Napojenie pristresku k domu pre zateplenim

chcel by som sa opýtat ,ako správne postupovat pri napojení prístešku k domu,ktorý planujem v buducnosti zateplovat. zateplovat planujem 16cm izoláciou. jedná sa mi o posledný krov ,ktorý bude pri dome. mam ho dat tesne pri múre,alebo mám tam nechat tú cca 16 cm medzeru,aby sa tam dodatočne dala tá izolácia vsunút ? krovy pojdú rovnobežne s múrom.
Odpovedať
Profilova fotka
Určite dom musíš celý zatepliť. Musí vzniknúť neprerušená obálka z tepelnej izolácie. Ak dáš krov tesne k múru vzniknú ti v týchto miestach tepelné mosty. Záleží aké sú tam priestory a ako by to ovplyvnilo.
Odpovedať
@edome Dakujem za odpoveď. a čo keby som dal ten krov (6cm) ku stene a potom ho dodatočne prekry ešte 10cm izolaciou,aby som mal jednotnú hrúbku s ostanou izoláciou? bude to problém? za stenou bude vstupná chodba a druhé WC. pre ilustráciu pridávam obrázok(miesto označené šipkou.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak to prekryješ tak by to problém nemal byť. Skor vidím potom problém napojenie steny a prístrešku. Ja by som to riešil aby bola strecha prístrešku odsadená od steny s tým že vedľa steny bude stĺpik a prvá krokva. Stena bude normálne zateplená a krytyna bude napojená klasicky cez oplechovanie. Ak tu strechu zasunieš až do izolácie tak tu môžu vzniknúť problémy, toho by som sa radšej vyvaroval. A na obrázku chýba vyvedenie toho krbu, takto by ti to riadne dymilo pod tým prístreškom :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?