Obkopala som stenu do základov do hĺbky 1 meter

Prosim chcela by som odizolovat zaklady.Vykopala som zliabok 1m do hlbky..mam nopovu foliu..chcem to zasypat makadamovym kamenom alebo dacim cim by bolo vhodne..docitala som sa ze ba som vraj mala pouzit este aj geofoliu/neako tak to bolo pisane/ a ruru..ja neviem som teda nepochopila ci ta rura ma niekam vyustovat ci sa len tak polozi na dno a zasype?..prosim kto ste take daco robili poradte mi prosim..ked uz som sa na tom narobila nech je to spravne.. ;-)
Odpovedať
@medvedik21 To myslíte vážne? Začali ste robiť niečo, čo neviete dokončiť? =-) Najlepšie je okrem odvodnenia (je potrebná drenáž? ) zároveň zatepliť. Dve muchy jednou ranou zabijete, ak tam nasypete granulované penosklo miesto štrku. Ohľadom drenáže - google. Aj nákresov je kopa.
Odpovedať
viem to dokoncit..mne bolo povedane obkopat,dat nopu a zasypat..akurat cim viac citam na internet tym som z toho vecsi daebil s prepacenim..to penosklo je tada aj ako tep. izolant?..neviete mi povedat ako je to s tou rurkou?
Odpovedať
nic si z toho nerob nechapem blacksr ,ked som sem prisla komunikovat,bola som rada ze su tu ludia co nemaju poznamky k osobe ale poradia k veci, aj ja si robim sama aj manzel ale musim mu povedat ja ako,lebo on nema cas chodit na net,takze k teme nie som odbornik ale uz si sa s niekym asi radila a nechapem moc co robis ,asi ides len izolovat dom?ci stenu ak ano,rura sa dava len na trativod,ak robis izolaciu steny staci asi iba obkopat bolo by asi dobre natriet izolaciou co ja viem je tekuty asfalt,alebo hoco ine podla porady v obchode a podla materialu co ides natierat a potom pre pokoj duse by som dala nopovu foliu asi,my to mame na plote vzadu zahrady,a potom zasyp normalne zeminou.. nie som odbornik ale snad tu napise niaky chlap co tomu rozumie,ja to tak ako tomu rozumiem po komunikaciach na nete a inak hod si izolacia steny ci murov a hod si obrazky a budes tam mat niaky navody... x-)
Odpovedať
tá rúrka tam je na to, aby odviedla vodu od základov. Používa sa zvyčajne ak sú domy postavené pod svahom, alebo sú zakladané v málo priepustných zeminách a pod.. samozrejme nie do všetkých situácií je to vhodné niekedy to môže aj pokaziť veci. A ak tam "tú rúru" idete dať tak samozrejme zvrchu má dierky, aby sa do nej mala ako tá prebytočná voda okolo základov dostať a obsypáva sa štrkom, ktorý sa obalí do geotextílie, tá zabraňuje prenikaniu drobných nečistôt a zanášaniu drenáže. Drenáž treba odviesť mimo domu.. a treba ju spraviť čistiteľnú, ak s tým nemáte skúsenosti behnite sa spýtať susedov, ako to riešili a robili oni.. a áno penosklo je tepelný izolant, sice pekne drahý, ale najlepší. Možno by vám stačilo pod nopovú fóliu vložiť XPS polystyrén (50mm)
Odpovedať
Aky zmysel ma potom nopova folia ked das pod nu XPS? Mozno ako ochrana XPS, ale na to nebola nopovka vymyslena...
Odpovedať
Profilova fotka
@debora_penosklo v tejto polohe nie je tepelný izolant, je to obyčajný štrk. Na funkciu izolantu sa posunie, keď bude v kompaktnej doske pospájaný tak, aby cezeň neprenikala voda. Izolovať základ fóliou alebo gumoasfaltom je tiež neúčinné, pretože z jednej strany ho izolujete, z druhej nasáva. Pomôže len dobrá drenáž s odvedením do vsakovacej jamy alebo vývodom na terén, keď je dostatočný spád, ukončená odvetraním.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?