Nevykurovaný susedný dom

Máme dom v dvojdome, susedný dom nie je trvalo obývaný, predpokladám, že ani trvalo vykurovaný. Plánujeme kompletnú rekonštrukciu domu. Dom má cez 50rokov...samozrejme bez izolácie....ale steny boli vždy suché....takže to je prvá dilema, či dať podrezať? Keby aj podrezať - predpokladám, že stena, ktorá je spoločná vrámci dvojdomu sa podrezávať nebude dať, nakoľko by sa nedostal súhlas od suseda. Ďalšia vec, že keď sa dom aj zateplí samozrejme po výmene okien, tak tá jedna susedná strana nebude izolovaná a keďže dom nie je obývaný a aj do budúcnosti, môže nastať situácia, že nebude cez zimu vôbec vykurovaný - čo to spôsobí? Predpokladám problémy s vlhkosťou a plesňami - na tej jednej strane - lebo nemôžeme teraz vedieť ako sa vyvinie situácia v susednom dome - či tam niekto trvalo začne bývať. Sú moje obavy opodstatnené - že po výmene okien a prípadnom zateplení môžu nastať takéto problémy - a je na to vôbec nejaké riešenie?
Odpovedať
Profilova fotka
@johnny14 To je trochu vágne vyjadrenie "cez 50 rokov"... To je koľko? 51? 80? 120? 8-( Protiotázka: Nemá hydroizolácie a preto je vlhký....? Je 70 rokov po vojne a od vojny sa už domy spravidla stavali s izoláciou proti vlhkosti. Bez fotiek je ťažké sa vyjadrovať. Ale dobre, že to nepodceňuješ. Ja by som si tam zavolal stavebného inžiniera. x-)
Odpovedať
Profilova fotka
@johnny14 záleží aj či je podpivničený alebo nie. K tepelnej izolácii: neobývaná čsť ak nie je natoľko zdevastovaná, že nemá okná a dvere a je aspoň trochu uzavretá, pôsobí rovnako izolačne ako Vaša izolácia na stene. Ale z Vašej strany môžete urobiť izolačnú primurovku, najmä proti možnému hluku v budúcnosti.
Odpovedať
no pôvodná časť dvojdomu je 70ročná, ale potom je tam prístavba cca 40 ročná. Susedný dom je v pôvodnom stave - ako píšem je príležitostne obývaný - niečo ako rekreačný dom - len sa obávam, ak by sa náhodou niečo stalo s majiteľkou a dom sa nejaký čas nepredá a nebude vykurovaný čo to potom spraví - keď tie naše tri zvyšné steny budú izolované. No a pôvodná časť tá staršia podpivničená nie je... Viem, že sa to tu riešilo už viackrát - téma podrezania - ak je dom celé tie roky suchý - má význam ho podrezať a teda aj tak sa nepodreže tá jedna strana.
Odpovedať
Profilova fotka
@johnny14 ak je suchý podrezávať netreba. treba pri päte steny urobiť sondu na dodlahou, možno sa tam izolácia nájde. A stým kúrením ako som napísal, aj ke´d sa tam nebude kúriť, bude to izolovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?