Prace naviac (príprava vonkajších žalúzií, dvojitá sieťka, nobasil za komín)

Ahojte, dal som majstrom spraviť nejaké veci čo neboli v projekt. Konkrétne ide o prípravu pre vonkajšie žalúzie, namiesto polystyrénu mi nad okno dali styrodur ( cca 3 m2), za komín mi dali nehorľavú mineralnu vlnu (2,5 m2) a na na určitých miestach mi dali dvojitú sieťku kvôli vonkajšiemu obkladu (13 m2). Za tieto prace chce odomna majster 1 200€. Je to podľa vás normálne ?
Odpovedať
Profilova fotka
@jurajch a ja sprostáá .... som chodila vš....
Odpovedať
Čakám kým mi tu sumu presne rozpíše. Nechápem ako sa k tomu dostal. V stavebninach mi ten materiál naceniny na 130€
Odpovedať
@jurajch Ja som mal par majstrov na stavbe kvôli CP (rozne remesla), a tie prachy čo si podaktorí pýtajú, za to by sa nemusel ani doktor, ani právnik, ani jadrový fyzik hanbiť. Budem si toho čím viac robiť sám, a keď si to do.rbem tak aspoň zadarmo, lebo čo počúvam ľudí v okolí, tak im to bez problemov pokazia aj majstri za peniaze (nie málo)
Odpovedať
@cotibebemore Ja som si tiež našiel pár chýb ktoré podľa mna už nebudú vedieť opraviť. Tak som zvedavý akým spôsobom to vyriešia. Napríklad toto, ten plech je úplne krivo daný a vyzerá to hrozne. Viem že si to každý nevšimne, ale zaplatil som aby to bolo rovné a nie takto.
Odpovedať
@jurajch vypytaj polozkovity rozpocet (nezabudni ho tu zverejnit) a prejdi si s nimi polozku po polozke,ak si to budu vediet obhajit (co pochybujem) tak je dobre,inak sa musis branit. To iste s kvalitou prace, predtym nez nieco zaplatis si to skontroluj,preber a ak nemas ziadne namietky a cena je v pohode,tak caaluj
Odpovedať
@bambula626 a mozeme my za to,ze nevies murovat ? :-)
Odpovedať
Jasne už som si to položkovito vypýtal. Večer mi to ma poslať. Dnes som napísať do stavebnín aby mi ten materiál nacenili. A vyšlo to 112,15€. Takže som veľmi zvedavý ako sa dopracoval k tým 1200€. Treba z tej ponuky odpočítať EPS, DT a železo. To som si dal naceniť materiál na terasu.
Odpovedať
Bóóóže,o jedno cislo posunul desatinnu ciarku,preto je murar :-D Do buducnosti si sa poucil a budes ziadat cenu roboty predom,ktoru si zvazis ano alebo nie.Bohuzial,tak sa naucili,oni zneuzivaju nasu neschopnost,nesikovnost,nevedomost, :-S casovu vytazenost,ľavosť,vidinu dokoncenia stavby a daju si platit honosne.Je to chore a staci pozriet niektore oficialne tabulky prac.To potom cloveka nastartuje o snahu aspon nieco zvladnut sam,samozrejme mu nesmie vsetko padat z ruky uz na zaciatku.Ale su technologie,ktore hoci je clovek zrucny si nedovoli urobit napriek tomu,ze ovlada teoreticky postup.Treba to mat v ruke ako sa hovori,no a za to nie plati ale preplaca ucnovkarom,ktori su casto kuchari alebo skoncili hnojarku ]-( no nemaju strach sa do toho pustit.Ten plech pod strechou proti vtakom ,hmyzu by si zvladol lepsie sam. Urcite nerobili viac roboty ako si priznal,ale cisto matematicky ak ich bolo zo 12nast stovecka na osobu za dva dni nie je vela, No som zvedavy,aka bude majstrova rozborka prace.Tak vecer. ;-)
Odpovedať
On si očividne mysli že som neznalý v týchto stavebných veciach a nič neviem. Tiež som tam robil rôzne úpravy a Mal som tam aj dizajnérku, samozrejme po známosti nič jej neplatím. Má pocit že mám veľa peňazí a zaplatím mu čo si povie. Chlapec je na omyle. A ešte jedna čerešnička nemá ani stavebné vzdelanie bohužiaľ. A ten plech keď som mu ukázal tal sa tváril dosť divne, určite nevie ako to opraviť.
Odpovedať
Kastliky na zalúzie chceš priznane alebo nepriznane?, nakoľko tie bočné lišty budeš mať asi priznane.
Odpovedať
Kastílsky sú priznané aj nahodené, áno aj vodiace nohy budú priznané :-) osobne sa mi to viac páči. Ale čo chodíme k ľuďom robiť tak každému sa páči niečo iné.
Odpovedať
@hora111 Rozpis materialu : Styrodur 10,5m2 - 44,10€ Lepiaca pena 6ks - 42,50€ Skrutky do dreva 3,5 200ks - 45,30€ Tanieriky (tit-ky) 250ks - 126,80€ Skrutky do dreva 6x160 50ks - 30€ Kleber 6ks - 45,30€ Nobasil 3m2 - 21,60€ Sietka 25m2 - 25€ Doprava 1x - 30€ Rozpis prac: Predpriprava na elektricke zaluzie - nalepenie a ukotvenie styroduru, nasledne zasietkovanie a pretretie klebrom Dvojita sietka pod (obklad) - Zasietkovanie dvojitu sietku a nasledne ukontvenu a pretretu lepidlom Izolovanie za komin- Izolovanie nalepenim a kotvenim nobasilu na stenu za kominom Cena materiálu - 410,6€ Cena prace - 789,4€ Cena spolu - 1200€
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?