Novomur light a foamglass perinsul na bungalov

Má niekto skúsenosť s penosklom? Hoci má lepšiu λ 0,049 (novomur light má 0,189) trápi ma výpočtové zaťaženie a to max. 0,45 MPa. a novomur light 6 Mpa. Hoci u penoskla je to 45 t na m2 stále tomu nemôžem prísť na chuť. Ďakujem
Odpovedať
@xxenak Na tzb-info je toho v diskusii dosť. :-)
Odpovedať
ja nechcem informácie z tzb-info.
Odpovedať
@xxenak Lenže tam sú ľudia s takto prerušeným tepelným mostom. Tu nie...
Odpovedať
@xxenak: ja mam pouzite penove sklo na bungalove z veloxu, kde je 15 cm betonove jadro. Mam ale pouzity FoamGlas Perinsul - to su upravene tehlicky hrubky 5 cm, dlzky 45 cm a sirky - aku potrebujes a ma to zatazenie 1,6 MPa. - teda 160 t/m2. Cenovo to vychadza +/- rovnako ako ten Novomur. Inak neviem odkial si nabral to zatazenie, lebo co poznam, tak su FoamGlas T4 - 0,7 MPa, potom FoamGlas S3 - 0,9 MPa, Foamglas F - 1.19 MPa a FoamGlas Perinsul - 1.6 MPa. Prve 3 su tabule myslim rozmerov 45x60cm, Perinsul su tie spomenute tehlicky. - napriklad sirky 24 cm stoji kus 14,82 E s DPH (14 cm 10,34 E). Takze si zrataj kolko mas obvod a z casti by som to dal aj aspon na prve 2 metre na vnutorne nosne priecky.
Odpovedať
@mr79 čo sa týka 1,6 tak to bola testovaná ale výpočtová ktorej sa musí držať statik je 0,45. Aj ja som myslel perinsul. Čo sa týka priečok tak nebudem zbytočne platiť veľa ale pod priečky dám Ytong lambdu alebo Thetu ktorej lambda je 0,080. Z jednej tehly sa dajú narezať presne 4 pri priečkach 125 cm.
Odpovedať
Maximální výpočtové zatížení bloků FOAMGLAS® PERINSUL v tlaku nesmí překročit 0,45 MPa. Bloky FOAMGLAS® PERINSUL jsou určeny pro přenos statického zatížení prostým tlakem a pro přenos zatížení jsou určeny pouze plochy kašírované výztužným papírem.
Odpovedať
@xxenak: ja som myslel pod nosne priecky. Nenosne v pohode cez ten Ytong, ja to budem tiez tak, ale priecky davam 15 cm.
Odpovedať
@mr79 Prečo pod nosné perinsul ktorý má nižšie zaťaženie ako Ytong lambda. Lambda má okolo 1,25 MPa.
Odpovedať
@xxenak: tak potom naco riesis ci das pod obvodove murivo perinsul alebo alebo novomur - daj tam vsade ytong.
Odpovedať
@mr79 Pretože Ytong je nasiakavý a na obvodové múry by som si Ytong netrúfol.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dnes som chcel objednať novomur u slovenského predajcu na jednu stavbu RD kde murivo je tehla 38. Po konzultácií s technikom v nemenovanej firme mi dal informáciu že je to zbytočné. Pretože tehla ma 38cm - novomur 20cm a tepelnoizolačné vlastnosti u tehly 38 TSI sú podobné. Tak teda ako to je ? Keby to chcel predať a zarobiť načo by mi to vravel?
Odpovedať
@budoman myslim ze staci kliknut na technicky list tehly 38 Tsi a porovnat s novomurom a potom zistis co to znamena ze "tepelnoizolacne vlastnosti su podobne"
Odpovedať
Článok sa načítava...
@fricko nehadam sa len ma zaujima preco mi vravel ze to je zbytocne. Ved ked maju zastupenie tak by mali vediet co je na co. ci nie ?
