Námraza nad obytným podkrovím

Ahojte, teraz cez zimu sa mi objavila nad obývaným podkrovím okolo niektorých trámov námraza. Je to spôsobené unikom tepla a jeho vyzrážaním? Šikminy aj strop mám zaizolovaný striekanou per penou. Ako to odstrániť? Dodatočne tam nastriekať pur penu?
Odpovedať
Profilova fotka
@anubi tam musi byt zle izolovane, lebo natahuje tam studeny vzducha potom to namrza. To mas ako zle tesnene okno. Ked je mraz a podfukuje ti ho tak to zamrzne
Odpovedať
ze z podkrovia unika teply pomedzi krokvy? moze byt. a zraza sa zo studenym zvonku. Lenze mne to uz chytilo aj plesen na stresnych latach. A iba na severnej strane. Juzna je cista ako lalia. Zateplene vatou 16 plus 5 krizom standartne.
Odpovedať
Profilova fotka
@arthursn sever je najchladnejsi nie?studeny vzduch,vlhkost,mierne teplo-niekde sa to musi vyzrazat a to moze mat za nasledok aj plesne.Neviem nie som odbronik je to len nazor.Ja mam podkrovie 20cm+5cm a v pohode nic.
Odpovedať
...nemalo by sa vyzrazat ak neunika odspodu. To je jedna vec co sa tyka namrzania. A nazor odbornika na plesen je ze plesen sa rovna neodvetranej streche. takze realne sa vyrezu este do krytiny dva vetraky a hotovo:).. to sa mi pozdava ako realna varianta a dufam ze pomoze. Vyzera ze niekde pri zateplovani podkrovia som vytlacil aj stresnu foliu co dost znizilo odvetranie strechy ako takej... samy problem no:)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?