Ostenie garazovej brány

Má zmysel lepiť 2cm Xps okolo ostenia garazovej brány? Je to z pohladu izolacnych vlastností prínos? Obvodová 30cm brúsená tehla
Odpovedať
aké lepidlo použiť na lepenie xps na drážkovú tehlu a zároveň presieťkovanie xps?
Odpovedať
@grallei z zvnutra otvoru mozes, prinis to moc velky nema ale dat aspon zo 2 cm na vyrovnanie povrechu mozes (len abny si si nezuzovat moc priechod, zvnutra to dufam davat nejdes.
Odpovedať
@grallei baumit starcontact, mapei ar2. Treba si prečítať technické listy a nie dávať hocičo. A vôbec sa netreba spoliehať na to ze v stavebnínach dokážu poradiť. Česť výnimkám.
Odpovedať
dobrú reputáciu má Duocontact vzhladom na jeho nízku cenu vs kvalitu.
Odpovedať
@grallei veď o tom som písal 😠 Žiadny duocontact!!!Prečítaj si technický list výrobcu pred tým než napíšeš bludy.Duocontact neni na XPS,na to je Starcontact.Ale vidím,že podla niektorých lepidlo ako lepidlo.A potom sa čudujú,ked im to odpadne.
Odpovedať
@jaro313 a mapatherm ar2?
Odpovedať
@rkorba ten je tiež vhodný na XPS.TU je skopírované z tech.listu--Mapetherm AR2 je určený na lepenie všetkých typov tepelnoizolačných panelov (z penového/extrudovaného polystyrénu, penového polystyrénu, minerálnych vlákien, korku a pod.) na steny budov alebo priamo na omietky stropov, tehlové alebo betónové stavby. Stierkovanie tepelnoizolačných panelov vystužených sieťovinou zo sklenených vlákien na vnútorné a vonkajšie Steny budov (zatepľovanie tepelnou izoláciou). Kdežto Duocontact-Univerzálna lepiaca malta a stierka pre vonkajšie i vnútorné použitie, určená najmä na lepenie tepelnoizolačných fasádnych dosiek (polystyrénových aj minerálnych) a na realizáciu vyrovnávacej a armovacej vrstvy s vložením sklotextilnej mriežky. Baumit DuoContact je vhodný aj na stierkovanie únosných omietkových a betónových plôch. Baumit DuoContact nie je vhodný na lepenie a stierkovanie izolačných dosiek XPS alebo Baumit EPS Perimeter. Takže aj výrobca uvádza že to nie je na XPS.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?