Nobasil_voda_odvetraná fasáda

Dobry den, makky hydrofobizovaný izolant Nobasil MPE 20 cm ak zvlhne alebo zmokne pocas dazda ci stratí svoju funkcnost, alebo sa po dokoncení odvetranej fasády vysusí? Pri montázi bude pouzitá poistná hydroizolácia Jutafol. Okolo konzolov a pod hmozdinkami táto fólia bude perforovaná/prerusená, ale následne aj prelepená. Fasáda bude po dokoncení aktívne odvetraná (komínový efekt). Chceme sa vyhýbat dazda, ale pravdepodobne montáz nestihneme dokoncit pred tým, ze by nenaprsalo. Dakujem za odpovede!
Odpovedať
Profilova fotka
odvetraná fasáda je výmysel sedemdesiatych rokov a domnievam sa, že je to blbosť, nemôže byť spolu aj komínový efekt (odťah teplého vzduchu), aj izolácia , teda uzavretie . Dnesa sa už izolácie nelepia škrobom, takže ak je vata už rozložená a nie je s ňou ďalej manipulované, nemala by sa poškodiť.
Odpovedať
@jan45 Dovolím si nesúhlasiť s názorom na odvetranú fasádu z jediného prostého dôvodu: odvetraná medzera je až nad izoláciou, k ochladzovaniu teda nemá prečo dochádzať.
Odpovedať
@milanpl Poskodí voda/dázd izoláciu, ak bude nan polozená fólia (Juta Monolitic)? Vdaka!
Odpovedať
Profilova fotka
@milanpl tak si to rozoberme detailne, vrstvy :stena, v rošte uložená vata, prekrytie paro a teda aj vzducho priepustnou fóliou, vzduchová medzera, fasáda. Teplo prestupujúce cez stenu ohrieva vzduch vo vate (preto dávam prednosť PS) ten sa posúva smerom hore, a zväčšuje objem teda prestupuje cez fóliu, tu je strhávaný prúdiacim vzduchom, na jeho miestio sa vtlačí studený vzduch a proces sa opakuje,
Odpovedať
Profilova fotka
Podobne zlozenie ma predsa kazda strecha a je to problem? Nepolemizujem, len sa pytam. @jan45
Odpovedať
Profilova fotka
@kaspy to aj je problém väčšiny striech, teoretický výpočet stabilného stavu ktorý nezahŕňa všetky javy vedie k nesprávnym záverom. Odvetranie strešného plášťa má iný účel, plášť je skladaný z prvkov, ktoré nie sú spojené a vietor ženie vodu do drážok, táto sa ďalej vzlínaním dostáva do ďalšieho priestoru. Preto je pod krytinou vetracia vrstva, aby mala možnosť sa odpariť a neprenášala vlhkosť do krovu. Ale kvalitný izolovaný krov má plný záklop
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?