Potrebujem pomôcť s výpočtom tepelných strát na náš dom

Pozdravujem, potreboval by som pomoc s výpočtom tepelných strát domu, resp. tepelných strát miestnosti domu, ktorý začíname stavať, kvôli zvoleniu vhodného typu a výkonu vykurovacích zariadení. Zvažuejeme vykurovanie elektrickými fóliami a teplovzdušným krbom (alternatívne). Ohrev vody bojler + solar. Pripájam údaje o dome: Vonkajšie rozmery domu: 9 x 14m bungalov Vnútorná výška (od podlahy po strop): 250cm Plocha okien: Východ: 0m2 Západ: 3,84m2 Sever: 5,7m2 (vrátane vchodových dverí) Juh: 16,1m2 Izolácie: Základy do hĺbky 60cm : XPS 12cm Obvodové steny: grafitový polystyrén hr. 20cm Strecha: Minerálna vlna Knauf, lambda=0,04, hrúbka 40cm 2x okno asi velux 140x94 U=1,1 Podlaha: Podlahový polystyrén biely 150S hr. 2x10cm Materiál na výstavbu: Obvodové murivo 30cm,heluz brúsená Betónová platňa hr. 15cm Anhydritový poter hr.5cm Plávajúca podlaha + dlažba Okná trojsklá U=0,8 Lokalita: 10km južne od Zvolena Nadm. výška 360mnm Kúrenie na 22st. C Orientácia domu: vstup do domu 7stupnov na severozápad od severu Rozmery miestností vid pripojený pôdorys, v projekte sa počítalo s 15cm izoláciou múrov.
Odpovedať
Zabudol som dodať, že časť domu v obývačke po kuchyňu na jednej strane a chodbu na druhej bude mať otvorený strop a schody na galériu.
Odpovedať
Profilova fotka
materiálové riešenie je veľkorysé, až prehnané, prečo Vám je ľúto dať pár€ za výpočet projektantovi? Ušetril by Vám na betóne, navrhol iné materiály a aj po zaplatení by ste ešte ušetril.
Odpovedať
@jan45 nieje mi ľúto pár e. Ja mám tepelnú bilanciu ako súčasť projektu, ale už som menil hrúbky zateplenia, takže to nesedí. Ak nenájdem nikoho, kto by mi vedel helfnúť tu poprípade aj za vreckové na "kávu" tak budem uvažovať tak ako ste mi to navrhol vy. Konkretizujte, v čom je zateplenie prehnané.
Odpovedať
Profilova fotka
Rozdiel v tepelnoizolačnom účinku šedého a bieleho PS je zanedbateľný, v cene nie, v podlahe je toľko PS ako keby ste na fasádu dali 40, betónová platňa stačí 10 cm, anhydrid je otázka vkusu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?