup, neexistuje aby sa objavila prasklina...
Odpovedať
@kriloter urcite ho nelepit a nesietkovat ked je vonku cez 25stupnov, aj napriek tomu ze majstri su v chladku...
Odpovedať
@user my sme tiez mali prasklinu, zistilo sa, ze sa neprekryvali sietky.....takze prislusnu cast fasady spravili nanovo...na tu staru
Odpovedať
aj nam sa toto teraz stalo, zateplovalo sa vlani v septembri, boli chladnejsie dni, okolo 15 stupnov, 2 x presietkovane a teraz na jednom mieste kde páli slnko je vertikalna trhlina :-(
Odpovedať
@godfather lebo ja sa na to chystam o 3 tyzdne a to asi cez den pod 25 nebude ... len aby bolo pod 35 ...
Odpovedať
@kriloter urob si prazdniny a nechaj to na jesen, alebo treba robit od rana od svitu do desiatej doobeda...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@godfather no prazdniny ee :-) ... a neviem ci chlapci budu ochotni robit v takychto casoch ... inac hovoril som s baumitakom, teplo vraj nie je problem, len priame slnko, aj to len kym nezaschne lepidlo. Ze treba robit strany domu podla slnka.
Odpovedať
@godfather Uvidím ako sa praskliny budú rozširovať počas letných horúčav. Finálnu fasádu budem riešiť budúci rok. Existujú prípadne tmely, ktorými je možné praskliny ošetriť?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Otázka k fasáde, po presieťkovaní na niektorých miestach sa vrstva sieťky a lepidla jemne pretláča do EPS, tam kde je hrubšia vrstva nie, ako by malo byť správne zasieťkovanie realizované?
Odpovedať
Dvojite presietkovanie, to jest prekryvat sietku pol na pol alebo?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?