Omietka s liaporom

Ahojte, chcel by som sa spýtať, či ma niekto skúsenosť s doma miešanou "izolačnou" omietkou s liaporom? Moja predstava je vápno, cement, piesok, liapor 1-4. Použiť ako vnútornú omietku. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@rchrdba co chces dosiahnut takouto "izolacnou" omietkou?
Odpovedať
niekedy sa predavala vrecovany izolacna omietka s perlitom. Ci izolovala neviem, ale amateri s nou radi robili
Odpovedať
Profilova fotka
@rchrdba Takto namiešaná zmes je vo výsledku obyčajná omietka. 1-2 cm akejkoľvek omietky má minimálne izolačné vlastnosti. Skôr by som sa opýtal : Čo sa chce izolovať,zatepliť ?
Odpovedať
@richard71 chcem natiahnut takuto interierovu omietku tam, kde nemozem zateplit z vonkajsej strany - sused tam ma nalepenu garaz bez vlastnej steny, garaz je nevykurovana. Hrubka muriva 45 cm. V garazi mi zateplovat nedovoli. Riesim ako vhodne zateplit tuto stenu bez plesni a velkej straty miesta a zarovej aby to nebol financny nezmysel.
Odpovedať
@zmrzlina_sk som ochotny prist o 5-7 cm miesta, co chcem zateplit vysvetlene vyssie.
Odpovedať
Profilova fotka
@rchrdba Osobne by som skôr isiel do omietky s drveným polystyrénom. Liapor v tomto prípade je slepá cesta, ktorá ti nič moc neprinesie ani v 7 cm vrstve.
Odpovedať
@rchrdba dost blby pripad. je tato priecka nosna? teda je nad tym poschodie alebo ako to mate? ci sa nahodou neda urobit vacsi zasah lebo z vlastnej skusenosti toto bude len problem. predpokladam, ze ked to zateplis, tak bude: 1. tahat od zeme 2. bocne steny chladne zateplena tepla, teda plesne sa mozu len presunut skus lepsie popisat situaciu aby si len nezlatal nejake stvrtinove riesenie ktore ti vobec nepomoze... ked tak to urobit poriadne...
Odpovedať
@igor256 Je to nosný múr, už je nad tým postavené poschodie. Múr je podrezaný. Podlaha bude zateplená - pôjde tam podlahové kúrenie. Sú to dve miestnosti - kúpeľňa a spálňa. V spálni pôjde na túto stenu vstavaná skriňa, v kúpeľni len obklad. Prikladám obrázok pre predstavu.
Odpovedať
@rchrdba bacha na tu vstavanu skrinu. ked je v izbe teplo, na chladnej stene vstavana skrina = vlhkost+plesne v nej... kupelna by mohla byt OK. ak to nebude robit problem tak fajn, ale bal by som sa toho... inak pekna prerabka... tak sa to ma robit a nie ze sadrou vyspravit steny namalovat a nahodit plavacku a tvarit sa ze prerobeny dom.
Odpovedať
@igor256 ďakujem :) Ešte premýšľam nad multiporom, len nepoznám jeho nosné vlastnosti, či zvládne držať obklad. Toto je fakt oriešok. V obývačke som túto stenu vyriešil, 15 cm polystyrén a predmúrovka, len tu nemám taký luxus miesta a bojujem s každým cm.
Odpovedať
@rchrdba hej no to som videl... nie su tie bocne steny studene okolo tej predmurovky? inak ak chces dobru a tenku izolaciu tak tam daj PIR dosky.. su drahe ale lambdu maju 0,02 to mas lepsie ako daka omietka (ked teda riesis tepelny odpor a mas malo cm). Na to SDK (aj naskrutkovat)... Ale stale moze byt problem ze ti to nema co vyhriat. Este neekonomicke riesenie zarezat 1-2 slucky podlahovky aj do tej steny. Ale to potom aby si neprekuril aj gate ked to nebude izolovane. a stale ochladzovanie cez bocne steny = rohy mozu byt chladne. kamarat natiahol spiatocky z radiatorov dookola miestnosti (zasekane v stenach) a vraj je s tym spokojny... ale neviem nejake detaily (ci by bez toho nebol spokojny :D )
Odpovedať
@igor256 Naľavo bude zateplená stena, napravo je nosná priečka, takže ta predmúrovka je myslím v pohode. Všetky bočné steny sú zateplené. Skúsim ešte pohľadať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rchrdba no myslim to tak, ze od tej chladnej steny aby ti rohy nechladilo... zhruba obrazok... ved ak to mas nejako vymyslene tak je dobre. ja len ze s tymto som sa stretol a bacha na to (zelene izolacie, sive mur, modre neizolovany priestor - potencialny chlad)
Odpovedať
@igor256 hej hej takto som to chápal :) trošku modifikujem obrázok
Odpovedať
Profilova fotka
@rchrdba domnievam sa , že uzavretá garáž opretá o Váš dom je lepšia izolácia ako tá , čo máte na fasáde. Termokamera by Vám ukázala viac.
Odpovedať
@jan45 garaz ale nema vlastnu stenu na mieste, kde je opreta o nas dom, su tam len stlpy. Volakedy si to povodni majitelia takto dohodli, aby usetrili miesto. Snazim sa len premyslat o par krokov dopredu. Kedze dom je zatial nevykurovany, tak predpokladam, ze termokamera mi neukaze nic.
Odpovedať
Profilova fotka
@rchrdba zem vyžaruje teplo , garáž je uzavretý priestor a teda spolmaľuje prestup tepla ako izolant, píšete o garáži, ktorá býva v noci uzqavretá a väčšinu dňa, nie prístrešku , a dá sa zaizolovať vaša stena aj u suseda ak Váš dom nie je na hranici.
Odpovedať
@jan45 ano je to uzavreta garaz, takze by to nemalo byt az take tragicke. Okolo garaze je to uz zaizolovane 8 cm EPS, kedze sme mali dovoleny presah do 10 cm (dom je na hranici). Vrasky mi prave robi spominana cast nasho muru v cudzej garazi, ktoru nemozem zateplit. Pre ten dovoleny presah sme napr museli riesit odvod dazdovej vody zo sikmej strechy samrinou a nie klasickym odkvapom, ale vdaka aspon za ten. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?