Nie je polystyren ako polystyren.

Pekny den prajem, chcem zateplovat 200mm grafitovym polystirenom moju 300vku Termalicu. No a mam moznost za dobru cenu mat 200vku od Polyformu, ale teraz moj kamarat povedal, ze mozem mat este o euro lepsiu cenu,a le polystyren je z Polska a vola sa Organika (http://domenergooszczedny.eu/cs/polys...) No mam cca 180 metrov, takze usetril by som 180€ - oplati sa? Mate s touto znackou niekto nejaku skusenost? Lebo λ pisu 0,031, co je aj od Polyformu. Dakujem za kazdy nazor.
Odpovedať
@lier Dobry den,kde chcete zateplovat?Dakujem
Odpovedať
Jaaaj fasada.
Odpovedať
@lier skor by som dal EPS 80F, nie grafitovy...odporucam http://www.modrastrecha.sk/blog/jblaz... ...a moj nazor, ze nieco co teplotou a priamym slnecnym ziarenim meni svoj tvar a velkost nemoze lepsie izolovat..
Odpovedať
@xkodiakx urcite ma grafitovy EPS vacsiu tepelnu roztaznost ako biely?
Odpovedať
@gashtaan Áno má. Mne zatepľovali šedým cez leto a na lešení mali na južnej a západnej strane krycie plachty, aby naň nesvietilo slnko. Tí, čo hneď na to nenatiahnu lepidlo, majú časom špáry medzi doskami
Odpovedať
Profilova fotka
@lier na údaje vôbec nepozerajte, materiál sa robí šaržovo, každá várka má odlišné vlastnosti, kúpte lacnejší
Odpovedať
Profilova fotka
Ja suhlasim, podla mna je to pekna suma na usetrenie a kvalitovo by to nemalo nejako horsie...
Odpovedať
@jakino no to ale neznamena, ze ma vacsiu tepelnu roztaznost... biely EPS by sa deformoval rovnako pri rovnakej povrchovej teplote, nie? Tmava farba pohlcuje viac ziarenia, nevidim dovod preco by kvoli tomu nemal lepsie izolovat ked je schovany pod fasadou, nevidim v tom suvislost...
Odpovedať
Profilova fotka
@lier radšej urob ako pise @xkodiakx daj eps80f a najlepšie podľa phpp vypoctu
Odpovedať
Vdaka, len neviem aky je rozdiel medzi: http://polyform.sk/portfolio/eps-neo-80/ a http://polyform.sk/portfolio/eps-neo-70/ podla mna tma maju chybu: ma tam byt asi CS(10)80 aky vplyv ma Napätie v tlaku pri 10% stlačení ?
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino nema :), akurat ma mensiu reflexivitu, preto sa viac zohreje. Ale dosledok je rovnaky :) @lier neodporucam vymyslat s polskym EPS. https://www.soi.sk/sk/Kontrolna-cinno...
Odpovedať
@majkoj / pokial je 200 biely rovnaký ako 200 sivy tak preco ma lepsiu lambdu, lepsi tepelny odpor, ci samotny sucinitel prestupu tepla. Hoc je to len na desatinne miesta ale predsa.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lier ja som nepisal, ze je rovnaky, ja som pisal, ze nema roznu tepelnu roztaznost.
Odpovedať
@majkoj aha prepáčte. Vy by ste šli do bieleho alebo sivého. Sivý môžem mať za cenu bieleho.
Odpovedať
@lier Polyform sivý je jeden z najlepších produktov na SVK. Ja som od nich bral 200mm a 250mm /2x1m/ . Kotvenie kotvami ECOTWIST. Nech ti kamarát požičia na ten Poľský a keď bude OK tak mu daj peniaze. Ak je naozaj presvedčený ,že je ten Poliak kvalitný tak ti tie peniaze dá.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt nemal si niektoré tabule takého veľkého formátu prehnute ci si si ani nevšimol?
Odpovedať
@branoh Neboli vôbec prehnuté, boli rovné. Zostali mi ešte dve 200mm a jedna 250mm.
Odpovedať
Profilova fotka
@lier ja mam sivy :)
Odpovedať
@branoh ja som robil zateplenie venca s 200mm neo polyform 100x50 cm a niektore boli prehnute aj 1cm na dlhsej strane. Zvysok domu by som rad zateploval doskami 200x100 cm ale vaham ci zobrat polyform...
Odpovedať
@topfield tazka to otazka, da sa to reklamovat, ci zase si vymysleli daku normu, ktora im to osetrila ?
Odpovedať
@blackomt o kolko boli drahsie oproti najpouzivanejsiemu formatu? Do akej doby to stihli dodat od objednania?
Odpovedať
@rkorba Asi cca. 2 týždne a platba vopred. Doviezli mi to až domov.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt ja som bral z Isoveru biely 80f 300mm tabule 2x1m a niektoré sú prehnute.Lepil si na penu keď si dával ešte aj kotvy?
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj nezvyknem sa takto vyjadrovať, ale toto posúdenie mohol robiť len laik, ktorý neabsolvoval ani maturitu. Hlavne časť, ktorá hovorí o zníženej hmotnosti. Písal som, že sa PS vyrába šaržovo, preto sa aj hmotnosť pohybuje v rozmedzí od-do, ale na iné vlastnosti to má rozdielne účinky. Napr. na tepelnoizolačnú schopnosť má zníženie hmotnosti priaznivý účinok, na pevnosť záporný to znamená, že ho treba kotviť.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 nuz znizenie hmotnosti priaznivy ucinok nema. Do nejakych 32kg/m3 sa so zvysujucou hustotou zlepsuje lambda. A bezne predavany EPS je daleko pod touto hranucou, takze "laik" ma pravdu.
Odpovedať
Dakujem za odpovede, nakoniec asi zoberiem tu 200vku grafitovu od Polyformu (10.34€ /meter2). Cena vraj jak pre rodinu :D Uvidime. Dakujem vam vsetkym sa komentare.
Odpovedať
Profilova fotka
@topfield to je asi jedno či polyform alebo isover.. skôr rozhodne cena. Šéf vyrobi z Isoveru mi povedal ze tomu sa zabrániť nedá aby keď odrezu tabule takého veľkého formátu aby niektoré neboli prehnute.. tak neviem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?