Nadmerná vlhkosť a plesne v dome

Dobrý deň, chcel by som sa poradiť ohľadom vlhkosti v dome. Akonáhle sa začne ochladzovať počasie, okná sa nám začnú rosiť hlavne v noci a neskutočné množstvo vody sa nám zráža z okien na parapetu+ rohy pri oknách sú vlhké.Vytváraju sa nám plesne na vnútornej strane okna po obvode a aj na stenách sa objavujú flaky plesni.Jedná sa o spálňu kúrime tam na 20stupnov podlahovým kúrením je tam vetrané 3x denne,ale vlhkosť sa neustále drží nad 70%, okná sú 3 sklá. Tento istý problém mame aj v ďalšej miestnosti no nie tak intenzivne. Žijeme v novostavbe 3 rok. Poprosím o radu ako si stým poradiť ďakujem
Odpovedať
1. Vetrať tak, aby ste držali stále RV okolo 50%. 2. Zároveň hľadajte inú možnú príčinu vlhkosti. Ak ju netvoríte Vy dýchaním, tak skadiaľ sa berie? Nejaká porucha? Veľa rastlín? Suší sa bielizeň? 3. Sú ostenia okien tepelne izolované?
Odpovedať
Profilova fotka
vetrat a bolo by fajn si zaobstarat nejaky odvlhcovac, no asi vykonnejsi
Odpovedať
@brenimus jo už máme odvlchčovač uvidíme kam dospejeme
Odpovedať
@robo93 a tie rohy na stene su mokre od stekajucej vody z okna? alebo sa tam priamo tvori vlhost? Ak v rohu znaci to, ze okno nebolo spravne osadene - tepelny most.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku

Odpoveď na príspevok od robo93:

@brenimus jo už máme odvlchčovač uvidíme kam dosp…
@robo93 ako sa vám to podarilo vyriešiť?ci trvá to stále?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od robo93:

Dobrý deň, chcel by som sa poradiť ohľadom vlhko…
@robo93 Povedal by som že kúriť na 23 pár dní, viackrát denne vetrať tak, že otvoríš okná dokorán (nie vyklápačka) a zavreš ich až keď para na oknách zmize. Opakovať viackrát = niekoľko dní. Máš rekuperáciu ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?