Orosovanie Durelis dosiek v podkroví

Dobrý deň Prerábam nevyužitý pôjd na podkrovné izby a nastal problém že sa mi rosia durelis dosky zo spodnej časti je omietka rakosie dosky na nich je položena vata a zadebnené je to v dvoch vrstvách durelis doskami na perodrážku strecha momentálne nieje zateplená ale bude sa bude zateplovať v priebehu dvoch týždňov zmizne to orosovanie keď sa začne aj podkrovie vykurovať alebo ako mám zamedziť tomu aby sa to orosovalo
Odpovedať
@obcan24 Ahoj. Klasická situace. Skladba stropu pod nevytápěným prostorem musí mít ze spodní ( teplé ) strany pořádnou parozábranu. Jinak vodní pára proniká přez konstrukci a na studeném povrchu čehokoliv zkondenzuje. Až zateplíš střechu, kondenzace by měla ustat. Otázka ale je, za jak dlouho a zda vůbec to dokonale vyschne. Při zateplování střechy musíš ihned instalovat parozábranu pod vlnu, jinak to bude kondenzovat ve valně.
Odpovedať
keď dám parozábranu nebude to kondenzovať na parozábrane a bude mi dole moknuť strop
Odpovedať
@obcan24 lenze ked ti bude moknut izolacia, tak ju znehodnotis a bude neucinna. Zrazanie vlhkosti je podmienene rozdielom teplot a vlhkostou vzduchu. Na povale musis zvysit teplotu, inak budes mat problem so zrazanim, otazne je, kolko je tej vody a ako velmi zvlhne ta vata pod durelis doskami. Aky vyznam tam ma ta vata, ak chces aj tak zateplit strechu?
Odpovedať
zabednil som to pred dvoma týždňami a strechu budem izolovať budúci týždeň vata je sem tam z vrchu mierne vlhka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?