Netradicna skladba steny koledujem si o problem?

Zdravim vsetkych, Nie som zrovna novacik ale vymyslel som si na seba trochu nestandartnu na slovenske pomery skladbu steny. Situacia. Prerabka stareho domu kombinovana s nadstavbou. Material: Prizemie kombinovana povodna stena 38 cm plna tehla a pristavba s 375mm Ytongu. Steny suche a podrezane (pre istotu) podlaha bude mat hydroizolaciu asfalt 10 cm EPS Sedy 100 alebo 150 kp a poter. Nadstavba Ytong 375 cela nova. Skladba steny zvnutra von 12,5 mm sadrokarton 30 mm vzduchova medzera (profil) Parozabrana Tyvek Airguard reflective, 50 mm izolacia mineralna vlna, 38 cm Murivo, 10cm mineralna vlna, poistna hydroizolacna folia pod vetranu fasadu (paropriepustna) dreveny obklad. Intuicia mi hovori ze skladba je v poriadku len sa chcem uistit ci sendvic tohoto typu je len netradicny alebo som niekde spravil chybu. Podobne skladby som videl u drevodomov ale murovana stena je predsa nieco trochu ine. Vopred dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
zbytočne komplikované.
Odpovedať
Preco to chces takto zbytocne komplikovat? Nemas co robit s peniazmi?
Odpovedať
@lubiee zabiješ výhodu plnej tehly - akumulačnú schopnosť. Prečo? Všetku izoláciu daj na vonkajšiu stranu.
Odpovedať
Ko som povedal je to prestavba stareho domu. Tehla nie je vsade omietka opadava krizom krazom a steny su take krive ze by som potreboval firmu a 4 mesiace schnutia pri sucasnych teplotach plus potom sekat rozvody do murov a podobne Z toho dovodu postavim sadrokartonivu predsitenku a rozvody porobim tam. Fasada sa bude robit v lete a ked uz mam tu dutinu tak som chcel pridat izolaciu aj z vnutornej strany co je automaticky aj parozabrana. Akumulacna schopnost je sice potlacena ale 3 steny mam z tehly zbytok z Ytongu a nadstavba je cely Ytong. Takze vykaslat sa na izolaciu vnutri spravit len prazdnu predsienku a zateplit zvonku? Ale tak ako som to popisal to nebude robit pripadne problemy navrh by mal byt ok?
Odpovedať
@danculd Platim len za material robim vsetko sam a mam skusenosti len z montovanych drevodomov a komercnej suchej vystavby. Na omietky ci stierkovanu fasadu by som si musel platit ludi. Pri tom ake krive su steny a omietky hrube co opadali ciastocne a osekal som tiez nejake mi to pride viac menej najschodnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
ty nevies co od radosti zrejme :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?