Okapovy chodnik

ahojte .zmysel okapoveho chodnika chapem, asi, aby voda co pada na dom stekala od domu...a nestriekalo blato na fasadu...asi...blondina,ale na co je tam ten obrubnik? ma niaky ucel,? co ked chcem chodnik predlzit na celu terasu .lebo popri plote zas chcem pas na sadenie takze od domu by mohla ist zamkova a obrubnik az od plota od kvetov nei? dik nejde mi pripojit obr.
Odpovedať
@mamakaja obrubnik ak je tam dlazba to drzi pokope, vytvara nejaku hranicu... ukoncuje zamkovu, je na okraji dlazby.
Odpovedať
Profilova fotka
@mamakaja Nedávaj okapový chodník z betónu - tým by si obmedzila výpar vlhkosti zo zeme a zbytočne by sa zrážala vlhkosť pod chodníkom pri stene. Treba ho robiť zo zámkovej dlažby položenej na štrkové lôžko, alebo len zo štrku (okrasného) položeného na geotextíliu - čo je lepšie riešenie (najviac kompenzuje odrážanie dažďa na fasádu). Samozrejme obrubník treba, aby bol chodník ohraničený.
Odpovedať
@mamakaja Chodník okolo domu môžeš urobiť s betónu, alebo betónovej dlažby v akejkoľvek šírke, len ho treba vyspádovať od domu a zabezpečiť odtok vody. Chodník oceníš najmä v zime pri odhadzovaní snehu od domu. Tiež zabezpečuje sucho okolo domu, možnosť prechodu pod strechou v každom čase (nie po blate) a tiež umožňuje udržanie poriadku, možnosť zametania. Okrasné kamene podľa mňa nie sú vôbec vhodné pre tento účel.
Odpovedať
diky ale tomu tomuto vsetkemu chapem, idem tam dat aj nopovú foliu od domu aj tomu spadu chpem ide mi len oto že či ten obruvník tam na niečo íne ako na drzanie zámkovej lebo tu chcem potiahnut až 10metrov k plotu.
Odpovedať
@mamakaja len vymedzuje okraj, takze kludne potiahni zamkovku kolko chces a ak mas na okraji plot (bet.okraj) tak nemusis ani obrubnik davat.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 Zle radíš - betónový nie - nie prirazený k soklu. Mala by tam byť medzera cca 30cm (štrk bez betónu). Všímaj si staršie domy, ktoré to tak mávajú urobené (betón až ku murivu) - chodník je popraskaný - v zime zrazená vlhkosť pod betónom premŕza a nadvihuje podložie (voľakedy nedávali štrkové lôžko pod betón).
Odpovedať
@laco17 prosim ta co sa t ttam zraza? Mame betonove 25 rokov a ziadny problem. Od domu to izoluje polystyren, pod beton ked das podklad neni ziadny problem. Nikto to ani o betonovom nepise, pisala o dlazbe.
Odpovedať
@laco17 Mám tiež starší dom a spredu betónový ochoz. Žiadne trhliny tam nevidno a už vôbec neviem o akom zrážaní vlhkosti hovoríš. To ale treba správne urobiť podložie (ani betón nie je možné vyliať len tak hocijako a bude to slúžiť), drenáž a dilatačné špáry.
Odpovedať
@cvoky8 dakujem ,presne o to mi islo...dik miesto kamenov pretiahnuta terasa dik
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?