Odpovedať
@budoman: tehla nema lambdu zhodnu vo vsetkych smeroch, teda vertikalne aj horizontalne, napriklad ako ytong. Inak davat to pod 38 Tsi je to fakt zbytocne. Preco taku hrubu tehlu?
Odpovedať
Ma to byt nizkoenergeticky RD + so samostatnou bytovou jednotkou aspon takato je predstava bungalov podobny 772 od euroline. Projektant navrhol tehlu. Zakladove pasy budeme tiez izolovat : z vonku 15cm perimeter z dnu 5cm perimeter pod platnou 10cm perimeter medzi platnou a poterom 15cm biely F150 aspon takato je predstava.
Odpovedať
tie izolacie zakladov cerpame z tohto fora od mudrejsich a novomur sme tiez chceli objednat. Ale po dnesnej konzultacii vo firme nam vraveli ze to nieje potrebne. Ze mame pouzit tehlu 38 TSI ktora je projektovana na celi RD s bytom.
Odpovedať
@budoman ..a ćo ostatné izolácie? resp. izolovať aj obvod?
Odpovedať
@budoman tehla 25 cm postačí pridajte eps do podlahy, ale nie F, lež S!!! nebabrite sa s vnútorným izolovaním pásov - iba zvonku tehlu možno od platne izolovať lacnejším ytongom (použiť 1 rad)
Odpovedať
a radšej masívnejšie zateplenie stien Sa mi tak zdá, že projektant Vám tam rieši izolácie, ktoré sú najdrahšie, aj najťažšie sa robia... steny podcenil. Tajne dúfam, že to nemal byť NED z tehly 38 BEZ zateplenia...
Odpovedať
Zaklady aj doska bude obsahovat polypropylenovu striz - Kalcifil. Je to vlakno na spevnenie betónu. A zakladovu dosku som chcel natriet vodonepriepustnim prachom : Wandex super pripadne od kemi. A izolaciu pod tehly asi nejaku lepenku kvalitnejsiu.
Odpovedať
@blacksr takze netreba zateplovat vnutorne zakladove pasy ? v podlahe bude biely polystyren 150 ale pismenko som zabudol .
Odpovedať
@budoman No, ako sa hovorí, "komára preciedzate a ťavu prehĺtate". Na celej stavbe je zateplenie vnútorných stien základov to najmenej podstatné a najmenej návratné.
Odpovedať
@pr Aka je momentalne dobra a za normalnu cenu izolacia pod mury ? U znameho davali foliu co sa pouziva na strechy je to ako tekuta guma /neda sa roztrhnut ani prepichnut.
Odpovedať
@blacksr @pr aky hruby polystyren je postacujuci na tie tehly 38 TSI ?
Odpovedať
@budoman Na čo akože postačujúci? Niekomu stačí 5 cm napríklad... a je spokojný. Ja odporúčam tehlu 25 cm a na to 25 cm šedého EPS. A ak by ste chceli vedieť potrebnú hrúbku na 38 tehlu z hľadiska rosného bodu, tak to sa musí určiť výpočtom.
Odpovedať
@blacksr to to som chcel vediet lebo v porotherme im to je jedno tam vravia ze zateplovat 38TSI na nizkoenergeticky dom netreba a to iste aj v dektrade. Ale zateplovat chceme min. 15cm. este uvidim.
Odpovedať
@budoman Iste, NED môže vyjsť aj pri tehle 38 STI. Ale za málo peňazí môžete chcieť aj viac muziky - to sa dá!
Odpovedať
@blacksr tak teda aky polystyren by si použila ? Okna budu geneo 3 skla. a do stropu uz mame zabezpecenu 2x200mm vatu spolu 400mm izolacie. Uz len zateplenie stien nemame doriesene.
Odpovedať
25+25, ako som už napísala nestavala by som z hr. 38
Odpovedať
@blacksr tehly uz su zabezpecene. skoda
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?