Na koho sa obrátiť s diagnostikou poruchy v podkroví?

Neviete mi niekto doporučiť dobrého stavebného inžiniera, alebo znalca v Nitrianskom kraji, ktorý by nám diagnostikoval príčinu poruchy v podkroví a vyhotovil o tom správu, záznam, alebo posudok? Myslím, že hlavnou príčinou je nepolenie parozábrany, staviteľ ju len poprekladal a nie je parotesne utesnená ani okolo prestupujúcich konštrukcií a elektroinštalácie. Staviteľ sa ale bráni, že príčina vlhkosti to nemôže byť, že to poprekladané stačí atď. Taktiež môže byť aj chyba v nedostatočnej odvetrávacej medzere medzi krytinou paropriep.fóliou, neviem čo je zásadnejšie. Každopádne na paropriepustnej fólii sa tvorí zo spodu kondenz, vlhne izolácia a podkrovie nemôžeme zobytniť.
Odpovedať
Profilova fotka
to je na dlhé lakte, začať treba projektom.izolácia má byť až za parozábranou, takže kondenz, ktorý sa na nej tvorí ju nemôže zvlhčovať.
Odpovedať
kondenz sa tvorí na vnútornej strane paropriepustnej fólie, ktorá je pod škridlou. Ale myslím si, že tam môže kondenzovať jedine para, ktorá sa dostane z vnútra cez izoláciu kvôli zle aplikovanej parozábrane. Potrebujem odborníka z fachu, ktorý by mi povedal, prečo tam je ten kondenz.
Odpovedať
V projekte je jasne stanovená skladba: sadrokartón, parozábrana, izolácia 16+10 cm, paropriepustná fólia, latovanie, krytina
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?