Polystyrén a protipožiarna ochrana

Dobrý deň, fáza projekt, planujem zateplenie domu (jednopodlažný, murovany) 20 cm polystyrénom, avšak projektant tvrdí, že to asi neprejde protipožiarnou ochranou. Navrhuje úpravu - zakomponovať 2 pásy minerálnej vlny. Ja si tým moc istý nie som, nakolko neviem, ci v mieste dotyku polystyrén- vlna, fasáda nebude praskať... Co si týka tej protipožiarnej ochrany, - susedia problém nie su, sú dosť daleko, problém je drobná stavba, a tiež altánok vedľa domu. Na nete vsade píšu, že polystyrén obsahuje retardér horenia, a je samozhášavý. Neviete ako je tou s protipožiarnou ochranou ?
Odpovedať
@janek_ posli toho debila do pecka, inak naco tri je projekt, co ides tahat dotacie ci tam mas nejakeho iniciativneho magora co to ide riesit s uradom?
Odpovedať
@sysell som sa zle vyjadril v otázke. Ide o novostavbu, ktorá je este len vo fáze projektu. Ide to na stavebne konanie.
Odpovedať
Polystyrén obsahuje retardér horenia ale aj tak má horšiu vyššiu triedu horenia ako vlna. Ale 2 pásy min. vlny? To chceš ako kotviť? To nemá význam pri 20cm hrúbke, zbytočne budeš mať viac kotiev a tým pádom viac tepelných mostov na fasáde. Odporúčam požiadať o názor ešte iného projektanta.
Odpovedať
@janek_ ok aj tak je to idiot naco je na prizemnom dome akoze ta vata, ved to je magor
Odpovedať
Profilova fotka
@janek_ http://www.zpzb.sk/zateplovanie/previ...
Odpovedať
@mgx o bungalove som tam nenasiel nic. Resp. Nic o odstupovych vzdialenostiach.
Odpovedať
@janek_ sam mam na fasade kombinaciu EPS+vlna a nic tam nepraska, bezne sa to tak robi.
Odpovedať
@virnik27 takze moja drobna stavba na pozemku sa neberie do odstupovych vzdialenosti ?
Odpovedať
Profilova fotka
Z vlastnej skusenosti, a to sme mali polystiren len na sokli. Pri požiari potiahne teplo/ohen velmi rýchlo, jedine co nás zachranilo od vacsej skody bola mineralna vlna, aj keby som mala jednopodlazny dom, idem urcite do vlny. Kto nezazil, nepochopi.
Odpovedať
@virnik27 práveže chcem použiť eps. Ze vraj do určitej hrubky eps nevadí, ale 20 cm už prekáža. Neviem ake normy to sú...
Odpovedať
@gashtaan a aky je dovod kombinacie ak sa mozem spytat?
Odpovedať
@janek_ zvody bleskozvodu mam vo fasade, v tychto miestach som chcel radsej vlnu nez EPS.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@virnik27 50cm, super :D
Odpovedať
Nas sused poziarnik ma zatepleny dom polystyrenom, tak hadam 😀😀😀 inak on vzdy aj hovori...co ti neznici ohen, znicime my vodou
Odpovedať
@gashtaan chápem, čiže ak je polystyrén, dáva sa bleskozvod skor na fasádu ? @zuzcek1988 Ved preto sa mi to nezdá, že do určitej hrubky polystyrén može byť, a od určitej už nie.
Odpovedať
@janek_ neviem...on vzdy hovori ze je velmi vela faktorov, ktore ovplyvnia celkovu situaciu. A ked zacnes horiet je jedno ci material zhori za 7 minut alebo 10, tak ci tak ked to este oni zaleju skody su. On sa napriklad viac boji, ze ho vytopi, ako ze vyhori. Vzdy ked odchadza z domu vypina vodu. Plot okolo domu ma murovany keby prisla potopa, aby ho bahna nezavalili atd...ma take svoje muchy 😁 ale to pisem skor na odlahcenie temy
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?