Môžem takto zatepliť krov šikmej strechy?

Potreboval by som poradiť. Chystám sa zatepliť krov RD kde poschodie bude obývané. Môžem zatepliť nasledujúcim postupom: Medzi krokvy 18 cm Isover. Nato na krokvy kontra nabijem strešné laty hrúbky 5cm v rozostupe 58cm od seba. Následne medzi tie laty drôtom uchytiť ďalší Isover o hrúbke 5 cm. A potom nato parozábrana. Otázka je či je možné potom uchytávať konštrukciu pre sadrokarton na tie laty ktoré budu tým pádom za parozábranou pri pohľade z vnútra?
Odpovedať
Profilova fotka
A prečo tú dalšie vrstvu nobasilu proste nestrčíte za CD-čka. Nebude to síce kolmo na prvú vrstvu ale keď nebude spoj na spoji nebude to problém..
Odpovedať
Ide mi o to ze zateplovat si to budem sam teraz a sadrokartony az niekedy v jari nejaki majstri. Na SDK si ja netrufam. Chcem len vediet ci by bol z technickeho hladiska problem keby sa konstrukcia sdk davala na parozabranu a nie na krokvy. To ze to budem mat o nejake cm znizene viem, ale to nieje az taky problem...
Odpovedať
Profilova fotka
@recnal Dá sa to tak urobiť.
Odpovedať
Ďakujem.
Odpovedať
Nielen, že sa dá ale je to takto lepšie, medzi parozábranou a sdk majú priestor elektro rozvody aj prípadné bodové svetlá... Väčšia hrúbka izolácie sa dá dosiahnuť ukotvením latí na vysunuté konzoly z odrezkov latí.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@antonmesaros potrebovali by sme poradiť či je možné zatepliť obývané podkrovie tak, že 14 cm dáme medzi krokvy, na to na priamych závesoch spustíme laty a medzi to dáme ďalších 14 cm vaty. túto vrstvu prelepíme foliou a na to na najmenších priamych závesoch (asi akustických) spustíme laty o 2 cm aby sa popod ne dali prestrčiť káble a na túto konštrukciu sadrokarton. ide mi o to či je to staticky bezpečné použiť pri konštrukciu 2x priamy záves a laty 5x5 cm Ďakujem
Odpovedať
@janika22 Da sa to tak spravit ale ak to je sikme tak namiesto priameho zavesu by som pouzil presne na to urceny krokvovy zaves.
Odpovedať
Profilova fotka
kedže chceme použiť na prvý rošt laty tak krokvový záves sa nedá použiť a ani na druhej konštrukci sa použiť nedá kvôli tomu, že by strašne prederavil foliu @sv3853
Odpovedať
a ak chcem dat 40cm pod krokvu, tak cim to spustit dole? urobit si z lát minikrokvy uchytene kazdych xy cm o primarne krokvy a na tie minikrokvy/laty uz nomralne dat krokvovy zaves? ak dobre pocitam, 20kg je objemova hmotnost na 1m3, ak tam teda dam 40cm, u mna to robi cca 30-35m3 to by malo mat hmotnost max 700kg, plus samotne minikrokvove konstrukcie. avsak na 1m2 by to robilo 8kg vaty plus tie dreva.. to by hadam neurobilo nejaku neplechu, alebo moze ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?