Pleseň v novostavbe - mokré fľaky v izbách

Ahojte, chceli sme kupit dom-novostavbu. Avsak po dokladnejsej prehliadke domu sme nasli vela takychto mokrych flakov v kazdej izbe. Dom ma podlahove vodne kurenie. Vyzera to ako vlhkost. Je to normalne ci sa radsej do kupovania domu ani nepustat?
Odpovedať
@januska1986 Už si si odpovedala sama :-)
Odpovedať
@blackomt no nechapem vsak z coho sa to tam spravilo. Ci to zle zaizolovali alebo co. V takomto stadiu stavby sa tazko dozviem realne ci potrebne postupy dodrzali.
Odpovedať
@januska1986 je to zateplene z vonka?
Odpovedať
Profilova fotka
pod tou zastrckouj je to cele pokrivene... to nebude iba plesen alebo vlhkost, tam je dlhodoby problem , zavazny, ked sa uz takto stena deformuje
Odpovedať
Profilova fotka
toto by som osobne neriskoval, lebo ten problem nie je na prvy pohlad identifikovatelny.
Odpovedať
@januska1986 Môže to byť poterom, z ktorého sa vlhkosť dostala do muriva. Poter je iba odilatovany od steny ale to nezabránilo prenikaniu vody do omietky. Kúrilo sa už v tom dome? Ak nie treba pustiť podlahovku a vysušiť všetko. Tie fľaky ti na stenach ale zostanú. Požiadajte o termoviziu domu .
Odpovedať
V dome sa uz kuri aj je zatepleny zvonku, aj fasada je natiahnuta.
Odpovedať
Tak tam môže byť hocičo. Od vlhkosti z vonku, z tecuceho potrebia, kúrenia... Ja by som to neriskovala. Toto nevyzerá oba ako zavlhnute trochu ale až podmocene. Videla som to v drevodome a tam bol problém s tecucim potrubim.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to zabudovaná vlhkosť v rýchlostavbe. Takmer každý dom počas výstavby zmokne . Obvodové múry a priečky túto vlhkosť nasajú a po spustení kúrenia ju vydávajú do interiéru. Je to krátkodobý problém .Z odparovanej vody zostávajú na stenách biele flaky .Nieje to plieseň. Je to soľ , minerály z odparenej vody . Tzv soľný výkvet. Je to veľmi častý jav na rýchlostavbách. Tohoto sa nemusíte báť. Skôr by som sa bál tých sfušovaných omietok. Zavolajte si na obhlisdku niekho kto sa stavbám rozumie. Skôr nekupujte.Na takýchto stavbách býva veľa takýchto problémov.
Odpovedať
@mesarosanton dakujem za toto info. omietky tiez mienim riesit lebo to vidim ze je to na prd ze to ak chcu predat si budu musiet upravit a zamakat na tom.
Odpovedať
Do takejto kupy by som nesiel, lebo problem moze byt kdekolvek a ked uz idem kupovat novostavbu a vrazim do nej peniaze tak ocakavam, ze taketo problemy nebudem musiet riesit hned od zaciatku, aspon moja predsatava je taka a podla tychto fotiek to tento dom moc nesplna :/
Odpovedať
@januska1986 zavolaj si na obhliadku stavebného inspektora, nie znalca, inspektora stavieb, nech posudi okom odbornym stav stavby, vypise chyby a pripadne rizika, ak si zadate v poziadavke, tak vie aj vypisat ake opravy by boli pripadne potrebne, ak to chcete dostat do bezproblémového stavu. Na toto teba komplexny pohlad na celu stavbu, nielen na jeden problem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
No tak toto rozhodne dobre podľa mňa nevyzerá. A zvlášť ak je to novostavba a má také kúrenie ako spomínaš. asi by som si tú kúpu dobre premyslel. Ak ale o ten dom máte aj napriek tomuto záujem, treba si na zhodnotenie takejto situácie zohnať nejakého nezávislého odborníka.
Odpovedať
Profilova fotka
@januska1986 Zjistit stav spodní vody, funkčnost drenáže po dešti a především kapacitu podlahového topení vůči zemi. Kapacita odhalí i změny. Výsledky mého domu popsány úplně dole http://kondenzace.kvalitne.cz/podlaho... Jiný případ úsměvného popletení vlhkosti a zatékání je zde http://petr.homolka1995.sweb.cz/TZB-I... jako ukázka, jak se i vědci hluboce mýlí :-) Prostě zjistit stav a zvážit, zda sleva bude stačit na opravu. Pokud už je to suché a nezávisí na dešti, tak je to jednoduché.
Odpovedať
Profilova fotka
@zdenoo1 hlavne niekoho kto bude vediet zhodnotit ake je poskodenie, co by stalo zlepsenie tohto stavu a ci sa da toho ozaj definitivne zbavit
Odpovedať
Profilova fotka
V novostavbe to je celkom pruser, ked sa nieco taketo objavi. Neviem, ci by som sa pustal do takejto kupy a asi aj naslednej opravy. To by sa muselo dat doporiadku este pred samotnou kupou
Odpovedať
uz len tie fotky by ma odradili od takejto kupi a nie to keby som to videla vsetko nazivo :(
Odpovedať
@marko9902 Myslis, ze kto by to akoze dal do poriadku pred kupou? Myslim, ze nik. To uz je ptoom na tom, kto to kupi aby sa s tym poratal, aby si to dal do poriadku, aby neboli problemy. Ale ja by som neriskovala, predsa ked novostavba tak aby to bolo poriadne urobene
Odpovedať
fuuu sa vobec cudujem, ze ma niekto odvahu na to, aby taketo nieco aj predaval. chcel by som vidiet toho, kto pride takyto dom prezentovat a vidi, ake su tam flaky. to podla mna chce kopec odvahy a ziadnu chrbtovu kost
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?