Nopova folia na styrodur - postup

Zdravim, vedeli by ste mi poradit, chceme dat nopovku na styrodur a zasypat. Viete mi poradit postup ako sa prichytava na styrodur? Navrchu sa musi ukoncit listou? A spodok, ci sa ma vynechat alebo zrezat zarovno so styrodurom, ak by ste mali aj foto. Dakujem.
Odpovedať
@zanettle vo vseobecnosti ukoncenie listou je najkrajsie riesenie. Malokde som to videl, vsetci to maju "tak nejak urobene". 2 postup, cca sedi, prichyti sa to hocicim, klincekom, vrutom - je to docasne, pretoze sa to prisype. Kazdopadne vacsina realizacii XPS+nopovka je zbytocna. Iba sa tak spytam, ze kvoli comu davate styrodur a nopovku?
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 aby sa mali kde chrobaky na zimu schovat 😄
Odpovedať
@igor256 zistovali sme si niektorí vraveli, ze je to zbytocne, ini ze radsej dat nopovku este, pretoze sa moze stat, ze sa styrodur po case rozpadne kvoli natlacenej zeminy, a tiez ze vsiaka mierne aj vlhkost, tak sme sa rozhodli, ze to dame na jednu stranu, ktora sa bude uplne zasypavat
Odpovedať
@zanettle neviem kde a preco by sa mal styrodur rozpadnut (a nopova folia nie). Teda jedna sa o izolaciu zakladov domu alebo o nejaku pivnicu alebo inu podzemnu stavbu? Rovno odpoviem: ak o izolaciu zakladov domu - je to jedno. beton moze byt vo vlhkej zemi, tak ci tak je spodok a z druhej strany. Pri dome je dolezita vodorovna hydroizolacia - teda asfaltove pasy pod prieckami. ak sa jedna o podzemnu stavbu tak ano, nopovka je vhodna, treba to cele urobit dobre a tam ked aj clovek da nieco "zbytocne" tak neurobi chybu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?