Odstranenie obkladaciek na stene pri zateplovani- ano alebo nie

zdravim. chcel by som zateplit nie moc velku stenu (30cm palena tehla+ 2.5cm omietka z kazdej strany) sedym polystyrenom (15cm), ktora je cela pokryta starymi obkladackami, ktore su hrube asi 1.2cm (nenasiel som dute miesta). je to "rovny" povrch, ked neratam milimetrove rozdiely zo spar medzi nimi. ak to dam dole, tak to potom budem musiet vyrovnavat, lebo vzniknu nerovnosti z lepidla. nerobi mi to problem, len ak to nemusim, robit, tak naco si komplikovat veci. dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
každá vrstva len zlepší izoláciu, takže nechať
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež by som ich ponechal, je to menej pracné riešenie a aj lepšie, tak ako napísal jan, čím viac vrstiev tým lepšie
Odpovedať
Profilova fotka
@ansendo dolezite je nakolko je ta vrstva obkladaciek "nosna". Ak sa totiz potom odeli od steny mas problem. Ak je, nemusi sa odstranovat, ale treba dobre navrhnut lepidlo a kotvenie.
Odpovedať
Dakujem za rady.
Odpovedať
Este otazocka. Potrebujem zamurovat otvor,kde boli dvere a to potom zateplit rovnakym polystyrenom. Je velky problem,ak by som nechal zarubnu v stene? Je kovova a zabetonovana. Zarubna je hruba asi 10cm. Cize by bol polystyren 15cm, potom stena cca 20cm a potom zarubna.
Odpovedať
@ansendo a z vnútra to budeš mať ako, pôvodný dverný otvor bude viditeľný - so zárubňou ?
Odpovedať
Z vnutra som rozmyslal to zasietkovat a dat omietku. Tym padom by nebolo nic vidiet.
Odpovedať
@ansendo ...zdravim..,zarubna moze ostat.... ...k tomu gps....,skusil by som dat adhezny mostik...,al.neako zdrsnit povrch a lepit celoplosne bez kotvenia.....vrtanim sa moze obklad "oklepat"...a uvolnit...pekny den
Odpovedať
Dakujen za rady
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?