...na akú teplotu temperovať,proti plesni??

...zdravim tu vsetkych. Chcem sa informovat,možno dakto poradí?! Mame rodinny dom,dvojpodlazny,30Ytong+180Dalmatin. TStraty boli vyratane na 6kW(...ci to cosi zaváží?) Vykuruje sa Tč Ivt(to asi nie je podstatné) Sme dlhodobo odcestovany,a v dome sa nevetrá,max.ked zavolam bratom,aby vyvetrali. Temperujem tam na 19°C,. Ak to pomôže,teplotu si môžem regulovať dialkovo cez Anywher,to by nebol problem,to par X do týždňa ,,prekúriť" Ma dakto z vas predstavu(...a existuje vôbec dáky spôsob ,ako predísť plesniam(...zatial sa tam netvoria žiadne...)v nevetranéj ale síce temperovanéj stavbe. Bojim sa ,že tam prídeme na jar aj s deťmi,a BUM, v každom roku ,,lisohlávky"
Odpovedať
Profilova fotka
@radusko01 Stačí temperovať na 12 - 13°C. Mám to odskúšané počas 4 rokov. Na tvorbu plesní treba hlavne vlhko a nejakú tú teplotu.Ak si odstavil vodu nemá sa z čoho vlhkosť vytvoriť .
Odpovedať
Dakujem za radu!!
Odpovedať
@radusko01 ak je už stavba vysušená je zbytočné ju vôbec temperovať stačí spustiť vodu vytlačiť vzduchom aby neostala voda v previsoch i zo sifonov upchať kanál, najhoršie je ak sa občas prekuruje vtedy sa oštieva, vlhkosť obsiahnutá vo vzduchu po znížení teploty kondenzuje, temperovať sa oplatí ak sa využíva napr, cez víkend a pred návštevou dať vykúriť
Odpovedať
Dobrý deň. Nemáte niekto doma okná REHAU SYNEGO 80mm? Ste spokojní?
Odpovedať
Profilova fotka
@tamarap ja nemám okná REHAU SYNEGO 80mm. Som spokojný. 🙂
Odpovedať
@eagleowl Príspevok som pridala do nesprávnej diskusie😀. Snáď Vám to došlo😄.
Odpovedať
O.k. 😄došlo veru
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?