Poradíte ohľadom zateplenia stropu v staršom dome?

Mám otázku ohľadne zateplenia stropu, v staršom domčeku. Kvôli svetlosti plechovej a nezateplenej strechy si nemôžem dovoliť zdvihnúť podlahu. Strop je z drevených hranolov v hrúbke 17 cm, zo spodu aj z vrchu je plné debnenie (záklop). Chcel by som iba túto vzduchovú medzeru vyplniť minerálnou vlnou a na vrch namiesto pôvodných dosiek dať OSB dosky kvôli pochôdznosti. Môžem to takto urobiť alebo tá vzduchová medzera tam ma význam. Ešte doplním že priestor pod strechou je neobývaný ale do budúcna sa ráta s jeho využitím.
Odpovedať
bez problémov to môžeš zatepliťž, treba však zvážiť čím a to hlavne s ohľadom na budúce využitie podkrovného priestoru. V prvom rade treba pozrieť na stav hranolov, či budú vyhovovať v budúcnosti ako nosná konštrukcia. Často sa s tým stretávam pri rekonštrukciach že stropné hranoly sú nad izbami skoro v 100% stave avšak časť uložená v murive zvlášť ak sú uložené v hline býva tak spráchnivelá, že na to by žiaden statik nedovolil postaviť nič, v druhom rade treba doriešiť nielen typ izolacie ale aj odhlučnenie, t.j počítať pri inštalácii OSB dosiek s potrebnou hrúbkou ako aj izoláciou. A čo sa týka zateplenia dobre sú materiály ktoré dokážu dobre vyplniť nerovný priestor okolo hranolov aby nevznikali medzery - fúkana izolácia, minerálne vlny, nevhodne sú materiály typu polystyrén.
Odpovedať
Pozor na tie OSB!!! Zospodu stropu treba dať parozábranu a OSB dosky dať na rošt, neklásť natesno. Medzi trámy vlnu - OK. http://www.modrastrecha.sk/forum/zate...
Odpovedať
Profilova fotka
domnievate sa, že minerálna vlna má lepšie izolačné schopnosti ako uzavretá vzduchová medzera? v budúcnosti chcete vrch zobytniť, ak za rok? vyhodené peniaze, urobte si kompletný projekt, zvolte postup, nerobte náhodné kroky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?